Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Chievo-Lazio 0-1, beléptünk a kapun

2010.09.26. 20:24 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Bizony mondhatjuk: ma egy képzeletbeli lécet megugrott a csapat. Nem kimagasló játékkal, de összeszedetten és végig koncentrálva, a taktikát mesterien betartva hozták el a három pontot Veronából, a hökkenetesen jól kezdő Chievo otthonából. Minden adottnak látszik ahhoz, hogy hosszú idő után egy olyan szezonnak lehessünk szemtanúi, amikor is végig büszkék lehetünk a Lazióra, nem csak részsikerek, hanem komoly sikerek miatt is. Nézzük hogy szerepeltek a játékosok:

Muslera: Sokat nem lehet róla mondani, az utóbbi meccseken - szerencsére - nincs megdolgoztatva. Azt a pár próbálkozást fogta, amit fognia kellett.

Lichtsteiner: Csak a szezon közepén fog majd kiderülni, hogy milyen nagyszerű is a helyzet a csapat jobboldalán, Cavanda és Lichti ugyanis egymást múlják felül, szép kis versengés lesz ez majd. Gyorsan és pontosan játszott, remekül segítette a támadásokat.

Biava: Úgy érkezett Rómába tavaly, hogy túl sokat nem vártak tőle és azt sem tudta igazán megszolgálni, erre tessék: még ha nincs is jó meccse, akkor se nagyon lehet elmarasztalni. Hát ha még jól is játszik: finoman és elegánsan, ugyanakkor határozottan játszott. Pellissiert ugyanúgy tűntette el, mint szerdán Ibrát.

Dias: Stabilan és okosan játszott, jó párja volt Biavának.

Radu: Kétségtelenül javul ahhoz képest, ahogy kezdte a szezont. Ha így folytatja, beváltja szezon végére a jóslatom: a legjobb balhátvédek közé emelkedik.

Brocchi: Mondhatnánk, hogy a szokásosat rakta bele a közösbe, de ember legyen a talpán, aki ezt minden héten, most éppen heti két alkalommal is megteszi. Tüdő, tüdő, izom, tüdő, izom, izom. Elképesztő ember. Durván kilőtték egy érzékeny ponton, le is kellett cserélni, de panasz nem lehetett rá.

Matuzalem: Megint mekkora húzás Rejától. A kissé fásult, bár hasznos Ledesma helyén kezdett és nagyon jól játszott. Rengeteg labdát gyűjtött, remekül osztotta őket el, küzdött és hajtott. Csak ne legyen megint annyit sérült, mint tavaly.

Mauri: Remek gólpasszt adott és ezen kívül is jó megoldásai voltak a kapitánynak a baloldalon. Mennyiségi és minőségi munkát végzett, a Lazio lelke volt, ahogy azt több beszámoló is megemlíti.

Hernanes: Ez most nem volt annyira az ő meccse, mint az eddigiek, de jó és erős lövésekben, majdnem sikeres szabadrúgásokban és szép cselekben most sem volt hiány.

Floccari: Remekül játszott, komolyan részt vett az összjátékban is. Alapvető fontosságú tagja a csapatnak.

Zarate: 7 hónap elteltével lőtt újra gólt és nagyon megérdemelte. Ráadásul februárban, mikor a Parmának betalált, akkor is már komoly idő telt el a legutóbbi találata óta, szóval ráfért az öröm, látszott is rajta, hogy mekkora energia tört ki belőle ennek hatására. Ha még az arc is kisebb lesz, akkor komolyan formába jöhet, újra. Úgy legyen!

Pályára lépett még Bresciano Brocchi helyett, aki jól végezte a munkáját, Ledesma Zarate helyett, aki kevés idejében is értékesen lépett közbe és szerzett labdákat, illetve Stendardo Hernanes helyett, aki lényegében csak időhúzás miatt lépett pályára, no meg azért, hogy eggyel több védő legyen.

Rejáról is ejtsünk pár szót: minden taktikai megmozdulása bejött. Jó volt a felállás, jó volt minden meccs közbeni belenyúlása is. Jó érzékkel vette le a meccs vége felé a nem sokat védekező Zaratét és Hernanest. Jövő héten pedig jöhet a Brescia, ami szintén nem jelenthet megoldhatatlan feladatot. Csak így tovább fiúk, csak így tovább!

 

A kép innen van.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr532325260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása