Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Lemosott minket a Sampon

2010.08.30. 20:41 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Elnézést kérek a borzasztó szóviccért, amit a címben vétettem, pedig nem is vagyok különösebben elkeseredett. Persze kikapott a csapat, ez soha nem jó hír, de volt egy csomó biztató jel: Hernanes minden megmozdulásán látszó kiváló képzettsége és ragyogó technikája, Matuzalem és Ledesma áldozatos munkája, csettintésre okot adó labdákkal, Zarate sebessége valamint Hernanes és Zarate összjátéka. A védelem - ami tavaly az egyetlen értékelhető csapatrész volt - most egy kicsit hagyott kívánnivalót maga után, de nem vagyok telhetetlen. Miért nem?

Mert egy dolog nagyon látszott a csapaton: lobog bennük a tűz, nagyszerű a csapategység és fizikailag rendkívül felkészültek. Reja produkciói meg mindig pluszpontot jelentenek. A bíráskodás katasztrofális volt, értem én hogy a BL-selejtezőből való kizúgás után kicsit nyomni kell a csapatot, de ilyen ellenszélben kevesen fognak ott győzni. Persze nem erre fogom a vereséget.

Se Biava, se Dias, se Radu nem büszkélkedhet majd azzal, hogy élete meccse volt a tegnapi, de abban joggal lehet reménykedni, hogy ezzel ki is lőttük azt az időpontot, amikor mindegyiküknek egyszerre van rossz napja. Hernanes remekül mutatkozott be, a Lazio legjobbja volt és minden percben látszott: egy egészen kivételes játékosról van szó. Hogy mi hiányzott?

Egy jó formában lévő Kolarov mindenképpen. Pár Floccarit elérő labda sem lett volna éppen hátrányos. A cserék sem ültek éppen: Foggia és Rocchi sem tudott sok lendületet hozzáadni a játékhoz. Ha már cserék: nagyon örvendetes, hogy Del Nero lecserélése után debütálhatott az élvonalban Cavanda és egyáltalán nem is vallott szégyent, de ha már végre számít a csapat a fiatalokra, akkor miért kellett kölcsönadni Lucianit, Mancinit vagy Sevierit? Egy kategória mind: tehetséges fiatalok, akik megérdemlik a bemutatkozást és a csapatba való beépítést.

Probléma persze még az is, hogy a sorsolás sem éppen jó, de a nehéz út az értékes út, ha minden igaz. A biztató jelek megvannak. Forza Lazio!

16 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr252259845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 21:08:49

Muslera pajtás milyen viszonyban volt a kapott gólokkal.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.30. 21:13:01

@popp: A büntetőnél sokat nem tudott tenni, de a második... hát én nagyon szeretem őt, de az bizony az övé volt. Hozzáteszem, egy Cassano és egy Pazzini helyzetnél is csodásat védett, csak hát az a második gól. Csak ne megint az legyen, mint két éve: 2-3 nagy bravúrra egy potya.
Guberti amúgy igen jó volt, kivel veszett össze Rómában?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.30. 21:20:30

@popp: Remek volt a srác, miért nem számítanak rá a Romában?
Muslera pedig itt az ideje, hogy elkezdjen egy hagymás bab kúrát, mert ezekkel a kijövetelekkel a maga 60 kilójával nem hogy embert nem borít fel, de a labda löki fel őt, mint fent is látszik, a fenébe is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 21:42:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Gubertit Spalletti hozta még, ő számolt vele, Ranieri meg kezdetektől fogva nem bízott benne. Az olasz foci szempontjából jobb, hogy a Sampban játszik (a magyaréból nem annyira, Koman lehetzséges helyét fogja). Én a jövő Romájának meghatározó emberét láttam benne, kár, hogy Ranieri nem. Szerintem Prandelli válogatottjában is alapember lesz előbb-utóbb.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 21:45:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Musleráról: nagyon jó reflexei vannak, de bizonytalan. Tavaly úgy tűnt magabiztossá válhat, de vébé utolsó két meccse nem tett túl jót neki. Most tényleg nem piszkálódásból, de szerintem fog nyelni még egy jópár potyát a szezonban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 22:55:27

És az Intert se nyert vehehe, beakadt a rajtgép.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.30. 23:26:26

@popp: Biztosan fog, kérdés ezek mellé mennyi bravúr jut. Még mindig nagyon fiatal, bármi lehet belőle, benne van a klasszis. Sokszor elmondtam, most is így gondolom: vonalon a legjobb olaszországi kapusok közé tartozik, fantasztikus dolgokra képes, de ha el kell hagyni a ketrecet, akkor kezdődnek a gondok.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.06. 21:09:57

A percekben zajlik a Lazio-Roma Primavera csapatok meccse. A 22. percben 0-0.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.06. 22:16:29

Egy végeredményt majd bökhetnél. Forza Roma!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.06. 22:34:08

@popp: A 85. percben vezet a Lazio, Ceccarelli 65. percben szerzett büntetőrúgásából. A 28. perc óta a Roma emberhátrányban van.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.06. 22:46:12

Hihetetlen, a hosszabbításban kapott büntetőt a Roma, az élvonalban a múlt héten bemutatkozó Cavanda hozta össze Diembe ellen, de Berardi kivédte! Így a Lazio nyerte 1-0-ra a meccset, ezzel elhódította a Tirreno e Sport Kupát.
Nem különösebben nagy eredmény, de mindig jó legyőzni a nagy riválist.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.07. 00:53:36

@popp: Szerencsére tudok örülni minden sikernek. Különösen értékes egy olyan győzelem, amit nem zsoldosok vívnak ki, hanem a csapatot igazán szerető, saját nevelések, akiknek minden Lazio-Roma az év meccse, de igazán.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.07. 16:39:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Aztán nehogy az Interbe vagy az MU-ba találja magát egyik-másik jövő ilyenkorra ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.08. 00:15:47

@popp: Te is tudod hogy miért mehetett Manchesterbe az illető, illetve azt is, hogy Milánóba Faraoni. Az, hogy katasztrofális az egész olasz labdarúgásban a fiatalok helyzete, talán nem egy olyan csapat szurkolójának kell mesélnem, aki Adrianókat igazol. ;)
süti beállítások módosítása