Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Prandelli új csapata

2010.08.02. 13:47 lupetto

 Most, hogy szép lassan túl tettük magunkat (inkább úgy teszünk, mintha meg sem történt volna) a világbajnokság okozta gyötrelmeken, talán ismét képesek lehetünk a Squadra Azzurra dolgaiban kissé jobban elmélyedni. Van ugyanis mit kitárgyalni, Cesare Prandelli csapata augusztus 10-én Elefántcsontpart ellen lép barátságos mérkőzésen pályára, s ha még egyelőre csak a La Gazzetta dello Sport információira hagyatkozva is, de előttünk egy bő 30-as keret a következő hónapokban behívásra esélyes játékosokról, mely igencsak elemzésért kiált.

Kapusposzton Buffon hosszabb kiesése biztosan lehetőséget ad egy debütáló számára, hiszen a négy helyettesítésére szánt jelölt egyike sem ölthette még magára korábban a válogatott mezét. Legkomolyabb eséllyel Salvatore Sirigu, a Palermo 23 éves kapusa pályázhat a kezdő tizenegybe, a Serie A-ban tavaly debütált korábbi korosztályos válogatottat generációja egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon.

A nála mindössze 1 évvel idősebb Emiliano Viviano szintén az U 21-es csapatot kinőve köszön be a felnőtt keretbe, ő jóval tapasztaltabb palermói riválisánál, viszont kevésbé képes oly kiemelkedő teljesítményre, mint a Campionatóban már első mérkőzésén a meccs embereként bemutatkozó, s azóta is az egekbe hypolt vetélytárs.

Storari és Mirante a biztos rutint jelentik, nem valószínű egyikük szerepeltetése sem.

A hátvédsor végre jelentősen kicserélődött, részben a már Lippi által is kerülgetett jelöltekkel, részben néhány újabb név köztudatba emelésével. A Bonucci, Chiellini, Antonini, Zaccardo, Cassani, Gamberini, Bocchetti, Maggio névsorból elsőre talán csak Zaccardo nevének olvasásakor esélyes egy masszívabb szívroham, a többi játékosnak kétségtelenül helye van a jelen és a következő évek csapatában. E ponton még megemlíthető Marco Motta neve is, aki szintén jó eséllyel pályázhat az Azzurri mezére, amennyiben a tavalyinál több játéklehetőséghez jut immáron új klubjában.

Középen az utóbbi időben már törzsgárdának számító Pirlo, De Rossi, Montolivo, Marchiso, Pepe és Palombo alkotta hatos mellé, nyitva a kettős állampolgárként a Serie A-ban tündöklő sztárok felé, Cristian Ledesma és Thiago Motta is a számításba veendőek körébe került, mint ahogy Daniele Galloppa, a Parma üdvöskéje is várhatja újabb behívóját, melyre tavalyi szezonja alapján tökéletesen rá is szolgált.

Itt talán első ránézésre Ledesma neve lóghat ki kissé (valamint feltűnő Camoranesi, Gattuso és Ambrosini búcsúja is), aki az előző szezonban mindössze 13 találkozón lépett pályára klubja színeiben a Lazio elnökével elmérgedesedett viszonya miatt, ő sokkal inkább 2 évvel ezelőtti teljesítménye okán kerülhetett Prandelli látómezejébe

Ami a támadókat illeti, azt kaptuk, amit vártunk. Itt van Cassano és Balotelli, kikerült viszont Di Natale és Iaquinta, maradjunk annyiban, hogy idővel minden a helyére került. Cassano brillírozhat visszavont támadóként, Balotelli pedig egy sorral előrébb bal oldalról támogatja meg majd valamely kiválasztottat. E poszton az olasz sajtó szerint a felsoroltakon kívül még Amauri neve is felmerült Prandellinél. Kérdés persze, hogy mekkora feszültséget szül majd csapaton belül e két őstulok feltűnése, képességeik alapján azonban kétségkívül a legjobbak között a helyük, még ha távolról érződik is mennyire föld szagúak.

Kezdődhet tehát az új időszámítás, a névsort nézve akár még reménykedhetünk is egy újabb sikeres időszak beköszöntében, az biztos, hogy az előző két világversenyt nem lesz nehéz überelnie Prandelli csapatának.

Ki mennyire boldog?

Kapusok: Salvatore Sirigu, Emiliano Viviano, Marco Storari, Antonio Mirante

Hátvédek: Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Luca Antonini, Cristian Zaccardo, Mattia Cassani Alessandro Gamberini, Salvatore Bochetti, Christian Maggio (Marco Motta)

Középpályások: Thiago Motta, Cristian Ledesma, Daniele Gallopa, Andrea Pirlo, Daniele De Rossi, Riccardo Montolivo, Claudio Marchiso, Simone Pepe, Angelo Palombo

Csatárok: Alberto Gilardino, Maco Borriello, Giampaolo Pazzini, Anntonio Cassano, Mario Balotelli, Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella, Marco Marchionni, Rafaele Palladino (Amauri)

9 komment

Címkék: squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr362193271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.02. 16:05:34

nem rossz keret, hianyolom Criscitot, meg Di Natalet, kicsit Marchettit, meg talan Cossu is elfert volna Pirlo helyen (illetve: Pirlo helyen szinte barki, az az igazsag), viszont jo latni, hogy szamit Galoppara, akiket meg a keretbe varok fel even belul (kb), az Giovinco (egy evet kolcsonbe megy, kezdo lesz, Parma a legvaloszinubb), Ariaudo, M.Motta, Lanzafame, Ranocchia (remelem sikeresen visszater serulesbol), D'Agostino (szerintem magara talal, Pirlo helyen szerintem jo lenne, tapasztalt, remelem a violaknal osszeszedi magat), G.Rossi, Macheda (csak tobb jateklehetoseg kellene neki, egy kolcson sem lenne rossz), Santon (neki is jateklehetoseg kellene, jo sok), es remenykedek, hogy Aquilani is felepul, es lenyom egy jo szezont a Poolban

akiket

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.02. 16:13:10

tul koran nyomtam kuldest, szoval akiket nyugdijaztatni kellene vegleg: Iaquinta (szorgalmas droid, nem tobb), Pirlo (oke, hogy tisztelet, meg tokom, de mar ket eve csak tiszteletbol alibizik a palyan, ideje lenne leultetni), a tobbit mar elfelejtette Prandelli szerencsere (pl Gattusot, o viszont jo lenne az oltozoben, de nem mint kerettag, hanem mint alkalmazott, hogy helyrepofozza az embereket ha kell, meg lelkesitonek)

egyebkent most olvastam egy Prandelli nyilatkozatot, ahol azt mondta, hogy 4-2-3-1, vagy 4-3-2-1 lesz valoszinuleg, a karacsonfaban pedig a csucs Cassano lesz, Balotelli pedig parban visszavonva valakivel Cassano mogott (szerintem hatekonyabb lenne, ha Cassano ES Balotelli lenne visszavonva, elottuk meg mondjuk Pazzini, vagy valaki), erdekes lesz :)

Szent.J. 2010.08.03. 12:03:44

Már a szánkéd is becsülendő, hogy ilyen merészen hozzá mert nyúlni Prandelli az alibiző öreg rókákhoz. Persze ezt követelte a közvélemény is, és talán ezért lett ő a kapitány.

Igazából ez egy teljesen jó keret, bőven van benne potenciál.

Én valahogy így képzelem el a jövő sikeres olasz válogatottját:

4-3-3
Buffon - Motta, Chiellini, Bonucci, Criscito - Aquilani, DeRossi, Marchiso - Cassano, Rossi, Pepe

Unimuck 2010.08.03. 22:18:05

Rossi jó lenne, ha most már nem csak az ígéret kategóriába focizna. Nagyon kellene egy fiatal, alázatos, jó olasz csatár, mondom olasz és alázatos... :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.03. 23:18:07

@Unimuck: allitolag Ferguson szeretne visszaszerezni :P

Unimuck 2010.08.04. 22:34:02

@madcows: Nem lenne rossz, Owen helyett. Berbatov meg nem tétel. Rooney mellé nagyon kellene oda is egy normális csatártárs.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.05. 00:15:32

@Unimuck: viszont akkor Macheda eselyeit rontana, az meg megint nem lenne jo :P

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.10. 23:40:00

ez be lett szepen szopva, 0-1 az elefantoknak, nem lattam a meccset, de csak ket kerdesem lenne:
1. Molinaro mi a faszt keresett vegig a kezdoben?!
2. Palombo miert vkp-t jatszott?
süti beállítások módosítása