Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Udinese - Juventus: Életre-halálra

2010.09.19. 11:49 Unimuck

Ma délután két csalódott gárda találkozik egymással Udinében, ahol mindkét együttes első győzelmére hajt. Az Udinese a bajnokságban pont nélkül állva sereghajtóként, míg a Juventus a 15.helyen tanyázva várja a találkozót. A nem túl fényes szezonkezdés miatt Torinóban egyre több kritika éri a vezetőséget, a szurkolóknak kezd sok lenni a már három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozat, melynek fő oka a védelem gyengélkedése. A bajnokságban két forduló alatt 4, az Európa Ligában egy mérkőzésen 3 gólt szerencsétlenkedtek össze Chielliniék. Ennek "örömére" a Juve volt transzferguruja, Don Moggi is csípős szavakkal illette Marotta nyári igazolásait, mondván, ha ő a Juventusnál lenne, nem érkezett volna az együtteshez ennyi közpszerű játékos. Való igaz, ahhoz képest, hogy az új vezetőségnek az volt a legfőbb célkitűzése a szezon kezdete előtt, hogy a védelmet stabilizálják, egyelőre a Motta-Bonucci páros nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A "zebráknak" nem véltelenül kellett (volna) megerősíteni a védősorukat, ugyanis tavaly 56 kapott góllal zárták a szezont, több találatot csak a Genoa, az Udinese, a Cagliari, és két kieső csapat, a Siena és a Livorno kapott a bajnokság során. Csoda is volt, hogy az Európa Ligás selejtezőhelyet elcsípte a csapat, történelme során egyik leggyengébb és legkiábrándító szezonját követően. Nem eshet újra ebbe a hibába a Juventus, szerencsére most a sok kapott gól mellé, sok szerzett találat is párosul, kompenzálva a védelem megingásait, de Bonuicciéknak össze kell kapniuk magukat hamar. Erre itt is van a kiváló alkalom, a kreatív támadójátékáról híres Udinese otthonából kapott gól nélkül kellene hazatérni. Nem lehetetlen a küldetés, de nagyon fel kell kötni azt a bizonyos gatyát, hiszen a Sanchez, Floro Flores, Di Natale trió fogja rohamozni Storari kapuját. 

Bár Handanovicnak sem lesz kellemesebb dolga, mivel Amauri felépült kisebb sérüléséből, így az utazó keretben Del Piero, Iaquinta és Quagilarella mellett ő is helyet kapott. Akinek biztosan ki kell hagyni a találkozót, az Buffon, Martínez, De Ceglie és Traoré a Juvénál, míg az Udineséből Basta, Ferronetti és Denis fog hiányozni. 

Gondot okoz Del Nerinek, hogy egyik balhátvéde sem bevethető, így nagy valószínűséggel a rendszerint a jobb oldalon játszó Grygera lesz a vészmegoldás. A csapat többi részével nincs probléma, a keret adott, már csak a játéknak kell megfelelő lenni, hogy elinduljon a Juve felfelé a tabellán és közelebb kerüljön a kitűzött céljaihoz. 

Várható kezdők:

Udinese (3-4-3): Handanovic - Zapata, Coda, Domizzi - Isla, Inler, Asamoah, Pasquale - Sanchez, Floro Flores, Di Natale

Juventus (4-4-2): Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Grygera - Krasic, Melo, Marchisio, Pepe - Iaquinta, Quagliarella

VÉGEREDMÉNY: Udinese 0-4 Juventus G.: Bonucci (18'), Quagliarella (24'), Marchisio(43'), Iaquinta (77')

Szólj hozzá!

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr622307053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása