Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Berlusconi Kupa a Juve kedvéért

2010.08.23. 00:13 Unimuck

Megvan Luigi Del Neri torinói ténykedésének első kupagyőzelme, miután büntetőkkel felülmúlta csapata a milánói vörös ördögöket, és így kilencedik alakommal hódította el a Berlusconi Kupát a Juve. A találkozó nem hozott nagy iramot, sem látványos megoldásokat, igazi szezon elei gálameccs zajlott le a két csapat között. Del Neri pihentette pár kulcsjátékosát, hiszen csütörtökön visszavágót játszanak a Sturm Graz ellen, így az idáig kevesebb játéklehetőséghez jutó fiait küldte pályára, míg Allegri, a Milan újdonsült trénere kipróbálta két új szerzeményét, Papastathopoulost, aki a védelem tengelyében kapott helyet Thiago Silva oldalán, valamint a fiatal Oduamadit jobbszélen.

A találkozó nem hozott öldöklő küzdelmet, inkább a játékosok és a formációk tesztelése kapott nagyobb hangsúlyt, no meg a sportszerű szurkolás! Nem mindennapi esemény, hogy zebra mezben, szögletrúgáshoz kiszaladó játékost megtapsoljanak a San Siro pályáján. Azért helyzetek is akadtak olykor, de vagy Abbiati vagy Manninger mindig a helyén volt.

A mérkőzés így 0-0-ás döntetlennel zárult, amit azonnali büntetőrúgások követtek. A milánóiak kezdték meg a sorozatot, Ronaldinho pontos lövésére Pepe válaszolt sikerrel, majd következett Thiago Silva, aki égbe bombázta a labdát. Ezután már senki nem hibázott, így 5-4-es összesítéssel a torinóiak örülhettek és emelhették magasba az idei szezon első kupájukat. Reméljük ez csak a kezdet.

A Juventusból számomra kiemelkedő teljesítményt nyújtott Manninger, magabiztos védéseivel, Pepe agresszivitása és vállalkozó kedve kifejezetten tetszett, míg Diego motiváltsága és játékkedve elvarázsolt.

Természetesen a játék még nem volt az igazi, sok új ember érkezett, össze kell szokniuk, de nagyon is tetszik nekem ez a - még valószínűleg nem végleges - keret. Minap örülhettünk Krasic érkezésének, várhatóan hétfőn hivatalossá válik Aquilani kölcsönszerződése is, és ha hinni lehet a pletykáknak, még egy csatár és egy vagy két hátvéd is befuthat a Juve fedélzetére augusztus 31-ig, nyilván a meglévő keret szűkítésének függvényében. Alakul a csapat, a tavalyi szezonhoz képest egy jóval kreatívabb középpálya áll Del Neri rendelkezésére, akik jobb százalékba tudják majd kiszolgálni a csatárokat és remélhetőleg a védelem is nagyobb falat lesz az ellenfelek számára. És ami még nagyon fontos és éles ellentéte az elmúlt idény Juventusához képest, a minőségi és hosszú cserepad.

Számolva a napokat várom a Serie A rajtját, hiszen a Juventus titkos favorit (legfőképp a tavalyi idény miatt) és mivel borítékolhatóan öldöklő harc lesz a BL és EL helyezésekért, nagyszerű szezon elé néznek az olasz foci megszállottjai. A mai találkozó jó bemelegítés volt erre.

Kezdőcsapatok:

AC Milan:  Abbiati - Bonera, Papasztathopulosz, Thiago Silva, Antonini - Ambrosini, Pirlo (Gattuso, 73.), Seedorf (Huntelaar, 77.) - Oduamadi (Flamini, 66.), Borriello (Inzaghi, 60.), Ronaldinho

Juventus: Manninger - Grygera (Motta, 79.), Legrottaglie (Bonucci, 72.), Chiellini, De Ceglie - Pepe, Marchisio (Sissoko, 58.), Felipe Melo, Martínez (Lanzafame, 72.) - Trezeguet (Amauri, 58.) Del Piero (Diego, 58.)

Végeredmény: AC Milan 0-0 Juventus t.e.: 4-5

Szólj hozzá!

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr382240116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása