Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Tulipántaposó kerestetik

2010.09.28. 10:54 lupetto

 Ma este 20.45-kor Amszterdamban lép pályára a rossoneri a BL-be 5 év után visszamerészkedő Ajax otthonában és mi más céllal utazhatna, mint hogy legyűrje szezonbéli átkát és megszerezze első idegenbeli győzelmét. Aki látta a hollandok madridi találkozóját tudhatja, hogy valóban remek alkalom kínálkozik minderre, a két együttes közel sem volt egy súlycsoportban a két héttel ezelőtti találkozón. Nem feledkezhetünk meg azonban arról a tényről sem, hogy az amszterdamiak e meccsen kénytelenek voltak nélkülözni két legjobbjuk, Jan Vertonghent, illetve Luis Suarezt játékát, nem lenne tehát meglepő egy masszív teljesítményjavulás.

Allegri is viszonylag óvatosan közelít az estéhez 4-3-3-ról 4-3-1-2-re rendezve át a felállást, amit egyrészről indokol Ronaldinho formán kívüli teljesítménye, másrészről viszont nyilván a felismerés, miszerint nem engedhet meg a csapat Amszterdamban magának egyidejűleg három, a védekezéssel mit sem törődő játékost. Robinho szerencsére fizikálisan úgy tűnik kezdi utolérni önmagát (még ha 90 percet nem is hinném, hogy pályán tölt majd), így elől a szintén sokat mozgó Zlatannal alaposan megkavarhatják a hazaiak védelmét. Ebbe lesz hivatott besegíteni ezúttal Seedorf, aki a fantasista szerepkörében szervezheti majd a csapat támadásait.

Középen várhatóan megerősítve a védekezést Pirlo, Flamini és Gattuso felügyel majd, Boateng ezúttal pihenhet egy keveset, míg hátul semmi meglepő, Zambrotta, Antonini, Silva és Nesta teheti dolgát.

Ne feledkezzünk meg a személyes érintettségekről sem, hiszen ez adja ma este a találkozó igazi ízét. Zlatan Ibrahimovic 2001 és 2004 között az Ajax színeiben robbant be a köztudatba, ezidő alatt négyszer is pályára lépve jelenlegi csapata ellen (gólig nem merészkedett). Valamint ugyanennyi időt szerepelt Amszterdamban Clarence Seedorf is, mielőtt a Sampdoriához szerződött volna, a holland ráadásul a '95-ös BEK fináléban is pályára lépett a Milan ellen, melyet az Ajax Patrick Kluivert góljával végül meg is nyert. Mindketten visszatérnek hát egykori otthonukba.

S, ha már személyes érintettség, ehelyütt megemlíthető még Robinho neve is, aki néhány hónappal ezelőtt a Világbajnokság során szerzett friss emlékeket a holland fociról, a brazil válogatott a támadó gólja ellenére ugyanis búcsúzni kényszerült a tulipánosok ellen a torna negyeddöntőjében. A játékos állítólag napok óta ártatlan gyermekek könnyét issza, készülve a nyár óta várt revansra.

Várható kezdőcsapatok:

Ajax (4-2-3-1): Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Lindgren, Enoh; Suarez, De Jong, Emanuelson; El Hamdaoui

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Flamini;, Seedorf; Ibrahimovic, Robinho

Közvetítés: Tv2

3 komment

Címkék: ajax bajnokok ligája milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr812329051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.09.28. 15:36:18

Nem lesz egyszerű meccs a Milannak, de győzelmet várok tőlük. Robinho meglövi első gólját ;)

ulver 2010.09.28. 17:29:32

szerintem 1-1 lesz, ha az Ajax kikap, gyakorlatilag kiesik.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.28. 21:59:11

jatszik egyaltalan barki is a Milanban Zlatan Tahovicson kivul? :D
süti beállítások módosítása