Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Észak-Írországban lép pályára Prandelli legénysége

2010.10.07. 21:00 _azzurri

Újabb két megoldandó feladat előtt áll Cesare Prandelli csapata, pénteken Belfastban az északírekhez látogatnak, ezt követően pedig Genoába fogadják Szerbia legjobbjait. Az olasz válogatott az elvárásoknak megfelelően kezdte a 2012-es Európa Bajnokság selejtezőit, hiszen két forduló után a tabella élén áll 100%-os teljesítménnyel. Ám a komolyabb megmérettetések csak most jönnek.

A soron következő mérkőzésre fókuszálunk: Észak-Írország - Olaszország 
 

 Bármilyen meglepő, ám a Squdra Azzurra még sosem tudta legyőzni a szigetországi válogatottat tétmérkőzésen. A történelem során mindösszesen csak kétszer találkoztak a jelenlegi riválisok éles meccsen, 1958-ban 2-1-es vereséget szenvedtek az olaszok, míg rá egy évre 2-2-es döntetlenre futotta. Az olasz verés helyszínéül Belfast szolgált anno, így a holnap esti találkozó színtere nem jó óment jelenthet De Rossiéknak. Ám talán ez az egyetlen remény, amibe kapaszkodhatnak az északírek, annak ellenére, hogy az előző fordulóban nagy meglepetésre Szlovéniát egy góllal le tudták győzni.

Ránézve Prandelli alakuló válogatottjára régi ismerősöket fedezhetünk fel. Gianluca Zambrotta és Stefano Mauri személyében két, már korábban is a nemzeti tizenegy keretéhez tartozó játékost köszönthetünk ismét. Zambrotta a Milan csapatában nyújt megfelelő teljesítményt hétről-hétre, míg Mauri nagy szerepet vállal a jelenleg listavezető Lazio szárnyalásában.

A Sqadra Azzurra legnagyobb kérdése a kapus poszt, hiszen Buffon távollétében nincs egyértelmű helyettes. Eleinte a Palermo hálóőrének, Sirigunak szavazott bizalmat az új szövetségi kapitány, ám most úgy néz ki, hogy a Feöer-szigetek ellen bemutatkozó Viviano állhat ismét a gólvonalra. 

A várható kezdőt bogarészva sokaknak Gilardino hiányozhat. Nos, hiába a csodálatos közös firenzei évek, Prandelli a sokkal jobb formában lévő Borriellónak ad kezdőként lehetőséget.
 

 

Észak-Írország - Olaszország

2010.10.08.

20:45 Belfast, Windsor Park 

 

Legutóbb a két gárda 2009 nyarán találkozott egymással felkészülési mérkőzésen, ahol sima 3-0-ás olasz győzelem született.

Várható kezdő (4-3-3): Viviano - Cassetti, Bonucci, Chiellini, Criscito - De Rossi, Pirlo, Mauri - Cassano, Borriello, Pepe

 

Észak-Írország és Szerbia elleni keret:

Kapus: Viviano (Bologna), Sirigu (Palermo), Mirante (Parma)

Védő: Cassani, Bovo (Palermo), Chiellini, Bonucci (Juventus), Criscito (Genoa), Zambrotta (Milan), Gastadello (Sampdoria), Antonelli (Parma)

Középpályás: Pirlo (Milan), De Rossi (Roma), Palombo (Sampdroia), Marchisio, Pepe (Juventus), Mauri (Lazio), Lazzari (Cagliari

Támadó: Borriello (Roma), Cassano, Pazzini (Sampdoria), Gilardino (Fiorentina), Rossi (Villareal)
 

- Unimuck

10 komment

Címkék: squadra azzurra eb 2012 északír olaszország

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr162354848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.08. 00:57:38

Mauri bizony nagy eséllyel kezdeni fog! Floccari és Molinaro hol marad a keretből, lemaradtam valamiről?
Nekem nagy kérdés, hogy Viviano vagy Sirigu szolgál-e rá jobban a kezdésre, mindkettő mellett vannak érveim.

Pepe az, akit egyáltalán nem értek kezdőként.

Unimuck 2010.10.08. 06:25:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Gila helyett most be lehetett volna hívni Floccarit. Molinaróval nem tudom mi van, de hála égnek... A sok Juvés év után velem senki nem tudja elhitetni, hogy jól játszik a Stuttgartban. Ott is csak ugyan azt csinálja, mint Torinóban. Rohan, rohan, rohan. Semmi több. A gond csak ott van, hogy Crisito se kápráztatott még el minket a Squadrában.

Unimuck 2010.10.08. 06:27:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: És igan, Pepe... Rettentően hullámzó a formája, ám, ha jó napot fog ki, sokat nyerhet vele a csapat. Reméljük így lesz és akkor Borriellot tömi majd jobbnál jobb labdákkal. Amúgy a kapus poszt után ez a legkérdőjelesebb. Lehet, hogy Rossi kezd majd.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.08. 13:25:43

@Unimuck: Az biztos, hogy behívta Prandelli végül Floccarit és Molinarót is, csak az kerülte el a figyelmem, hogy mikor küldte el őket.
Pepe engem még az udinei évei alatt sem kápráztatott el különösebben, egy tehetséges, de különösebben nem kimagasló játékosnak tartom, ezért nem értettem a válogatott és a Juve érdeklődését sem felé. Bár kezdene Rossi!

Unimuck 2010.10.08. 13:51:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Floccari és Molinaro biztonsági tartalék elméletileg, de a kezdőt már végképp csak Prandelli tudhatja. :)
Északírek ellen két gólos győzelmet várok, kedden pedig szintén három pont. Otthon szerbek ellen csak a győzelem az elfogadható.

Unimuck 2010.10.08. 21:47:30

Szerbek észtek ellen 0-0r állnak a 60.percben. Be kéne húzni ezt a meccset és akkor nagyon jók vagyunk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.09. 01:50:53

Maurinak most jött el az ideje! Ha tartja ezt a formát, akkor alappillére lehet az eb-ért harcoló csapatnak és az eb-n felteheti a koronát a pályafutására. Ha ezt nekem valaki egy éve mondja Mauriról... Gyerünk vice-Capitano!
süti beállítások módosítása