Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Most akkor sírjunk vagy nevessünk?

2010.06.15. 09:19 lupetto

 Egy jó rövid alvást követően még mindig ezernyi dolgon pörgök a tegnap esti nyitómeccs kapcsán. Nagyon nehezen tudnám csak eldönteni, hogy akkor végülis most ez így elfogadható volt-e vagy sem. Mert bár az igaz, hogy egy címvédőtől ez baszott halovány teljesítmény volt, de aki kicsit is követi az olasz focit, az már régen nem ezzel a mércével méri ezt a csapatot, az utóbbi hónapokban látottakhoz képest viszont nem is volt ez olyan rossz..

Anélkül, hogy különösen mélyebb elemzésekbe bocsátkoznék (ezt meghagyom Nektek inkább), úgy tűnik Lippi több ponton is komolyabban mellényúlt tegnap este. Marchisio vállára túl nagy terhet tett, aki lássuk be, a közelében nincs annak a tudásnak, amit ez a szerepkör megkívánna, lassú, körülményes és nem képes semmi olyan váratlan meghúzására, ami egy olasz válogatott trequartista legnagyobb ismérve kellene legyen. Ennél bármi más jobb megoldás lehetett volna, leginkább egy más taktikai formáció preferálása. Gilardino egyetlen csatárként már a Milánban is csak vegetált, őt úgy tűnt szintén ökörség volt ennyire egyedül hagyni legelől, nem is értem mit várt tőle Lippi, ennyi idősen már nem fog 180 fokos fordulatot venni a játéka. Ha már ez a szerepkör, akkor sokkal inkább Pazzini, vagy leginkább egyszerre a pályán mindkettő. De ezek még mindig megbocsátható bűnök Cannavaro szerepeltetésével szemben. Nem szívesen verném el a port egykori kedvenc játékosaim egyikén, de az, amit immáron négy hosszú éve a pályán művel, az önmaga megalázása. Lassú, megbízhatatlan és ami a legviccesebb, még rohadtul zavarja a mellette játszó társakat is, meg kell nézni csak néhányszor Chiellini fejét a mérkőzések alatt. Jelenleg úgy tűnik nincs rosszabb választás nála. Még az is sokkal jobb lenne, ha három védővel állnánk fel, de minderre ráadásul semmi szükség nincs, hiszen ott van a keretben a következő évek egyik legnagyobb ígéretének tűnő Bonucci, akit nagy hülyeség lenne továbbra is a kispadon jegelni.

 Nem lenne fair viszont csak a negatív dolgokat kiemelni, bőven akadt azért kellemes meglepetés is a 90 perc során. Montolivo úgy tűnik végre képes lehet felnőni De Rossi szintjéhez legalább a következő hetekre, ami több, mint bíztató nem csak a tornát, de az elkövetkező évek kilátásait tekintve is. Pepe hosszú hezitálás után a legjobbkor a világ előtt is megvillantotta mi rejlik benne valójában, Zambrotta pedig ezredszer is bizonyította, hogy mitől kihagyhatatlan évek óta az Azzurriból, ismét rácáfolva minden őt korábban már temető szakértőre. Mindemellett pedig az elsőtől az utolsó percig mindenki, aki pályára lépett meghalt a sikerért. Mondhatnánk persze, hogy ez a minimum, de azért ismerjük be, nem volt ez mindig ennyire jellemző, régen láthattunk ennyire harcos és sikeréhes csapatot e mezben pályára lépni. S ha ez a következő mérkőzésekre is így marad, talán kellemesen is csalódhatunk még a ránk váró hetekben, de ahhoz persze túl kell lépjünk idegtépő hibák tucatjain.

28 komment

Címkék: squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr892082804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.15. 10:00:04

Nem volt ez rossz. Én is ugyanazokat emelném ki és marasztalnám el mint a szerző. Annyit még hozzátennék, hogy Chiellinin sem sugárzott a Juvébenm látott magabiztosság, Cannavaroban meg az az különösen idegesítő. hogy a régiből előhúzott elegáns megoldásokat követik elemista hibát.

Di Natale beállása hozott némi színt sokkal jobban bejátszotta a Marchisiora bízott posztot. Én még Quagliarellát is eltudnám képzelni ott egyébként. Szerintem egyébként az Azzurri közelebb állt a győzelemhez. Amit még nagyon fontos kiemelni a meccs kapcsán, hogy megszületett a vébé első római gólja. Grande Daniele!

Brukk 2010.06.15. 10:16:28

Sokakkal ellentétben számomra várakozáson felül sokkal több pozitívum volt a meccsben, én gyengébb kezdésre számítottam.

Főleg, ha azt veszem, hogy eddig milyen meccsek voltak, ki milyen formát mutatott, egyáltalán nem állunk rosszul.

Új klasszis mutatkozott be, Pepe, aki igen jól, majdnem hiba nélkül játszott.
A védelemben akadnak gondok, de még ott is voltak pozitívumok, Cannavaro attól eltekintve, hogy volt egy-két hibája jól játszott.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.06.15. 10:33:20

Szerintem is teljesen rendben volt a körülményekhez képest a csapat játéka, a posztban leírtak mellett én még Iaquinta játékát kritizálnám, gyakorlatilag semmi értékelhetőt nem nyújtott a szélen. Zambrotta pedig a Milanban egész szezonban nem játszott ilyen jól.:)

Romanista lévén a legnagyobb öröm persze Daniele gólja volt nekem, de szerintem a mezőny legjobbja címet is ő érdemli, sok labdát szerzett, jól passzolt, és tökéletesen érkezett a szögletre.

Lasombra 2010.06.15. 10:35:07

Pepe játéka nekem is bejött. Azon lehet merengeni, hogy mennyire volt eredményes, amit csinált, de látszott rajta, hogy akar, küzd, fut. Jobb oldalon, bal oldalon, jött-ment, sürgött-forgott.

Gilardinot azért is gáz így egyedül felküldeni, nehogy ez az esélytelen szerep rányomja a későbbi meccsekre is a bélyegét nála. Legyen két csatár mielőbb!

Chiellinin nem tudtam zöld ágra vergődni. Volt pár hajmeresztő megmozdulása. Ami Cannavaroval súlyosbítva még gondokat okozhat egy komolyabb ellenféllel szemben. (Bocs, nem leszólni akarom a paraguayiakat, nagyon jók, csak annak a meccsnek már tudjuk a végét, és előre gondolkodom.)

Zambrotta nagykirály. Egy állat, amennyit futni képes. Ennyi idősen pláne. :)

De Rossira ha rosszat kell mondani, max csak annyit lehet, hogy Rómás. :) Hasznosan, jól játszott, gólt is rúgott, labdákat szerzett. Faja.

Bonuccit, ha ki akarják próbálni, akkor tökéletes alkalom lehet a következő meccs a kiwik ellen.

Forza Italia!

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2010.06.15. 11:02:36

@popp: "Chiellinin sem sugárzott a Juvébenm látott magabiztosság," - bocs, nem emlékszem mikor volt/lehetett a Juve védelme (vagy a Juve védelmében BÁRKI) magabiztos az elmúlt két évben?? vagy ő volt a vakok közt a félszemű?? sajnos az egy vb-n nem elég! vajon miért van az, hogy Cannavaro (aki télleg árnyéka önmagával csak ezzel a favágóval nem tud összeszokni?? "az Azzurri közelebb állt a győzelemhez" - melyik meccsen? Mexikó ellen????

Olasz szempontból a legfontosabb volt, amikor Lippi felismerte, hogy a máködésképtelen 4-3-3-ról át kell állnia 4-4-2-re, mert:
- kevés elől az egy csatár;
- Marchisio képtelen irányítani;
- a paraguayi szélsőhátvédek gyengék;
- az erős olasz szélsőhátvédek jól törnek előre;
- Pepe alapvetően jó, de a másik oldalon is kell egy szélső (Camoranesi);
- a csapatnak van egy rendes vezésre De Rossi személyében.

szerencsére a világbalnok a (spanyolok mellett) a vb leggyengébb csoportját kapta, ám ennek az öreg cspatnak akkor is gólokat kell rúgnia, mert a második helyen továbbjutó valszeg Hollandiával játszik és ők azért egy hangyányival gyorsabbak, így nagyon fel kell majd pörgetni az olasz kerekesszékeket...

a címben feltett kérdésre az a válasz: ne sírjunk, mert a csapat nem nagyon tud ennél többet. sajna a jelenlegi helyzet leginkább 86-ra emlékeztet, amikor Bearzot elvitte a világbajnokokat egy jutalomkirándulásra Mexikóba...

ulver 2010.06.15. 11:06:36

Tulajdonképpen meglepett a csapat, nagyon jól indult a meccs, aztán persze előjöttek hamar a hibák.
Marchisiot nem kellene ezen a poszton erőltetni.
Montolivo kellemes meglepetés volt, De Rossi is jó volt. Gilardino reménytelen, Iaquinta sem érezte nagyon otthon magát.
Camoranesit meg nem értettem, nem emlékszem értékelhető megmozdulására.
A bíró meg gyenge volt egyszerűen (nem rajta múlt az iksz).
Paraguay meg ügyes volt, amit tudnak, kihoztak a meccsből. Ha kicsit kevésbé durvultak volna, nem lett volna baj.

mikusz 2010.06.15. 11:19:35

Nekem meglepően jó volt. Nem játszottak unalmasan, inkább csak rosszul. :)
Remélem összeszedik magukat, De Rossi a legnagyobb király, kellene ide még egy két római. :D

Macska rúgja meg 2010.06.15. 11:27:21

Ezidáig minden mérkőzést láttam ezen a tornán, s azt kell mondjam, hogy az olasz válogatott remekül illeszkedik a mezőnybe, ugyanolyan szürke, hibákkal tarkított, tipikusan ötlettelen játékkal jöttek elő, mint az előtte pályára lépő csapatok legtöbbje. Csak azért nem aludtam el az olasz meccsen, mert előtte a Japán-Kamerun meccs végén aludtam el és az olaszok meccsének kezdetéig kipihentem magam...
Nem látom, mitől lesznek jobbak a következő fordulóban. Nem látom egyáltalán, hogy ezen a világbajnokságon melyik csapat fog egyáltalán jól játszani - eddig mély tisztelet a németeknek, de nekik ehhez volt játszópajtás is...

Jimbo75 2010.06.15. 11:30:29

@Pogessor:

Majd holnap, amikor bemutatkozik a későbbi győztes spanyol válogatott.
Akkor fogunk másodszor focit látni a vébén. Eddig csak a németek mutattak valamit, a többiek híg libafos.

Conan a barbar 2010.06.15. 12:22:27

"aki pályára lépett meghalt a sikerért. " -> Lassan mar a szep jatekban is megmutatkozhatna ez, nem csak az olaszoke ez a kritika.
A biro pedig nem europai volt, ez is megmutatkozott. Mexikoi biro, a paraguayiak kozul tobben is jatszottak mexikoban, gondolom tudtak, hogy lehet kemenykedni, az olaszok erre meg nem keszultek fol. ennyi, nem volt a biroval sok baj, bar felig aludtam a mecsen, lehet elkerulte 1-2 dolog a figyelmemet :)

sh4d0w 2010.06.15. 12:32:19

Várd csak meg, míg Pirlo pályára lép, akkor majd a középpályán is lesz egy önmaga karikatúráját alakító játékos. Remélem, nem kerül sor a játékára.

Lasombra 2010.06.15. 12:34:17

nem akarom kisebbíteni a németek sikerét, gratula nekik, de csak azért ne hozzuk folyton fel őket, mert ők négyet rúgtak. a foci társasjáték, ellenfél is kell.
az olaszok a csoport legerősebb ellenfelével találkoztak, akik még jól is nyomtak.
majd miután lement a hajtós ghánaiak vagy a lobbanékony szerbek elleni meccsük is a németeknek, lehet esetleg hasonlítgatni. bár akkor sem érdemes.

és valóban annak is örülhetünk, hogy nem lett komoly sérülés Paraguay ellen, ahogy játszottak. (Gigiről senki sem tehet.)

Conan a barbar 2010.06.15. 12:36:48

@Lasombra: Teljesen igazad van.
Egyebkent meg az olasz az egyetlen csapat, akinek unalmas es halovany jatekkal is sikerul tovabbjutnia, mert az utolso pillanatban mindig ki tudnak egyenliteni vagy vezetest szerezni, ha az kell a toabbjutashoz :)

lupetto 2010.06.15. 12:38:46

@Lasombra: és szerencsére úgy tűnik csak pár nap és újra játszhat
@sh4d0w: lehet, h hülyeség, de én még mindig bízom Pirlóban, mint ahogy Gattusóban is. Semmi nem támasztja ezt alá az idei évet nézve, de mind a kettő klasszis a posztján, egyszerűen csak elfogyott a kellő motiváció, bár ezt Gattusónal furcsa leírni

Conan a barbar 2010.06.15. 12:41:13

@lupetto: Azert amikor tegnap mutattak Gattusot a meccs elott, valami latszott a szemeben, ami miatt egykoron megkedveltem. Nem szeretem kulonosen az olasz focit, de amit Gattuso fenykoraban csinalt, az fenomenalis volt. Ekkora harci tuz senki szemeben nem egett meg... En azert varom, hogy mikor kerul palyara.

Brukk 2010.06.15. 13:41:53

A másik, én amióta az eszemet tudom (konkrétan '86-óta) minden VB, meg EB azzal van tele, hogy ilyen szar az olaszok játéka, meg olyan szar, függetlenül a végső helyezéstől, kiegészítve azzal, hogyha végül elől végeznek, akkor szerencséjük volt. Lehet, hogy csak az elfogultság mondatja velem, de én ezt érzem.

Sem a ns honlapján, se rádióban olyan nagyon nem mentek neki teszem azt a hollandoknak, akik "minden idők" mákos góljával szerzetek vezetést, majd nyertek is a dánok ellen, elég gyenge teljesítménnyel. De lehetne még több példát felhozni.

A VB egészével kapcsolatban meg most is az a véleményem, hogy ez nem lábtollaslabda, meg strandfoci. Tovább kell jutni, és nyerni kell.

Összehasonlítva az általam látott világversenyek olasz kezdéseit, egyáltalán nem rossz a helyzet.

bluevoodoo 2010.06.15. 15:41:10

Jó lesz ez, a szlovákok uccsó pillanatban beszedett gólja a mi malmunkra hajtja a vizet, a csoportból való továbbjutás gyakorlatilag biztos a mai meccs képe alapján, az meg tény, hogy a csapatnak fejlődnie kell. Szerencsére a további csoportellenfelek pont jók edzőpartnernek a kieséses szakaszra, én pedig remélem, hogy jobban átgondolt támadófocival folytatják az olaszok a vb-szereplést. :)Forza Azzurri!

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.06.15. 18:05:27

Teljesen normális kezdés volt ez az olasz fociválogatottól. Általában így kezdenek, aztán pedig az esetek többségében ott vannak a legjobb nyolc vagy a legjobb négy között, olykor a döntőben is, és ha még ennél is jobb passzban vannak (lásd: tovább tart a szerencséjük), akkor világbajnokok vagy Európa-bajnokok lesznek.
A fogadók általában sokat kaszálhatnak, ha a nagy világversenyeken az olaszok első meccsén döntetlenre vagy olasz vereségre fogadnak. Én pl nem panaszkodom a mostani eredmény miatt. :-)

Unimuck 2010.06.15. 20:13:31

Nem rossz ez a kezdés, de én továbbmennék...
Az olasz válogatottra nem jellemző az, h kitömi a gyengébb ellenfeleit, pedig most az kell! Paraguay keresztbe lenyeli és bedarálja majd Szlovákiát és Új-Zélandot, és nagyon nem mindegy, hogy ki lövi a több gólt! Nem mindegy, hogy Hollandia lesz az ellenfél vagy Dánia/Japán.
Montolivo, Pepe és Crisito játéka volt tegnap jó, de a többiek is hajtottak, mentek, akartak. Bevallom, tetszett, még ha nem is nyertünk.

bluman 2010.06.15. 21:02:20

Egyértelmű volt az ilyen kezdés, semmi, azaz semmi meglepő nem történt. Az azzurri a tornákat felmelegítő meccsekkel indítja, hogy megismerhesse önmagát. Detto ez zajlik megint. Az olaszok mindig is azt tudták, hogyan kell nyerni, nem azt, hogy mennyire, vagy milyen szépen.

Lasombra 2010.06.15. 22:59:16

@Unimuck: ugyan, kérem. a bajnoki címig mindenkit meg kell verni. tökmindegy, mikor jön. nem lehet nehezebb ez a Hollandia, mint a Nazionalelf hazai pályán a döntőbe jutásért, azt' ott is mi lett.

amúgy meg a tótok meglepik Paraguayt, és már nem is kérdés, ki hányat rúgott. :)

Count Adyn 2010.06.16. 08:46:01

Én 0-0 t vártam ahhoz képest remek volt:)

Kicsit fel kell bolygatni a támadó szekciót a mesternek és akkor még valami jó is kisülhet^^

@szenvedély S.: az idei szezon valóban elég kuka volt a juvénak, de ez legkevésbé a középső védőkön múlt szerintem. A 08/09 es idényben kevesen mentek át Chiellini melett, ugye ekkor lett elkapálva oda vissza a Real is pl:)

Marchisio meg nem elég tapasztalt hogy elbírja ezt a szerepkört ez való igaz, ha levesznek róla egy kis terhet, sokra viheti még a VB-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.16. 11:07:46

@szenvedély S.: Bizony, a vakok között kétszemű Chiellini, magabiztos volt a Juvében, nem az ő sara gyenge szezon. Valószínű sohasem lesz akkora focista, mint Canna fénykorában, de idén nem ő volt a szűkkeresztmetszet a Juve védelmében.

Az olaszok szerintem kezdeményezőbben játszottak - ha nem is éppen jól - több helyzetecskéjük is volt, tehát közelebb álltak a győzelemhez.

Hagyjad már Camoranesit a tegnapi húsz percében is benne volt a piros sansza, hát még ha kezdőként játszik. Én Di Natalét próbálnám a szélről játszatni.

daneeka 2010.06.16. 13:06:11

Iaquinta nagyon enervált volt a baloldalon. Sokszor mozgott üresbe, és kapott néhány jó labdára, de egy beadásra sem emlékszem. Az emberét kb 1szer sikerült megvernie, akkor felrúgták. Mindig ugyanúgy próbálta visszavenni a jobb lábára a labdát, ami pont elég volt a védéjének, h a beadását blokkolja. Neki középen kéne játszania, vagy nem kéne játszania. :D

atlbilbaoo 2010.06.17. 03:49:44

Gilardino nekem még nem mutatott semmit sem, sem most sem 2006-ban.
Nem tudom miért , nem szimpatikus.
Azért ennél kicsit jobb kezdésre vártam megvallom. Nekem hiányzik Totti és Del Piero, talán még Inzaghi is. De ez van ezzel a csapattal kell nyerni!
Menni kell tovább, esély még van bőven, szerencsére jó a csoport.
Forza Azzurri!

Szent.J. 2010.06.17. 09:58:45

Nincs itt gond, szerintem,

Új-Zélandot vasárnap el kell intézni, és akkor meglátjuk mit kell tenni majd a tiniállam ellen az utolsó körben, lehet már egy jó kis X is elég lesz.

Buffon kicsit aggasztó, de hátha rendbe jön a rutinos hálóőr.

Én most optimista vagyok, a válogatás előtti hírek, és a 23 keretet látva nálam javult a kedv.

GGG77 2010.06.18. 23:20:45

Di Natale remélem kezdőben lesz, Del Piero és Inzaghi a koruk ellenére hiányoznak a keretből.
süti beállítások módosítása