Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Bíztató kezdet Firenzében

2010.09.02. 09:22 mrscottpilgrim

Elkezdõdött hát a szezon, és míg a nagyobb csapatok Cesena szintü szedett-vedett gárdákkal bohóckodtak, addig a Violák rendesen bekezdtek, és a tavalyi 6. helyezett Napolival találták szembe magukat. Kemény és indulatokkal teli meccs volt, egyben a forduló legnagyobb összecsapása is, és bár a játék képe alapján kiegyenlített volt a küzdelem, azért a focit csak gólra játszák, szabályosból meg a lilák rúgtak többet... persze a bíró ezt nem így látta. Bemutatkozott a kispadon Sinisa Mihajlovic, kevésbé volt tökös, mint amennyire kellett volna, nyikorognak még azok a fogaskerekek, de határozottan jó lesz ez, puskaporos mérkõzés volt bírói bakikkal tarkítva.

 

Mihajlovic 4-2-3-1-ben küldte a gyepre a gárdáját, Zanetti és Montolivo volt hátra vonva, széleken Marchionni és Vargas támadott, míg Jovetic és Mutu pótlásaként D'Agostino volt feljebb tolva egy sorral, így támadó középpályást játszott. A meccset a Napoli kezdte jobban, rögtön az elején Lavezzi virtuóz beadására Cavani érkezett pontosan, labdája egészen a gólvonalig jutott, persze ezt a bírón, a partjelzõn, meg az elvakult Napoli drukkereken kívül senki nem látta gólnak, de hát be lett fújva, meg lett adva. A gyors találat után beindult rendesen a meccs, megvoltak mindkét félnél a lehetõségek, de inkább a Napoli játszott veszélyesebben, ugyanakkor volt nagyon tizenegyesgyanús szituáció, amikor egy becsúszással Marchionnit szerelték, valószínüleg szabálytalanul, de a spori kifele intett. A szünetben aztán a szerb összeszedte csapatát, a második félidõben már sokkal összeszedettebben, okosabban, és kooperatívan játszott a Fior, végül egy távoli, hajszálpontos lövéssel az újonc D'Agostino talált De Sanctik kapujába, a tapasztalt portás már nem érte el, bármennyire is nyújtózott. Ezután a violák még jobban rákapcsoltak, a nápolyiak pedig igyekeztek bezárkózi, és inkább gyors kontrákkal operáltak. Több komolyabb helyzet is volt, Gilardino hatalmaz ziccert hibázott, Montolivo egyik lövését pedig már mindenki bent látta, de De Sanctis hatalmas bravúrral kiszedte a jobb alsó sarokból. Az indulatok is elszabadúltak, elõször Vargasnal szakadt el a cérna, és lefejelte Campagnarot, amiért le lett küldve. Ezután nem sokkal Blasi állíttatta ki magát egy teljesen felesleges szabálytalansággal, amivel kiérdemelte a meccs balekja címét. Mihajlovic próbálkozott még változtatni azzal, hogy behozta Cercit, de nem igazán tudott belenyúlni a meccsbe. Akadt még pár veszélyes akció fõként Lavezzi révén, aki a meccs legjobbja is volt, de a lilák szervezetten, és összeszedetten védekeztek, illetve Frey is mindig a helyén volt, amikor kellett. Maradt tehát a döntetlen, ami papíron szép, a játék is bíztató volt, hát ugye ott volt az a gól, meg a nem befújt tizenegyes, ami azért ront az összképen.

De hát tekintsünk a jövõbe, hisz a következõ fordulóban a rém gyenge Lecce jön, így lesz rá alkalom önbizalmat szerezni a szezon további részére, illetve kísérletezésre is. Ugyanis vannak itt még gondok. Gilardino például eléggé túlértékelt, egy jó védelemmel szemben simán meg tud dögleni, illetve képes ziccereket is hibázni, és bár rugdalja a gólokat, de amikor még pont kellene egy gól egy tömörülõ csapat ellen, akkor nem igazán jó. Ez most ütközhet csak ki igazán, hisz fél évig nincs Jovetic, novemberig pedig Mutu sem, D'Agostino pedig jól osztogat, de nem az a típus, aki tud meccsenként valami váratlant húzni, illetve nem az a kreatív támadó, mint Mutu, vagy Jovetic, akik képesek egymaguk meccseket eldönteni. D'Agostino inkább visszavonva, hátulról szervezkedve érzi jól magát, a mostani meccsbõl ítélve ha végre ott kap majd lehetõséget, félelmetes párost fognak alkotni Montolivoval. Persze a most következõ meccs lehetõséget kínálhat arra is, hogy bemutatkozhasson a fiatal, 18 éves szerb tehetség, Adem Ljajic, akiben megvan a potenciál, hogy pótolni tudja a hiányzókat elöl, reméljük Mihajlovic elég tökös lesz kipróbálani, és nem megint Cercivel próbálkozik, illetve több lehetõséget fog adni (idõben) majd Babacarnak is. Na meg alkalom lesz ez arra is, hogy Gilardino megtalálja a góllövõ cipõjét. A következõ meccsen gálázást és több kísérletezést szeretnénk látni, a Lecce ugyanis valószínüleg ideális partner lesz ehez.

Forza Viola!


Hamsik továbbra is üzeni: Punk's Not Dead!

Szólj hozzá!

Címkék: fiorentina

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr692265305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása