Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Juventus - Palermo: Pislákoló fény az alagút végén

2010.09.23. 15:00 Unimuck

A Serie A 4. fordulójának záró találkozója nem akármilyen összecsapást tartogat számunkra, hiszen mindig izgalmakkal és küzdelemmel teli ütközetet láthatunk a Juventus és a Palermo randevúján. Ez minden bizonnyal most sem lesz másképp, ám, ha a statisztikára rápillantunk, kellemetlen érzés szorítja össze fekete-fehér szívünket. A két gárda legutóbbi négy megmérettetésén a mieink csak egyszer tudtak három pontot szerezni, még kellemetlenebb mutató, hogy a szicíliaiak az utolsó két torinói kirándulásuk alkalmával 3-3 ponttal lettek gazdagabbak. Így nem túlzás azt mondani, a Palermo a Juve mumusa!

Nem is csoda, hogy Del Neri nem hagyja a játékosait pihenni és napi két edzéssel, plusz taktikai gyakorlatokkal hangol az esti találkozóra. Legfőképp a védekezés fogaskerekeit olajozgatja a mester, hiszen annak ellenére, hogy Storari kapuja bevehetetlennek bizonyult Udinében, ismét volt pár bosszantó hiba a védelem játékában. Chielliniék legtöbbet a kontratámadások elleni hatékony taktikai elemeket gyakorolták, ami nem is meglepő, ismerve az ellenfélből Pastore, Ilicic vagy éppen Hernandez gyorsaságát. Ennek tudatában nem éppen megnyugtató hír, hogy bal bekk poszton sem De Ceglie, sem pedig Traoré nem épült még fel sérülésből, így ismét Grygera léphet pályára vészmegoldásként. Remélhetőleg nem nyújt majd rosszabb teljesítményt a hétvégi produkciójánál. 

De térjünk vissza egy kicsit még az Udinese felett aratott győzelemhez. A csapat játéka kezdet közelíteni a szurkolók elvárásaihoz, ennek legfőbb okát a középpályások javuló teljesítményében kereshetjük. Krasic egyre magabiztosabban mozgott a pályán, sikerült rendszeresen megvernie védőit és a rengeteg futás, robotolás mellett előkészített két szenzációs találatot is, nálam a meccs embere lett. Ám elmondása szerint még egy kis időre szüksége van, hogy hozzászokjon az olasz bajnokság ritmusához, nincs még 100%-os formában. Ha ez tényleg így van, akkor dörzsölhetjük a tenyerünket, mert az utóbbi évek messze legjobb igazolása válhat a szerb játékosból. A belső középpálya is nagyszerűen működött, Melo folyamatos jó játékával kezdi elnyerni a Juventinók szeretetét, míg Marchisio apró, ám annál fontosabb megmozdulásokkal vétette észre magát. Többek között lőtt egy hatalmas gólt Krasic beíveléséből. Számomra ezen a találkozón egy kicsit Pepe tűnt halványabbnak a megszokottnál, de becsülettel végig dolgozta a 90 percet. Úgy látszik kezd összeérni a társaság Del Neri kezei alatt, eddigi bukdácsolásokat az összeszokottság hiánya okozhatta. Az újjáépülő Juventusnak a középső alakzata lehet a nagy fegyvere, hiszen az említett játékosok mellett Aquilani, Sissoko, Martínez és Lanzafame várja még, hogy lehetőséget kapjanak a bizonyításra. A középpályás sor döntőnek bizonyulhat a Palermo elleni összecsapáson is. Ha Marchisióék az udinei vendég szerepléshez hasonlóan jó teljesítménnyel tudnak előrukkolni, élvezetes mérkőzés elé nézünk. 

