Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Tiszteletet az első helyezettnek, de mindenkitől!

2010.10.04. 23:46 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Bizony, bizony, bizony. Hat forduló után a Lazio pontelőnnyel vezeti a Serie A-t, méghozzá teljesen megérdemelten. Nem az a szép, hogy remek játékkal tudnak felülkerekedni az aktuális ellenfeleiken, hanem az, hogy gyatra időszakokkal is nyomást tudnak kifejteni és nyertes mérkőzéseket lehozni, ez pedig csak a nagyok sajátja. Az utóbbi két meccsen abszolút a felsőházba tartozó csapatokat sikerült legyőzni, akik bizonyították, hogy nem véletlenül vannak ott, ahol. A hab a tortán pedig az, hogy Mauri és Floccari ott van a válogatott keretében. A tovább után a vasárnap délutáni mérkőzés elemzését találjátok:

 Muslera: Nem lehet nem méltatni, főleg azok után, amilyen csodálatos védést bemutatott Eder lövésénél. Végig biztonságot nyújtott hátul és az utóbbi pár meccsen látszik, hogy visszatért megint a megingásoktól mentes Nando.

Lichtsteiner: A szokásos elképesztően sok futás, jó védőmunka és bátor előrejáték. Az idei Kolarov lesz Lichti, csak a másik oldalon? Jó úton halad felé. Nem szabad eladni!

Biava: Kicsit értetlenkedtünk, hogy Reja a szezonnak a védelem közepén nem a régóta laziale Stendardóval, hanem a friss szerzemény Biavával vág neki, de ahogy mostanában minden döntése bejött Rejának, úgy ez is. Hobbit csinál abból, hogy az ellenfél legveszélyesebb játékosát úgy kiveszi a játékból, hogy maximum momentumai vannak. Ezt tette Ibrával, ezt tette Pellissierrel és ezt tette most Caracciolóval is. Komoly és értékes pillére a csapatnak.

Dias: Remek társa Biavának, jól fogta Edert. Tapasztalata és helyzetfelismerése sokat ér.

Radu: Ő is azt nyújtja végre, amit tud és amiért azt jósoltam, hogy ebben a szezonban a legbiztosabb védők közé fog emelkedni. (Utána lehet keresni!) Hasznosan segítette Maurit is.

Brocchi: Rengeteget dolgozott, nála ez olyan, mint a szívdobogás, volt egy komoly lövése is. Remélem még húzza az igát pár évig Rómában.

Ledesma: Nagyon szürke, de hasznos. Matuzalem sérülése miatt kezdett, nem is volt vele gond, de a brazil sokkal színesebb ezen a poszton is. Majdnem 2-0 lett egy lövése után.

Mauri: Mikor szinte az egész tavalyi szezont végigszenvedte a csapattal, sokan gondoltuk azt, hogy ennyi volt az ő ideje és lehetőleg a szerződése lejárta után mutassanak neki kaput. Aztán tavasszal megrázta magát, 2015-ig hosszabbított és onnantól fogva tehetsége legjavát nyújtja, ezúttal győztes gólt szerzett és annyi találatnál tart október elején, amennyi a múlt szezonban összesen volt neki. Kitűnő társa a támadásépítésben Hernanesnek, Rocchi padozása miatt a pályán szinte mindig ő a kapitány és most újra válogatott lehet. Így tovább vice Capitano!

Hernanes: 44 percig nem sokat csinált és utána is inkább a Chievo elleni játékát mutatta, de amíg ilyen gólpasszokat ad, addig még ez is elmegy egy ilyen meccsen. Még mindig nem látjuk, hogy mekkora értéke is a csapatnak és micsoda pozitívum, hogy a Laziót választotta.

Floccari: Megint nem szerzett gólt, ami tőle meglepő, de sokat mozgott, nem volt előreragadt center, akinek semmi köze a pályán folyó játékhoz, hasznosan tartotta meg és passzolta a labdát. Teljes joggal hívta be őt is Prandelli.

Zarate: Az első félidő nagy részében olyan agilisen játszott, mint Veronában, aztán valahogy megint a rosszabbik arcát mutatta. Ez kicsit csalódás, de nem kétséges, hogy jövő héten megpróbálja kiköszörülni a csorbát.

Pályára lépett még Bresciano Hernanes helyén, akit leginkább védekezési feladatokkal küldött be Reja és akaratosan, jól is játszott, Rocchi Zarate helyén, aki hihetetlen alázattal játszott a neki jutott 25 percben és bizonyította, hogy milyen is egy igazi kapitány, aki akkor is odateszi magát, ha csak félidők felét kapja hetek óta, illetve Foggia Floccari helyén.

Szép napok, hetek ezek, még akkor is, ha persze szinte biztosan nem a Lazio nyeri meg a bajnokságot, de egy szép időszak kezdetének alapjait rakhatja le a jelenlegi csapat. Jövő héten jöhet egy nehezebb feladat, Bariba mennek a fiúk, de miként a veronai vendégjáték előtt, itt is csak egy dolgot lehet mondani: egy igazi nagy csapat idegenben is megmutatja valódi mivoltát.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr572345471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása