Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Azúrkék összeomlás

2010.06.24. 20:20 Hódos Hajnalka

Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam komolyan.  

És most itt ülök leforrázva, dühösen és összefoglalót kell írnom. Összefoglalót az olasz válogatott világbajnoki szerepléséről, mert nincs tovább.

Három bűnrossz meccset játszottunk és megérdemeljük, hogy hazatérjünk. Mert szarul játszani lehet, de lelketlenül, motiválatlanul, tehetségtelenül és fantáziátlanul nem, mert akkor ez a vége.

Paraguay és Új Zéland ellen a szokásos formát hoztuk, azt, amiért mások gyűlölik az olasz focit, de mi, akik rajongunk érte, csak legyintettünk, olaszos kezdés, mindig így van. Az aggodalomra adott okot, hogy Lippi a fiatalokat a padon tartja, és persze Gigi sérülése is sokkolta a szurkolókat. Kínunkban jókat röhögtünk azon, Pirlo pályára lépését várjuk, hogy ő tegyen csodát a pályán, hogy jól szerepeljünk ebben a gyenge csoportban. Röhögtünk és bíztunk. Bíztunk ebben a kurva csapatban, és Lippiben, akiről még mindig elhittük, tudja mit miért csinál és aki most azt nyilatkozza, hogy vállal minden felelősséget. Igen, ez a minimum, ezért ne várjon senkitől elismerő pillantást és megértést se. Ő válogatta össze ezt a 23 játékost, akik miatt most úgy érzem magam, mintha leöntöttek volna egy vödör jeges vízzel. Mert ez a csapat semmit nem mutatott abból amit tud - amit egykor tudott, de reméltük, hogy még utoljára megmutatja.

Ahogy a franciákon, most rajtunk is röhöghet az egész világ, megérdemeljük. Tíz perc játékkal akartunk továbbjutni, taktika, futás, felépített támadás nélkül.

Az olasz focit temetik a lapok és azt írják, egy illúziónak van vége. A meghívott szakkommentátor a televízióban úgy nyilatkozik, az olaszok az elmúlt négy évben rombolták a futballt, lehetőség van arra, hogy a Serie A megújuljon, hogy az olasz foci újra építse saját magát. Megint mások úgy nyilatkoznak, ha az olasz csapat átvergődte volna magát a csoporton, még bármi történhetett volna, láttunk már ilyet és nyolcvankettőt emlegetik, én meg kikapcsolom a tévét, mert pontosan ezt a szót nem akarom hallani, a vergődést, mert ez fejezi ki legjobban, amit láttunk.

Azt, hogy öregek, hogy színészóriások, hogy antifocit játszanak, hogy mákosak, hogy nekik fúj a bíró azt már hallottam eleget, nem érdekel, azt, hogy vergődnek, azt most hallottam és láttam először.

A szerző bevallja, hogy sír e sorok írása közben. Nem a tehetetlen düh miatt, hanem mert úgy érzi magát, mint akit kifosztottak és mert megengedheti magának, mert nő, a picsogás a mi kiváltságunk. Mert búban a legfájdalmasabb visszaemlékezni az egykori boldog pillanatokra és most két emlék keveredik bennem, egy négy évvel ezelőtti, mikor Cannavaro magasba emelte a kupát, és egy frissebb, az, ahogy néhány perccel ezelőtt Quagliarella sír a pályára rogyva.

Igen, majd leszedik róluk a keresztvizet, jön Prandelli és ez csak egy játék, előre kell tekinteni, tudom. De ahogy elmúlt egy sor valaha kiváló játékos és Lippi dicsősége, az még sokáig fájni és dühíteni fog.

Forza Italia per sempre!

 

 

 

100 komment

Címkék: squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr902107479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2010.06.24. 21:16:22

in nomine patri et fili et spiritus sancti

ennyit erdemelnek

52 · http://52nap.blog.hu 2010.06.24. 21:25:59

Nem hiszem, hogy a dolgok elsősorban a csapat környékén dőltek volna el. Anno a Juventus visszasorolása kapcsán felmerült egy apróság: Az ő meccseiket nem érintette csalás, becsülettel küzdöttek, ha elveszik tőlük mindazt amiért küzdöttek, hol lesz a hit?

Az Olasz labdarúgást évekkel ezelőtt tönkretették.

Az akkori húzások nyertesével, az interrel kapcsolatban egyre több hír jelenik meg, és nem csak azzal, hogy akkor papíron szereztek maguknak címet...

Egy ország bajnokságát, a helyi sporotot ott tették tönkre.

Sportolókból, játékosokból egyszerű munkások lettek akik számára a VB is szenvedés, vergődés lett. Tudatos rombolás eredménye ez.

stars7726 2010.06.24. 21:44:40

az olaszok most megfizettek mindenért.a rengeteg kamu tizenegyes,a rohadt nagy mázli,és bírói segédlet az elmúlt évek alatt...most visszakaptak.szar,jelentéktelen,primadonna csapat.beképzelt faszok gyülekezete.megérdemelték amit kaptak.szégyent hoztak a futballra és szégyent hoztak olaszországra is.

Dok 2010.06.24. 21:51:55

Baresi, Maldini, Tasotti, Costacurta, De Agositini, Evani, Filippo Galli, Albertini, Donadoni, Baggi, Schillacci, Bergomi, Perrotta, Peruzzi, Vialli, Fabrizio 'Penna Bianca' Ravanelli, Zola.....

Forognak a sírjukban, pedig még élnek....

moonclown 2010.06.24. 21:57:39

Oda mentete4k ahova valók vagytok.haza.üres antifoci.

hatoldal 2010.06.24. 22:10:55

együttérzés. És valóban, Pirlo volt az, akinek a beállításával a csapat elkezdett játszani. És ez a Pirlo, nem az a Pirlo volt, aki pár éve, és mégis. Elképzelem, ahogy Lippi végső kétségbeesésében beküldi, taktikai utasításként pedig annyit rebeg csak: foci, egy kicsit, lécci... Ez a koncepció, hogy építsünk a Juventusra, mert olyan jók voltak idén, több, mint téves elgondolás volt. Iaquinta, Cannavaro... stb.

ehh!

stadtkind 2010.06.24. 22:17:14

Az olasz foci tudtommal mindig arról szólt, hogy bekotortak egy malacgólt, aztán beálltak sünbe.. legalábbis ahány vb-t néztem az utóbbi évtizedben, mindig ezzel szembesültem. Na nembaj. Taktikát kell váltani.. A cikkírás közbeni zokogás meg.. na mindegy..

bluman 2010.06.24. 22:21:21

@Dok:
Signori, Casiraghi, Dino Baggio, Ferrara, Del Piero, Di Matteo, Inzaghi, Nesta, Pagliuca, Benarrivo, Massaro, Berti...

Jacko__ 2010.06.24. 22:28:17

Nem értem, hogy miért most láttad eloszor azt hogy vergődnek? Nem nézted az elozo VB-t?

bluevoodoo 2010.06.24. 22:34:59

@bluman: @Dok:

Az ilyen kaliberű játékosok hiányoznak nagyon az utánpótlásból, és egyelőre nem nagyon látom, hogy a közeljövőben lenne esély kinevelni hasonlókat, pont a morálisan teljesen hazab@szott Serie A miatt. A 2006-os VB-n még ottvolt a tűz, hogy megmutassák a srácok, ilyen botrány után is van csapatszellem, mostanra csak a posvány maradt, egy olyan szövetségi kapitánnyal, aki hiába zseniális szakember, a korral nemigen haladt. Cassano, Rossi, Perrotta, Cassani, Cossu, Bonucci, Maggio, Santon, Balotelli, Miccoli, csak hogy pár nevet említsek, akik érdemesek lettek volna arra, hogy lehetőséget kapjanak. Mert most kibontakozásra képes fiatal játékosok, egy részüknek pedig az utolsó lehetősége lett volna, hogy világversenyen bemutatkozzanak, másoknak meg, hogy rutint szerezzenek a köv. EB-re legalább. Kíváncsian várom, hogy Prandelli mit fog kihozni a válogatottból, sajnos nekem az utolsó meccsen sem ment a tiszta szívből szurkolás ennek a gárdának, ahogy azt meglebegtettem már az utolsó előtti felkészülési meccsen. Bízom benne, hogy nagy tisztogatás és ésszel építkezés kezdődik, kezdve a bajnoksággal, majd a válogatottban folytatva mindezt. Cannavaro meg elgondolkodhat rajta, hogy érdemes volt-e egy szép karriert ilyen ocsmány módon lezárni, ha kicsit is önkritikus, akkor maga kérte volna az első két meccs után, hogy valaki más kezdjen.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.06.24. 22:35:57

Cannavaro és a többiek teljesítményét itt pontozhatod: www.golvago.com

atlbilbaoo 2010.06.24. 22:45:54

"Szégyen és gyalázat: zúg, morog mindenki, Egy paraszt fiúval még sem áll ki senki!"
Ennyire rosszul összeválogatott csapat, ennyire rosszul játszott!
Nem csoda, ezt tudják.
Akár az "öregeket" kiviszem, Ők is többre lettek volna képesek.És pont a tótoktól?
A leggyengébb csoportból sem tudtunk továbbjutni.
Egyénileg is nullák, csapatként dupla nullások!
gyászba borul Italia! De ez a csapat ezzel a játékkal nem érdemelt többet.
Most azon gondolkodom, mikor merem megint felvenni a 2006-os mezem, azt a szép azurri mezt, ami az akkori csapatnak járt?
Utcára nem mernék kimenni, csak a szobában gyászolni jó, sajnos!

gibson 2010.06.24. 22:49:30

Legyünk őszinték, mit vártunk egy ilyen csapattól?
Lippi tehet amúgy az egészről - bár furcsa ezt leírni, hiszen ő nyerte meg az előző VB-t gyakorlatilag, de muszáj: Cassano, Miccoli, Balotelli, Totti, Del Piero - mind kimaradtak a keretből. Jó, mindet nyilván én se vittem volna ki, na de bazmeg, hogy egyiket sem? És ezek közül párat még meg lehet magyarázni azzal, hogy túl öregek /Del Piero/, vagy túl fiatalok /Balotelli/, de Cassanót például csak azért hagyta otthon, mert nem csípi a pofáját. Helyette kivitte Iaquintát meg Gilardinót, akik ketten együtt nem tudtak egy egyeneset lőni a labdába összesen a 3 meccs alatt. Tottit otthon hagyta, mert "nem bírna ki egyhuzamban kilencven percet", helyette elviszi a sérült Pirlót, aki összesen játszott húszat. Áhhhh, nem is folytatom, mert csak felbaszom magam...

2010.06.24. 22:53:08

Mourinho megmondta a véleményét az olasz fociról, és el is ment az Interből, nem véletlen. Ez tényleg szánalmas volt, és a sokpénz-primadonnastátusz tönkretette a "nagycsapatokat", franciák, olaszok, sziasztok, az angolok még vergődnek egy kicsit... Innen szép a győzelem, ezt így nem lehetett tovább csinálni.

gibson 2010.06.24. 22:53:48

@Hódos Hajnalka: annak speciel nagyon örültem, hogy Quagliarella sírt a végén, gusztustalan volt, amit a szlovák kapussal műveltek a végén. Nincs bajom a színészkedéssel, pláne, ha a kedvenc csapatom húzza vele az időt, de az egyszerűen gyomorforgató volt, ahogy ez a köcsög sírva hanyattvágta magát és reklamált a bírónál a piros lapért.

stars7726 2010.06.24. 22:55:21

Vieri,Di Biaggio,Di Livio,Pessotto,Vierchowood,Conte,Totti,
Delvecchio,Zenga,Luigi Riva,Paolo Rossi,Altobelli,Giannini,Lentini,Panucci,Ancelotti,Serena,Boninsegna,Cabrini,
Gentile,Bruno Conti,Rizzitelli,Dossena,Bearzot,Meazza

pistola 2010.06.24. 23:10:22

"Bennünket olvashattok majd legtovább, valami abszolút érdektelen másik döntős blogjával együtt."

aha :)), fool!

Pistie 2010.06.24. 23:11:28

Megható cikk volt. Ne aggódj kedves cikkíró, lesz ez még jobb is! Lehet hogy pont ez a pofon kellett az olasz focinak.

ag100 · http://terelout.blog.hu/ 2010.06.24. 23:11:30

Eszméletlen volt az utolsó 20 perc. A legszebb játékot hozta ezen a vébén.

Szem 2010.06.24. 23:23:47

Az olaszokon nem fog röhögni a világ, mert ők egyszerűen csak bénák voltak, ami nem vicces. A franciákon azért lehet szívből nevetni, mert csinálták mellette a hisztit.

Koldun 2010.06.24. 23:42:58

Minden szavaddal egyetértek, kedves Hajnalka... Azt, hogy mi, olasz szurkolók mit éltünk át az elmúlt négy év és a mostani VB alatt, azt csak mi érthetjük. S amit most érzünk, az nagyon fájdalmas.
Én mégis azt mondom, és ebben szerintem mindannyian egyetértünk: Forza Italia per sempre!

Asidotus 2010.06.24. 23:45:46

34 éves fejjel már láttam 2 VB győzelmet és egy döntőt. Egy spanyol vagy angol drukkernek ehhez hányszáz évet kell élnie?

Pomogács 2010.06.24. 23:53:15

Hódos Hajnalka az a fajta HP lehet, aki az olasz fasz utáni vágyódását vetíti ki a focira. Megmondom őszintén végtelen nagy kárörömöt érzek, hogy végre azt kapták az olaszok a gusztustalan alibi-focijukért, amit megérdemelnek. Ne aggódj, Hajni, a nyáron azért még összejöhetsz egy lenyalt hajú olasz csődörrel egy horvát kempingben!

ghirlandaio 2010.06.25. 00:01:01

@stars7726:
rengeteg kamu tizenegyes? mondjál csak hármat az elmúlt évek világeseményeiről!
vagy példát a rohadt nagy mázlira és a bírói segédletre! szerinted az mekkora mázli, hogy '90-ben, '94-ben és '98-ban is tizenegyesekkel bukott el az olasz csapat? 2002-ben meg Byron Moreno volt a nagy bírói segédlet?

lehet ekézni ezt az olasz válogatottat, botrányosan gyengék voltak. de kicsit már unom, hogy a permanens olaszutálók mindig ugyanazokat a hülyeségeket hozzák fel.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2010.06.25. 00:11:39

Megérdemlik a hazautat. Mégpedig azért, mert az utolsó 20 percben ez a válgoatott, akit most még a szurkolói is ekéznek (én abszolút nem olaszdrukker vagyok amúgy), megmutatta, hogy tudna játszani, ha akarna. Ha öreg, ha kiégett, ha akármi, olyan focit mutattak, aminek meglett és meglehetett volna az eredménye, ha korábban veszik elő ezt a formát, akár ezen a meccsen, akár bármelyik korábbin. Ezért érdemlik meg a hazajegyet, nem azért mert amúgy baj lett volna a kerettel, Lippivel, bárki mással. A csapat tagjai csesztek azt a focit előadni, amit egyébként tudnak.

Lasombra 2010.06.25. 00:20:28

kíváncsi vagyok, vajon kinek drukkol a sok okostojás. hogy azokat a csapatokat vajon lehetne-e savazni. azok a csapatok folyamatosan a topon voltak-e, mindig kijött nekik a lépés, és nemcsak nem voltak hullámvölgyeik, de állandóan gyönyörű szép játékkal örvendeztetik meg a rajongókat.

igen, kiesett Olaszország. igen, szégyenletes teljesítménnyel. előfordul. más csapattal is volt már ilyen. az igazi drukker nemcsak akkor veri magát, amikor megy a szekér.
és főleg leszarja a sok fórumharcos nadrágfolt böfögését.

az olasz focinak talán kellett ez a pofon, de fel fognak állni, és újra át fognak menni a világon. ötödször is...

davidmoyes 2010.06.25. 00:29:58

@Pomogács: Paraszt vagy. ÓÓ nem is, inkább PARASZT.
Én sem rajongok az olaszokért, de ez a hangnem..

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.06.25. 00:31:56

Egyébként most jött el a pillanat, amikor érdemes leírnom: szerintem Marcello Lippi a világ jelenlegi legjobb fociedzője.

korlat 2010.06.25. 01:00:53

"Bennünket olvashattok majd legtovább, valami abszolút érdektelen másik döntős blogjával együtt."
eh...ehhehhh.eeehhhheeeehhh:))))
viva dél&közép ámériká!:)

al Dajjal 2010.06.25. 01:06:56

Rúgjak még egyet a csapatba/blogba? Gonosz vagyok, megteszem. :-P
Lehet, hogy le kéne cserélni azt a mondatott ott az Azzurri szöveg alatt! :-P

lupetto 2010.06.25. 01:10:21

@Pomogács: mindent elmond a Hajni és közted lévő különbségről, hogy még mindig ott virít a "kommented" a többi között, légy rá igazán büszke.
A sok olaszgyűlölőnek pedig igazán boldog vagyok, hogy szereztünk egy ilyen kellemes estét. Az más kérdés, hogy ugyanezt küldenék, ha most az összes meccset hoztuk volna és megvédtük volna a címünket, de ezzel nekik kell együtt élniük, engem boldoggá tesz, hogy ez a legnagyobb örömük.
Lesz még miről beszélni e VB kapcsán, azt hatalmas túlzásnak érzem, hogy ez lenne a bizonyíték arra, hogy gödörben van az olasz foci, inkább következménye annak, hogy 2-3 évvel ezelőtt ott volt, de most felesleges vészharangokat kongatni, ez már megtörtént és mutatkoznak jelei is, hogy szerencsére időben.
Lippire borzasztó dühös vagyok, de sajnálom, hogy így ér véget egy legendás edző pályafutása, mint ahogy Cannavaro is ennél többet érdemelt volna. Az újaktól megváltást várni hülyeség, a következő generáció, akinek már ezt a világversenyt is hoznia kellett volna nem létezik, az teljesen egyértelmű, hogy 8-10 évig az olaszok világversenyen a döntő közelébe nem fognak kerülni. Aztán majd újrastart és tanulva a korábbi hibákból 20 évig a hátukat nézheti újra mindenki. Izgalmas évek lesznek

lupetto 2010.06.25. 01:11:57

@al Dajjal: nem kell, olvassatok minket legtovább, ez mindentől független :)

robot_ 2010.06.25. 01:29:50

Haat.. en sajnalom ha ennyire a sziveden viseled a vereseget, szerintem azonban kar sirni - persze mindamellett megertheto a dolog - de azert vegul vigaszkent:
Tul azon amit lattunk elemzes nelkul elmondhato, hogy az olaszok nagyon harcoltak a vegen, es volt bravuros meg utemes tamadasuk is. A franciaknak nem volt. Az olasz orokre a nagy 3 egyike marad (Olasz, Nemet, Brazil), szoval azert fel a fejjel, ezt a csapatot most szet lehet elemezni, de sose a media meg a bohockodas meg a PR meg a kényszer fogja osszetartani. Az olaszok ott lesznek minden vilagversenyen, es mindig, csak ez most nem sikerult jol, mert elrontották, de nincs tragédia.

robot_ 2010.06.25. 01:31:58

@Pomogács:
:D:D
te akkora paraszt vagy hogy kikel benned a krumpli.

szbszig 2010.06.25. 02:02:50

@pistola: Végül is ez még igaz lehet. Publikálhatnak továbbra is a vébéről, csak az olaszokról nem nagyon lesz mit írni. Legfeljebb a hazai fogadtatásukról. :D

A cikizést félretéve szerintem ez egy teljesen korrekt bejegyzés egy szimpatikus szurkolótól. Még sajnálom is kicsit az írót, hogy ezt kellett átélnie. De ez az olasz csapat kritikán aluli teljesítményt nyújtott, és nem méltó rá, hogy akár egyetlen percet játszhasson még ezen a vébén.

dzsokko_garros 2010.06.25. 02:03:08

Az írói véna teljes hiányáról árulkodik ez a cikk. Színvonaltalan, elfogult és hozzá nem értő. Persze-persze, tudom, hogy csupán egy szurkolói blog, és valami ilyesmiről kell szólnia, de lehet ezt is jól csinálni.
"A csapatért" meg nem kár.

robot_ 2010.06.25. 02:07:45

@dzsokko_garros:
"Persze-persze, tudom, hogy csupán egy szurkolói blog"
Akkor minek irsz hulyeseget? :)

"de lehet ezt is jól csinálni."
Igen, de MIVEL ez egy szurkoloi blog, EZT igy kell jol, csinalni, nem objektiven, meg szarazan. Van nem elfogult cikk is biztos, de ha olyat akarsz, akkor ne ott keresd ahol eleve biztos hogy azt talalsz. Itt minden blog elfogult, de ezert van belole 32 :)
(gorgess lejjebb)

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.06.25. 02:18:46

Nagyon gáz (olasz) állampolgár wannabe-nek lenni. Nem "ti" vesztettetek, hanem az olaszok. Ti ki sem jutottatok a vébére.

dzsokko_garros 2010.06.25. 02:31:24

Te "írsz hülyeséget". Kiemelsz egyetlen tagmondatot a kommentemből, és arra reagálsz? Szerinted a színvonaltalan, hozzá nem értő, elfogult és az általad említett száraz illetve objektív között semmiféle átmenet nem létezik? Vagy egyáltalán, ezeket ellentétpárnak szántad? Vagy ha valami objektív, az szükségszerűen száraz is? Szóval sehogy sem értem az összefüggéseket. No mindegy, megyek. Így is mit fogok kapni a véresszájú "azzurriktól", ha majd kizokogták magukat, és felnéznek ide. További jó szurkolást! Csak találtok rokonszenves csapatot a maradékból.

robot_ 2010.06.25. 04:08:18

@dzsokko_garros:
igazad van, tenyleg nem erted.
Megis mi a fraszbol idezzek, ha nem abbol amit irtal, es nyilvan azert egy reszebol, mert arra kivanok reagalni. :)
"Színvonaltalan, elfogult és hozzá nem értő." -- vagy nem az.
ez egy olasz szurkoloi blog, nem egy hirfolyam, es nem is szakertoi forum.
Erted most mar? (gondolom nem)
Itt az ember orulhet meg "yeah"-zhet ha nyer a csapata meg lehet szomoru, ha veszit, es olyankor meg szomoru dolgokat ir, amik sem nem kell hogy szakmaiak legyenek, de lehet hogy a csapattal foglalkoznak, mashol lattam olyat is hogy a csapat szurkoloi kozul a formas csajokat raktak be felmeztelenul.
Erted? az se szakmai, es nem elfogulatlan mert mindenuk a csapat szineire volt festve. De egy ilyen blog a helye az ilyesminek, es ugy tunik hogy akkor neked meg nem. :)
Szerintem ez tok egyszeru.

zovar 2010.06.25. 06:39:05

Nekem sem szívügyem az olasz foci, de leginkább pont az utolsó 20 perc miatt érdemlik meg a buktát. Mert ha egy csapat tud így focizni, de két és fél meccs alatt b@szik hajtani, csak lötyögnek, színészkednek, (nem folytatom, mert már százan leírták), de mikor ég a ház, így össze tudja kapni magát, hát ott keményen morális probléma van.
Elkényeztetett kis sztárocskák (nem csak ők, a franciák, angolok, meg sorolhatnám)akik megszokták, hogy úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnék. Azután mikor mégsem, még nekik áll feljebb.
Több alázat, szerénység, jobb hozzáállás, és újra jó lesz az olasz foci. A tudás megvan, a potenciál is, de a fejekben, a hozzáállással komoly gond van. És ez amúgy sajnos jellemző az összes "nagycsapatra".

stars7726 2010.06.25. 07:42:56

@ghirlandaio: mondom:usa-italy 2006.a legnagyobb féreg dolog volt amit az olaszok műveltek,aztán,australia elleni meccs megvan?a de rossi egy undoritó görény játékos.az ilyen kiscsapatok,ellen is csak segédlettel tudtak továbbjutni.minden évben bebukik egy olasz klub a bundázás miatt,szóval inkább maradj csöndben.most került helyére az olasz válogatott.ezt a közeget,még murinho se birta...

J_H_Mallory (törölt) 2010.06.25. 07:48:52

Van Nápolyban egy nagydarab szakállas ember, most szerintem várja a válogatott tagjait 1-1 hatalmas pofonra...

Dr.Traktor 2010.06.25. 08:17:41

a vb elején még úgy tűnt átveszi a bunkerfoci a hatalmat véglegesen de most hogy a helóták után a talján antifocisták is hazamentek talán csillannémi remény hogy szép focit is láthatunk még a vége felé.

a másik érdekesség valóban, hogy a túlfizetett, internacionalista ligák/csapatok hogy ássák maguknak a sírt csapat szinten.

még az angoloknak hiányzik egy méretes zakó, aztán talán rájönnek hogy nem ártana ám saját nevelésű hazai játékosokat is edzeni a sok idegenlégiós mellett...

JLH dr. 2010.06.25. 08:32:55

A digók már az előző VB-t sem érdemelték meg! Most végre méltó helyükre kerültek, ennél nagyon könnyebb csoportba nem tudtak kerülni és ebben sikerült szánalmasan 2 pontot összeizzadni - mákkal! Mert ha Paraguay kicsit jobban koncentrál simán veri ezt a nagyarcú béna bagázst!

Arrivaderci, a dél-afrikai macskák meg fellélegezhetnek :D

Brukk 2010.06.25. 08:51:06

@stars7726: @JLH dr.: @Dr.Traktor:
Egész egyszerűen nem értem a hozzátok hasonlók miről írogatnak? Mi az, hogy valaki "megérdemli", meg "nem érdemli" a VB-címet? Meg szép foci-bunkerfoci? Ki görény, meg ki nem?
Ilyen értelemben melyik csapat "érdemelt" volna VB-címet?
78 Argentína-megérdemelte?
82 olasz-nyilván nem...
86 argentín - kezezős Maradona stb...
Az eszem megáll.

Nem akarok nagy okosságokat leírni, de 84 óta nekem az EB-k, VB-kről az jött le, hogy egy hónapon keresztül még egy csapat sem játszott végig topon, ha megnyerte, ha nem, de szerintem nem is lehet.
És remélem a mostani VB győztesről is hasonló kritikákat fogtok majd leírni.
Én akkor is maradok olasz drukker.

Mispet 2010.06.25. 08:51:50

@_Venom_:
Végre..valaki kimondta amit már én is akartam. Annyira vicces a "mi" meg "kiestünk" stb. szöveg...
egyébként pedig én is örülök, hogy hazamentek...az utolsó 20 percben játszottak csak, Buffon volt az egyetlen akit érdekelt a meccs, igaz ő csak a pad mellől nézhette. Kanna-váró csak a végén viselkedett csapatkapitányként, amikor felsegítette a síró csapattársát. Ki kell mondanotok: ennyit értek ezek az olaszok (vagy írjam, hogy ennyit értetek, hogy jól érezzétek magatok?:-D)

JLH dr. 2010.06.25. 08:58:49

@Brukk:

Szived joga, h annak drukkolj, aki szimpatikus. Viszont mivel másokról is előszeretettel nyomatják, h "megérdemli" nem érdemli" így ez egy teljesen helyénvaló megállapítás volt. Megjegyzem, vannak akiknél elismerik a győzelem jogosságát - az olaszok nincsenek köztük.

A mostani VB győztest meglátjuk, ha így megy tovább, még az is lehet, hogy meglepetés születik.

Brukk 2010.06.25. 09:06:51

@JLH dr.: Konkrét példa: német-angol meccs. Egyik csapat a 8 közé megy.
Szerinted ki fog arra emlékezni - függetlenül attól, melyikük jut tovább -, hogy a csoportmeccsek alatt mit csináltak, meg milyen játékot adtak elő?

al Dajjal 2010.06.25. 09:32:53

@lupetto: Ez stílusos volt! Grat!

Amúgy az olaszok 12 évente játszanak vb döntőt, s csak minden másodikat nyerik meg. És ez a tendencia 40 éve így van. Szóval a következő nagy generáció még a csattogós lepkét tologatja, de egy pár évig - valószínű 2-3, mint most is - valóban a hátutkat fogja nézni mindenki.

Noked-Lee 2010.06.25. 09:34:04

még egy cigány csapattal kevesebb, halleluja.

MaddenFromScratch 2010.06.25. 09:58:20

Értem én, hogy most sokan örülnek annak, hogy az olaszok kiestek. De azt nem igazán értem, hogy a szlovák továbbjutásnak hogy lehet örülni. A szlovákok teljesítménye összességében alulmúlta még az olaszokét is a látott foci alapján (ezen a meccsen is, meg úgy általában a VB-n). Sikerült úgy kikapniuk Paraguaytól, hogy egyszer, azaz egyszer találták el a kaput, és olyan szar focit mutattak be, amit kevesen az egész VB-n, gondosan ügyeltek rá, hogy nehogy támadjanak. Tudtak Új-Zélanddal úgy döntetlent játszani, hogy eszük ágában nem volt játszani, háromszor találták el a kaput, és a VB egyik legunalmasabb meccsét játszották. Az olaszok ellen sikerült négyszer a kaput eltalálni, és hála az olasz védelemnek, ebből három góljuk is lett, mást nem is igen csináltak, csak védekeztek. Annyi csak ezzel a probléma, hogy ehhez a győzelemhez a szlovákoknak nem sok közük volt, az összes góljukat az olasz védelem hozta össze. A továbbjutásukkal csak egy biztos: egy újabb szar meccs garantált a VB-n, mert ezt a szlovák focit nézni a VB egyik legnagyobb kínszenvedése (azért csak egyik, mert van bőven szar csapat még mellettük is), és az is majdnem biztos, hogy ha a következő ellenfelük, Hollandia nem hibázik ekkorákat (márpedig nem fog), akkor a szlovákok az ellenfél kapuját csak a saját térfelükről fogják látni, ahogy az első két meccsen is tették. Ha az olasz foci anti foci, akkor a szlovák focira nincs értelmes szó.
Lippi mestert is lehet savazni, mert hát persze a taktikát Ő mondja meg, a játékosokat Ő választja ki, de azért a mester reagált a körülményekre, amennyire lehetett. Pályára küldött mindenkit, akitől remélni lehetett, hogy alakít valamit (Gattuso, Pirlo), és nem erőltette azokat, aki már bizonyították, hogy semmire nem jók a csapatban (Camoranesi, Gilardino). A mester egy olyan csapatot válogatott össze, amelyik úgy tud játszani, ahogy a végén 20 percig játszott. Hogy nem végig úgy játszott, az nem hiszem, hogy az Ő hibája, sokkal inkább a játékosoké. Annyiban tenném felelőssé a mestert, hogy a két középső védőről tudni lehetett, hogy minden meccsen rontanak, és ezért minden meccsen gólt kap a csapat, őket nem kellett volna játszatni, de nem csak ezen a meccsen, az egész vébén sem. És egyébként is, az egész Juve kontingenst úgy ahogy van ki kellett volna hagyni, mondom ezt Juve drukkerként.
Egyébként meg ki lehet kapni a szlovákoktól, főleg így. A csapat nem itt bukott, hanem az Új-Zéland elleni meccsen. De eleve, hogy kerülnek ilyen csapatok, mint Új-Zéland a VB-re? Mert van a szlovákoknál is unalmasabb, szarabb focit játszó csapat, és az Új-Zéland csapata (meg még lehetne mást is mondani, de maradjunk ennél a csoportnál). Egyszerűen szégyen, hogy ilyen csapatok odajutnak, és egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy nem volt kedvük ellenük focizni az olaszoknak. Az olaszok mindig is a nagy csapatok ellen játszottak jobban, ami nem egészen véletlen, hiszen a nagy csapatok általában fociznak is, ahogy az olaszok is fociznak, annak ellenére, hogy a védelem kap nagyobb hangsúlyt. Mert az olaszok ezen a VB-n sem azt az elképesztő bunker focit játszották, mint amivel szidják őket. Láttunk olyan csapatokat, akik igazán bunkerfocit játszottak, a tizenhatosról nem voltak hajlandóak előrébb menni.
A VB szegényebb lett az olaszok kiesésével egy olyan csapattal, amelyiknek saját stílusa van, tud izgalmas meccseket játszani, soha nem lehet előre leírni, és bent maradt egy unalmas, látvány nélküli, erőtlen focit játszó csapat, akiknek rossz nézni a meccseit, és a VB legunszimpatikusabb szövetségi kapitánya is sajnos továbbra is ott van. De legalább van egy biztos esemény a sportfogadási oldalakon.

JLH dr. 2010.06.25. 10:04:58

@Brukk:

Mindenki, aki nem nekik szurkol :D.

walter77 2010.06.25. 10:12:08

@Mispet: @_Venom_:

És minden olaszfikázó pöcsfejenk.

Amikor azt mondjuk a MI csapatunk akkor ezt komolyan gondoljuk. Mert ez a miénk is. Hogy miért? Mert így alakult, véleltlenül vagy a sors okán, ezer oka lehet. Ha a szurkolás legbenső lényegére vagytok kíváncsiak, akkor olvassátok el Nick Hornby-tól a Fociláz című alapművet. Rátok férne! Tudjátok aki szurkol, az a csapatának szurkol. Egészen és nagyon. És ha nyer, akkor ugrál örömében, ha veszít, akkor meg adott esetben sír. Ez így van rendjén.

(Amúgy azért is a miénk ez az olasz válogatott, mert nézzük a serie A meccsetit! Amit csak nézni lehet. Ha kikap a csapatom, akkor rosszul alszok és gyomoridegem van, ha nyer akkor boldog vagyok.)

Brukk 2010.06.25. 10:17:51

Új hír: Kassaiék vezetik az Usa-Gána 8-ad döntőt!
Hajrá Kassaiék, hajrá mi!

ghirlandaio 2010.06.25. 10:22:05

@stars7726: aham. De rossit ki is állították, durva könyöklés volt, tény. az ausztrálok elleni tizenegyes is vitatható, ugyanúgy ahogy Materazzi kiállítása is.
maradjunk abban, hogy utálod az olaszokat, mert ahogy látom csak emocionális alapod van erre. ez nem baj persze, ilyen a szurkolói lélektan.

@lupetto: nem hiszem, hogy 8-10 évet kellene várni. ez a borzasztónak mondott keret is bivalyerős volt, de a rossz forma, a motiválatlanság és Lippi rossz döntései megpecsételték a sorsát.
megvannak a tartalékok az olasz fociban, de tény, h nagyon sok téren meg kell újulni. ha Prandelli jó munkát végez a következő VB-n már a legjobb négyben simán ott lehetnek!

sportswear 2010.06.25. 10:39:53

"A francia és az olasz csapat tagjai tegnap közösen meglátogattak egy fokvárosi árvaházat. „Szívszorító volt látni a szomorú kis arcukat és a reménytelenséget” - Nyilatkozta a 6 éves Dzsamal." :)

Acsabi44 2010.06.25. 11:01:51

Mióta az eszemet tudom, mióta focit nézek, több mint 12 éve mindig az olaszoknak szurkolok, és tegnap először volt, hogy nem bírtam nézni ami a pályán történik. A második szlovák gólnál "áá bazmeg én ezt nem nézem" felkiáltással elkapcsoltam. 3 percig tartott utána visszakapcsoltam. És nem bántam meg, mert a VB legszebb játékát láttam 15 percen keresztül. És a VB legszebb gólját a második olasz gól személyében.

Ez még jobb is lesz, fiúk! Bennetek van! Találkozunk két év múlva az EB-n, Forza Azzuri!

robot_ 2010.06.25. 11:05:12

@sportswear:
a francia csapat tegnap mar jocskan franciaorszagban volt ilyenkor. ha fokvarost nem vittek magukkal akkor ez kamu!

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.06.25. 11:08:44

@walter77: Klubcsapatnál érthető, nemzeti válogatottnál nevetséges. Ezen a szakirodalom se változtat.

walter77 2010.06.25. 11:19:19

@_Venom_:

Dehogy nevetséges.

...mellesleg a kijelentésed "viszonylag" arrogáns...

Lasombra 2010.06.25. 11:24:42

@_Venom_: ööö... egy idegen klubcsapat miért is lehet közelebb valakihez, mint egy idegen nemzeti csapat?
ennyi erővel miért szereti valaki az NFL-t, Roger Federert, Stephen Hendryt, a Beatlest, Garcia Marquezt stb??

attól, hogy valaki olasz focidrukker még qrvára nem lesz wannabe olasz állampolgár. mint ahogy angol, francia, brazil vagy épp chilei sem.

nem kell, hogy megértsd, elég, ha elfogadod, hogy van ilyen, hogy valaki a szívén viseli egy idegen ország válogatottjának a sorsát. én pl sokat fociztam, és kb Altobelli, Scirea, Gentile óta az olaszok voltak a példaképeim, a szívemhez nőttek. akármilyen csapattal is mentek ki. másnak meg Platini, Maradona vagy Zidane.

igen, ettől még épp olyan magyar maradok, mint Te, és magyar-olaszon is magyar csapatnak szorítok.
nem látom, hol ezzel a probléma.

altero 2010.06.25. 11:44:07

Elég szar lehet. Nekem 94-ben még az is trauma volt, h a 8 között kiestek a németek (azóta sem történt ennél rosszabb a csapattal, na majd talán most az angolok ellen, de remélem nem), szóval megértem mit érezhetnek a digófanok. De persze káröröm is van bennem, persze nem a drukkerek iránt, hanem a köcsög olasz színészekkel szemben. Sírjon csak a kimondhatatlan nevű játékos, nem sajnálom. Titeket igen, dehát a 4 évvel ezelőtti mázlista vb-cím után szerintem egy szavatok sem lehet. Na pá, vissza a sport1.de-re :D

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.06.25. 12:20:06

@Lasombra: Itt nem a drukkerségről van szó, hanem arról az identitászavarról, amiben néhányan szenvednek.

lupetto 2010.06.25. 13:00:06

@_Venom_: senki nem szenved identitászavarban, csak felnőtt egy teljes generáció, aki a foci szempontjából teljesen érdektelen olimpiai fellépést kivéve magyar csapatot nem látott még világversenyen, így teljesen természetes, hogy szurkolóként azonosult más nemzetekkel.
A nagyszüleinknek Puskás, Bozsik meg a többiek, nekünk meg Schillaci, Baggio, Totti maradt meg, mégiscsak ezerszer inkább, mint Lipcsei, Dúró, Plókai meg a többi sutyerák. Ettől még nem lesz valaki wannabe olasz, még akkor sem, ha egyébként is imádja azt az országot és sajátja mellett a szíve csücskévé vált, de azért úgy szurkolni nekik, mintha a sajátjaid lennének nem érthetetlen

makk_ász 2010.06.25. 14:07:35

@AlessandroDelPiero: na igen-igen, csak nem arról van szó, hogy kedvetlenül továbbküzködték magukat, hanem tök utolsók lettek a csoportjukban. új-zéland elverése nem kéne, hogy kedv kérdése legyen. paraguay sem volt elég jó az olaszoknak ?

zovar23 2010.06.25. 14:40:03

@AlessandroDelPiero:
"Egyszerűen szégyen, hogy ilyen csapatok odajutnak, és egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy nem volt kedvük ellenük focizni az olaszoknak"

Ezt most nem mondhatod komolyan! A világ - elvileg - legprofibb focistáinak, akik az országukat, hazájukat képviselik ez kedv kérdés lenne??
Akkor tényleg nagy a baj a fejükben! Aki azon a szinten van, annyi pénzért, agyonsztárolva, az nem panaszkodhat kedvere vagy kedvtelenségre! Elkényeztetett primadonnák, sztárocskák hoztak szégyent az országukra. Akik tudnak úgy játszani, mint tegnap az utolsó 20 percben, és két és fél meccsen át mégsem nyújtottak semmit, azok húzzanak haza a retekbe, és még a költségeket is kifizettetném velük, a nemzeti mezt meg örökre elvenném tőlük!
Ez nem profizmus, ez hiszti!
Apám a megye kettőben korsó sörért játszott, sokkal lelkesebben, nem csillió eurókért!
És ez majdnem az összes nagy csapatra igaz, a franciák is ezért mentek haza, csak nekik még 20 percük sem volt.

Count Adyn 2010.06.25. 15:36:14

hűt legalább kiderült milyen sokat ért az EB-n Chiellini megmozdulása, tudniillik mikor lerúgta Cannavarót egy edzésen, lehet azon mult a továbbjutás anno?:D

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.25. 15:39:22

@AlessandroDelPiero: szerintem nézz magadba, mielőtt ilyenek írsz:
"De eleve, hogy kerülnek ilyen csapatok, mint Új-Zéland a VB-re? ... Egyszerűen szégyen, hogy ilyen csapatok odajutnak, és egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy nem volt kedvük ellenük focizni az olaszoknak."
Egy világbajnokság nem kedv kérdése - azzal játszol aki kijutott, és akit melléd sorsoltak, továbbjutott. Ha ez kedv kérdése egy csapatnál, akkor vuvuzelával kell elpicsázni őket, hogy magukhoz térjenek.
A kiwik védelmében, mint új kedvelőjük szólok most - nem a többiek nevében, csak a sajátomban:
Mi a francot képzelsz, hogy ilyet leírsz? Ha egy csapat kijut a VB-re, akkor igenis ott a helye. Szidd Blattert, a FIFA-t, de a kiwiket hagyd csak békén. Mi az, hogy nincs kedvük ellenük játszani az olaszoknak? Jó, hogy ekkora arccal egyáltalán kifértek a játékoskijárón. És tudod mit? Ezerszer inkább egy küzdő, akaró, hajtós, lelkét kitevő kiscsapat, mint egy sírós, primadonna, játszani nem akaró, túlfizetett sztárocskákkal teletömött lufiválogatott. Igenis respect AllWhites!
Mit vártál, hogy majd 4 csatárral támadnak az aktuális világbajnok ellen? Ne legyél már hülye.
Ja hogy bunkerfocit nyomtak végig? Ezt tudják, és amit tudtak, azt 100%-osan kitették a pályára. Nem úgy, mint egyesek...
Hogy ez nem illeszkedett be az imádott válogatottad stílusába? Majd még előírjátok, hogy ki hogy játszhat ellenetek, mi?
pffff...

Akinek nem inge, az ugye ne törölje bele.
Mellesleg a leszólt kiwik ugyanúgy egy gólra voltak a továbbjutástól az utolsó csoportmeccs vége előtt, mint az olaszok.

MaddenFromScratch 2010.06.25. 16:17:32

@makk_ász: Paraguay túl jó volt nekik :) Erős csapat, ellenük annyit tudott Olaszország nyújtani akkor. Ha 180 percig fociznak, akkor sem verték volna meg őket, mert rengeteg hibával játszottak, mint akik először látják egymást, és nincsenek összeszokva. Leginkább azt lehetett látni, hogy nem érik be a döntetlennel, hajtanak, de nem tudnak többet nyújtani. Itt nem arról volt szó, hogy kedvetlenül, erőtlenül fociztak, hanem arról, hogy egy hasonló erősségű csapat ellen ennyi van bennük, meg hogy ennyi hibával játszani nem lehet.

Az Új-Zélandi meccsen viszont azt láttam, hogy amikor nagyon kellett, akkor odaszögezték a kapuhoz Őket, és amikor beerőltették a gólt, akkor abbahagyták. Beérték a döntetlennel. A legkevésbé sem azt láttam, hogy Ők most hajtanak, hanem azt, hogy ha már náluk van a labda, akkor odarúgják a másiknak, rálövik, de igazából csak azért mert azt úgy szokás egy foci meccsen.

Szóval míg Paraguay ellen küzdöttek, de szarok voltak, addig Új-Zéland ellen már nem is küzdöttek.

@zovar23: Azt nem állítom, hogy ezzel egyetértek, és ez szerintem rendben van, csak azt, hogy láttunk már ilyet az Olaszoktól, és ezért már nem is csodálkoztam rajta.

MaddenFromScratch 2010.06.25. 16:26:08

@Vészmadár: Fel lehetsz háborodva, de ettől még egy szar csapat marad Új-Zéland, akik olyan anti focit mutattak, amit csak kevesen a VB-n. Szereztek 3 pontot, de focinak nem lehetett nevezni, amit csináltak. Nézhetetlen, ötlettelen játékot produkáltak nem csak a világbajnok ellen, hanem minden csapat ellen. Csak azért vannak ott, mert olyan helyről jönnek, ahonnan ilyen csapatok is kijuthatnak, szerencséjük van, ennyi.

Az olaszok is csak emberek. Vannak jó napjaik meg rossz. Ha Te még nem hallottál olyanról, hogy egy olasz kedvtelenül focizik, akkor nézz több Serie A meccset. Vagy magyar focit.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.25. 16:41:03

@AlessandroDelPiero: Köszönöm, de nem szeretem az olasz focit - ettől még elismerem az eredményeit. A régieket is, a mostanit is:)

Új-Zéland - neked volt nézhetetlen a játékuk, ugye. (A csapatról tett megjegyzésedre nem térek ki, mert hamar személyeskedésbe torkollna, és az nem illik ide. ) most jöhetnék azzal, hogy szerinted, ha a kiwik szarok, akkor mire értekeled az imádott olasz csapatod, akik mögöttük végeztek? Vagy a franciákat, akik még ennyit sem voltak hajlandóak játszani. De mindegy. Én nem vagyok olasz szurkoló, isten lássa a lelkem, sosem szerettem őket, de még nekem is rosszul esett látni ezt a talján csapatot.

Az olasz játékkedvhez szólva: Szóval, ha egy kistudású, félamatőr csapat játszik rossz focit, akkor szar a csapat, ha egy nagytudású sztárcsapat, akkor nem volt kedvük a játékhoz?
Hát tudod hova tedd a kettős mércéd...

MaddenFromScratch 2010.06.25. 17:03:06

@Vészmadár:
Amit leírtam az nyilván csak az én véleményem, tehát igen igazad van, számomra nyújtott élvezhetetlen, nézhetetlen focit.
És ezen az sem változtat, hogy ha 130%-ot nyújtottak, nem érdekel, mert ettől még tény marad az, hogy a 3 meccsükön összesen 15 kapura lövésük volt, és ebből 3 találta el a kaput (Paraguay ellen pl. egyszer sem találták el a kaput, így bizony nagy távolság a továbbjutástól az egy gól). Lehet, hogy az olaszok legjobbjuk 1%-t nyújtották, de így is lőttek 49-szer kapura és el is találták 18-szor. Próbálkoztak, játszottak, és ez az 1% még mindig látványosabb és érdekesebb volt, mint az Új-Zélandi 100 akárhány százalék, számomra. Épp ezért, én előrébb teszem az Olasz válogatottat a látott játék alapján, még ha a pontok nem is ezt igazolták. És ezért tis van a kettős mérce: eredménytelen és eredménytelen játék közt is van különbség.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.25. 17:19:46

@AlessandroDelPiero: ok, nincs harag:) neked ez tetszik, nekem más.
Viszont az szomorú, hogyha egy elfogult olasz drukker szerint is csak 1 %-ot nyújtott a csapat. ÉS szerintem ennek nincs helye a VB-n, egyetlen sztárcsapat (főleg ők nem) tehetik meg ezt, velünk, szurkolókkal főleg nem.
Félreértés ne essék: tudom, hogy nem nyújt, nem nyújthat 100%-ot minden meccsen mindenki. de a 100, és az 1 között még van néhány szimpatikus szám.
De hogy folyamatosan (oké, 260 percig :) ) jóval a tudása alatt játsszon, az vagy piszkos nagy edzői bénaság, vagy - ha kedv kérdése :) - akkor meg pofátlanság.

CasusBelli 2010.06.25. 17:49:09

Sajnos én Juve szurkolóként már lassan kezdek immunissá válni az ilyen teljesítményre. Lassan kezdek hozzászokni. És ez baj. Mert bakiztak a spanyolok, a németek és az angolok is de nem állandósult ez a teljesítmény. Valahol számítottam arra, hogy idén nem lesz negy ünneplés, legkésőbb a negyeddöntőben kiesÜNK a spanyolok ellen.

Le lehet ikszelni mindkét csapattal, akár ki is lehet kapni, de Új-Zélandot meg KELL verni. Erre nincs kifogás. A szlovákok szerintem jók lehetnek.

Én olaszországban, kivetítőn néztem a meccset. A himnusz után mindenki lelkes volt, a 3. gól után eléggé megfogyatkozott a tömeg. Várható volt, hogy elővv-utóbb hiba csúszik a gépezetbe, és nem fog sikerülni az "épp hogy továbbjutás". Ennél többet kell nyújtani. Nem lehet 20 perc játékkal továbbjutni. Néha-néha láttam bíztató jeleket, szép kényszerítőket, de nem lett belőlük semmi.

Újjá kell építeni az olasz focit, a Juventusszal kezdve (ott legalább vannak olaszok). Az ilyenek, hogy megérdemelték, vagy nem, meg nem érdekel, mert ez nem pontozásos sportág. Nem lehet mindent a véletlenre fogni, és nem csak akkor, mikor nyernek az olaszok, hanem most sem.

Hazafelé menet két ember is odaszólt, azzal bíztatott, hogy 2 év múlva EB. De vajon elég lesz ez a két év?

MaddenFromScratch 2010.06.25. 17:50:52

@Vészmadár: Persze, ez így van, nem engedheti meg egy csapat sem magának, még a világbajnok sem, hogy tudásából ennyit nyújtson. Az ilyen csapatnak sincs helye a VB-n. Meg annak sem, aki kedv (vagy lelkesedés, vagy motiváció, meggyőződés vagy nem tudom mi) nélkül játszik. Nem engedhették meg ezt az olaszok sem, mehettek is haza, rendjén van ez. Most hazamennek, Lippi lemond, a sztárokból kisebb sztárok lesznek, a focijuk meg rendbe jön remélhetőleg. Helyettük mások lesznek sztárok.
Amúgyis, nem lehet mindig Olaszország a világbajnok, mert akkor unalmas lenne :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.06.25. 19:35:58

@gibson: Szerintem a vállogatás nem volt gond, hiszen fontos volt, hogy a csapat csapat legyen, és ehhez az edző, a vezetés is hozzá tartozzon, nem hiányoztak a franciás ellentétek. Ezt sikerült elkerülni..

@_Venom_: Kettős állampolgárság a mostani kedvezményes honosítás előtt is volt. Sokak családjának jelentős része külföldön él. Vagy a barátaik. Akad aki külföldön él, élt, tanult...

Ezek is okok arra, hogy más csapatnak szurkolj. De az is, ha egy csapatról úgy látod számodra is, a magyarok számára is követendő példa amit nyújtanak.

Vagy mert melléjük állsz, ha gyengébbek, de küzdenek, szimpatikusak.

Megvan a kedvenc (USA), de másnak is tudok szurkolni.

(Miért nézem az olasz blogot: Mert az inter által befolyásolt olasz szövettség vs Juventus vitában a Juventus és a körülöttük lévő szurkolói közösség szimpatikus volt.)

@Hódos Hajnalka: Gondolom megvan az, hogy kinek szurkoltok, ha már az olaszoknak nem lehet... Megosztjátok velünk?

gibson 2010.06.25. 22:53:41

@TheElf:

"nem hiányoztak a franciás ellentétek. Ezt sikerült elkerülni.."

Igen, de a továbbjutást is.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.06.26. 00:21:25

@gibson: Amit a szövettség annó lerombolt, azt bárhogy vállogat bármilyen szakember nem sikerült volna "felépíteni". A lelkesedést, a szívet, az akarást. Az Internek ideig óráig megérte így kitrükközni a címet (mástól elvenni) megszerezni az egyeduralmat, stb. csakhogy az egész olasz labdarúgást tették tönkre.

És akik ezért feleltek nem fognak elkotródni.

Hódos Hajnalka 2010.06.26. 01:29:43

@TheElf: Életem legszürreálisabb estéjén (éjszakáján) vagyok túl, és ezt a sokkot most magányosan, egy pislner urquell társaságában, láncdohányozva kívánom tölteni.
A kérdés nehéz, holnap válaszolok érdemben (ha abba tudom hagyni a röhögést).

gibson 2010.06.26. 10:17:12

@TheElf: még ha el is fogadom, amit mondasz, tehát hogy Lippi jól tette, hogy otthonhagyta pl. Cassanót /bár továbbra is fenntartom, a csapategység szempontjából a fiú semleges volt, Lippi egyszerűen személyes okokból nem vitte ki/, szóval még akkor is ott két fontos kérdés: Miért Gilardino kezdett végig Di Natale helyett? Miért nem játszott többet Quagliarella?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.06.26. 12:56:42

@gibson: Személyes okok? Nem tudom. Ha egy edző nincs túl jóban egy játékossal, kevésbé tud hatni rá, a játékos is kevésbé tiszteli abból meglehet a Domenech féle helyzet.

Egy morálisan szétvert csapatban, ahol a szövettséghez (csapathoz) való hűség megkérdőjelezik, a csapattagok elsősorban a személyes tisztelet okán próbálnak az edzőért valamit teljesíteni, ott az edzővel való viszony milyensége elsődleges fontosságú.

Ezt viszont kívülről nehéz megítélni, bár szerinted, és szerintem is, e viszony alapján sikerült mind a csapatot, mind a kezdő 11et összevállogatni.

Amikor a szövettség szétverte a Serie A-t, az inter jutott előre, akkor bizony a játékosok között is megbomlott az egység, az ügy vesztesei és nyertesei, stb is ellenkező oldara kerültek, a szövettség felé való hűség is érdektelen lett.

gibson 2010.06.26. 13:14:56

@TheElf: hát amikor ugye a szövetség szétverte a Seria A-t, abban az évben lettek világbajnokok. Tottit akkor kivitte például, akkor most miért nem?

Egyébként értem amit mondasz, van is benne ráció /erről szól _benito Lippisztán c. írása is pl. az NST-n/, de szerintem akkor sem lehet erre hivatkozva felmenteni ezt a szemüveges Paul Newman-klónt. Egyszerűen túl sok hibát követett el, már a tavalyi konföderációs kupán is látszott, hogy ez nem fog menni, gyenge a csapat, öregek, motiválatlanok, stb. Ennek ellenére makacsul ragaszkodott a terveihez és elképzeléseihez, nem változtatott sehol, semmit, pedig egy egész ország követelte pl. Cassano behívását. Nem véletlen, hogy egyes radikálisabb olasz vélemények /pl. a Napoli elnöke/ már ott tartanak, hogy biztos valami külső kényszer hatására cselekedett így.
Noha ez utóbbi gondolat nálam is vicc kategória, akkor is azt mondom - amit egyébként Lippi is elismert, korrektül - hogy ezt a VB-t ő kúrta el, és senki más.

gibson 2010.06.26. 13:15:50

@gibson: ja, és amúgy bírom az öreget, tehát nem utálatból kritizálom, csak szerintem egyszerűen ez az igazság.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.06.26. 15:00:08

@gibson: Akkor a "csakazértis" volt a motiváció, most a "így már minek" volt a demotiváltság.

Amúgy pont azért felel Lippi jobban a bukásért, mert arra épített, hogy olyan vezető lesz akiért küzd a vállogatott, de nem küzdöttek igazán. Az utolsó 20 perc a kivétel.

gibson 2010.06.26. 15:41:36

"Amúgy pont azért felel Lippi jobban a bukásért, mert arra épített, hogy olyan vezető lesz akiért küzd a vállogatott, de nem küzdöttek igazán."

Na ezzel teljes mértékben egyetértek!

Hódos Hajnalka 2010.06.26. 20:31:02

@TheElf: Ahogy ígértem... A fiúk nevében nem beszélhetek, én már a vb előtt azt mondtam, Anglia lehetne már eccé vb győztes, meglátjuk, az előzőek ismeretében mire mennek, a holnapi meccsre nagyon kíváncsi vagyok.
Aki érdekel még, az Uruguay és arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy Argentína mit hoz össze.
Drukkolni nem drukkolok, nézem a meccseket :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.06.27. 18:03:13

@Hódos Hajnalka: Hát, az angolokból sem lesz VB győztes, de az emelt fővel, igazán szimpatikus, jól teljesítő csapatként való távozáshoz is hiányzott egy-két dolog.

Hódos Hajnalka 2010.06.27. 18:27:40

@TheElf: Huhh, nem vagyok valami jó ómen, mi?

Tetszett a németek játéka, futottak, sokkal lendületesebbek és frissebbek voltak, a mélységi indításokból felépített támadások is jók voltak, még nem tudtam megszokni az idegen csengésű neveket, de kicsit irigykedek is, jó csapatot építettek viszonylag rövid idő alatt, kíváncsi vagyok ez az olaszoknak sikerül-e ennyi idő alatt.
(De majd lekövetjük az eseményeket.. ;) )

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.06.27. 22:04:48

@Hódos Hajnalka: Tegnap USA is kiesett, mai nap bírói tévedésekről szól, stb. de legalább a Németek játéka szép volt.

Apropó bírók: furcsa, hogy a francia bíró is úgy teljesített anno, mint a francia csapat (köze nem volt a focihoz, de szerepelni akart, arca is nagy volt), ma ha jól látom egy olasz bírót is láthatunk...

Hódos Hajnalka 2010.06.28. 05:18:41

@TheElf: Ugyanmár.
(És akkor még nem beszéltünk a Capello vezette angolokról, lassan annak is az olasz nemzet lesz az oka, hogy a nap nem nyugaton kel fel meg ma hétfő van és kell menni dolgozni. Apropó, megint esik, ezt is biztos valami macskaevő rendezte így!)

Lasombra 2010.06.28. 10:44:40

@Hódos Hajnalka: "Anglia lehetne már eccé vb győztes"
kívánságod parancs, kérjük, lapozz a 66. oldalra! :)

egy francia-olasz-angol közös sörözés? oké, jöhetnek írek is. persze nem a fr-ír előselejtező, hanem a Guinness miatt. :D

jó ez a vébé. :S

Unimuck 2010.07.03. 11:51:12

@Lasombra: Azért a VB győzelemért nem kapták most meg a németek elleni gólt! :) Kiegyenlítették a bírók a számlát.
süti beállítások módosítása