Plusz indok, ami a "zebrák" sikere mellett szólhat, az a Palermo irgalmatlanul gyatra szezonkezdése (lepipálva még a Juve rajtját is). A rózsaszín mezesek legutóbb tétmérkőzésen a Maribort tudták legyőzni az EL selejtezőben, azóta öt találkozón mindössze egy pontot szereztek. Delio Rossi legényeinek tehát égető szüksége lenne a három pontra, mint ahogy a Juvénak is, hogy lépést tudjon tartani az előtte haladókkal, így még egy indok, ami miatt érdemes ezt az összecsapást megtekinteni. Egy biztos, nem egy unalmas, barátságos találkozó elé nézünk. Torinóban nagyok az elvárások a csapattal szemben, remélhetőleg a találkozó után minden Bianconeri boldog lesz!

A mérkőzéshez kapcsolódó hír még, hogy Luigi Del Neri ma este ünnepli pályafutása 700. Serie A-s mérkőzését a kispadon.

Várható kezdők: 

Juventus (4-4-2): Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Grygera - Krasic, Melo, Marchisio, Pepe - Iaquinta, Quagliarella

Pelermo 4-3-2-1: Sirigu - Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocenino - Ilicic, Pastore - Hernandez  

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

< link1 >  < link2 >  < link3 >  < link4 >  < link5 >

16 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr752316560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.23. 15:11:30

ma nagy odabaszasra szamitok, meg Pastore semlegesitesere, harom golra, meg egy vedelmi hibabol kapott golra

Unimuck 2010.09.23. 15:19:18

@madcows: Nem lesz egyszerű meccs, Palermo ellen vhogy nem megy sose... én boldog lennék egy nyögvenyelős győzelemmel is, 2-1-re tippeltem, remélem bejön. Ha minden igaz, Quagliarella-Iaquinta páros kezd elől, kiváncsi leszek rájuk, Udinében nem küldték rosszul.

Unimuck 2010.09.23. 18:01:23

sorry, 2-0 volt a tippem, nagyon bizakodó voltam/vagyok :)

Unimuck 2010.09.23. 21:37:29

Del Piero és Meló nagyon teker, jól játszanak, Quagliarella most halvány, egy jó Amaurira lecserélném. Nincs óriási iram, a Palermo okosan játszik, biztos védekezés, ebből kontrák. Pastore gól, kapufa, Del Pista kapufa. Fel kell pörögni a többieknek is, meg lehet a három pont. Amúgy madcows, Pastore durva, nem igazán tudjuk megfogni ...:) sajna

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.23. 21:41:20

@Unimuck: jovore jatszhatna akar nalunk is :) a 3-1-es tippem siman bejohet meg :P

lupetto 2010.09.23. 21:45:47

quality vs quantity :)
az az igazság,h hiába fiatal a keretetek egy olyan tehetségű játékosotok sincs, mint a Palermóban Pastore.
Ez a srác Pato mellett a Serie A legnagyobb reménysége, aki elviszi,aranylabdást igazol.
Na, ezek, ha van egy kis esze, nem ti lesztek. Nem lenne ugyanis előrelépés :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.23. 21:50:52

@lupetto: majd a Roma, mint bajnokeselyes csapat elviszi :))))

lupetto 2010.09.23. 21:58:23

Reméltem,h látom egyszerre Quagliát és Amaurit, de úgy néz ki ilyen túl sűrűn idén nem lesz. Krasic jó

lupetto 2010.09.23. 22:00:06

Sandro a fantasista? :) ez már 10 éve sem működött

Unimuck 2010.09.23. 22:06:51

ez parádés, két ugyan olyan nyomorék gól... új tipp kell

Unimuck 2010.09.23. 22:41:27

jól nyomod madcows! :)
4 palermo helyzet 3 kapott gól. védelem ismét a helyzet magaslatán volt, storari elfelejtett a harmadik gólnál vetődni, támadójáték sablonos és dekoncentrált volt. kb ennyi. ja és a palermo mumus, úgyh a köv fordulóban tuti nyerünk.
lupett! Quality! :)
süti beállítások módosítása