Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A küzdelem diadala volt - Palermo-Lazio 0-1

2010.10.31. 15:19 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Láttatok már olyan meccset, ahol érdemtelenül nyer egy csapat, nagy szerencsével, kitartással és a másik csapat cselekvőképtelenségét kihasználva? Nos, pontosan ezt mondtam volna a Lazióra a mérkőzés kétharmadában, hogy aztán az utolsó heroikus és fantasztikus 15 perc után azt üvöltsem a laptop előtt görnyedve: MEGÉRDEMELTÜK! Ilyen egy szurkoló. Az viszont kétségtelen, hogy az elmúlt 9 találkozót elnézve magasan ez volt a legnehezebb, emberhátrány is - amúgy jogosan - keserítette a Lazio dolgát és mégis megcsinálták. Nem, ez így nem elég kifejező: 4 pont előnnyel vezetik a Serie A-t, vagyis olyan felhőtlenül játszhatnak a derbin, ahogy csak akarnak, maradnak az első helyen. A Romának ennél azért nagyobb gondjai lesznek. Némi kritikát is megfogalmazok azért a továbbiakban.

Muslera: Csak tudnám feledni azt a szívgörcsöt hozó labdát... Nem kérdés, ha a szerencsétlenkedés után bepattan a támadóról a labda, 1 pontot sem szerez a Lazio. No de mit nyújtott utána Nando! Extázisban védett, akik pedig továbbra is kételkednének benne, hogy Muslera jó kapus, azoknak küldöm a palermói meccs utolsó 20 percét.

Lichtsteiner: Pont a pálya másik oldalán ugyanazt nyújtja, mint anno Kolarov a legszebb napjaiban, akivel most mi is a helyzet...? Megvan benne a megfelelő alázat és düh is ha kell, jó meccse volt a mai is. A tizenegyesgyanús esetnél azért az ő arcán is látszott a félelem, de szerencséje volt.

Biava: Hatalmasat hibázott az elején, kicsin múlt hogy az első percekben nem szerezte meg a Palermo a vezetést, de utána higgadtan is okosan játszott, bár ma belső társa - nem csak a gól miatt - jobb volt nála. Megérdemelt a piros lapja, de nem tudott mit tenni, Reja hibája hogy még a pályán volt egy sárga lappal ilyen kiélezett végjátékban. Nagyon fog hiányozni a derbin.

Dias: A pontrúgások az ő terepei, nagyon szép gólt szerzett, társai mindenkit sikeresen vontak el tőle. Utána is remek volt, az utolsó percekben pedig, mikor Big Mac-nek csúszott be a tizenhatoson belül, egészen tanári volt.

Radu: Szerencsére ő nem kapott lapot, így ott lehet a Roma ellen. A csapat egyetlen igazi hiányposztja a balszél, ha a román jövő héten nem játszhatna, nagy gondban lennénk. Reménykedjünk benne hogy meggondolja magát és nem távozik a télen, szürke és szagtalan, ám szinte mindig hasznos játékával űrt hagyna maga után.

Brocchi: Kevés a szókincsem arra, hogy újra és újra megfogalmazzam máshogyan azt a remeklést, amit nyújt a szerepkörében. Ma még egy szép lövése is volt.

Ledesma: Hozzánőtt az öreghez és ez kritika is meg dicséret is. Észrevehetetlen és mentes minden egyénieskedéstől, viszont biztos pont a védelem előtt. Nélküle sem lehetne most ott a csapat, ahol van, de emlékszem én még egy másik Ledesmára.

Zarate: Nem megy neki. Be kell látni, hogy sajnos a Chievo elleni gólja sem indította el őt újra a jó úton. Szépek a cselei és megindulásai, de gyakorlatilag semmit sem ér velük a csapat. Érthetetlen, hogy Rocchi miért kap ilyen kevés szerepet Mauro korántsem sziporkázó játéka mellett. Jóval előbb le kellett volna cserélni.

Hernanes: Itt az idő hogy őt is leszidjuk. Lassan egy hónapja már csak 1-1 értékelhető lövése, passza van és ez tőle is nagyon kevés. Valahogy újra fel kéne ébreszteni a benne lévő küzdőt, mert Foggia sérülékenysége és formán kívüli játéka miatt nincs nagy alternatívája. Próféta, legyél megint a régi!

Mauri: Nem a legjobb meccse volt, de szépen vezette a csapatot, hajtott és ha kellett, húzta az időt is. Legyen elég annyi, hogy győztes csapat kapitánya volt.

Floccari: Meglepő volt nézni, ahogy a center a széleken kevergett, ráadásul egyre többet, de annyira egyedül volt elől, hogy nem maradt más választása. Nem nagyon vett részt az összjátékban, de ez nem csak az ő kritikája. Nincs kétségem, hogy a Roma ellen remek lesz, már csak a tavaszi események miatt is.

Pályára lépett még Stendardo Hernanes helyén, akinek sokkal előbb kellett volna érkeznie és akkor most nem lenne Biava eltiltott, ez Reja hibája, egyébként jól irányította a védelmet a záporozó lövések és támadások közepette, Gonzalez Zarate helyén, aki végre debütált a Serie A-ban és nem is rosszul, szükség volt rá az utolsó percekben, illetve Scaloni Mauri helyén.

Egy ilyen meccs után, jócskán leizzadva nem lehet sok továbbit hozzátenni. Fizikálisan és mentálisan rendben volt a csapat, de ez nem meglepő most már, valamint nagyon komoly szerencséje is, amit pedig megérdemel az előző szezon után. 5 pont előny az a bajnokság ezen szakaszában is komoly fegyvertény, a rangadókat leszámítva pedig a szünetig nincsenek is annyira nehéz meccseik, sok szép dolog lehet még ebből...

A meccs egyik hőse, Dias így látta a meccset: "Pályafutásom talán eddigi legszebb gólja volt a mai. Kemény meccs volt a mai, remek ellenfél volt a Palermo, de sikerült felülkerekednünk a dominanciájukon!"

A másik hős, Muslera hozzátette: "Szerencsével is nyertünk egy nagyon jó csapat ellen, igyekeztem hozzátenni a magam részét. Főleg Biava kiállítása után mutattuk meg, hogy milyen jók is vagyunk. Megérdemeljük a vezető helyünket, igyekszünk sokáig ott maradni még! A derbi pedig éppen a legjobbkor jön. Totti nem tudom hogy hiányozni fog-e, ez nem a mi dolgunk."

Szeretett egykori Lazio edzőnk, Rossi is beszélt az újságíróknak: "Az udinei meccs után azt mondtam a fiúknak, semmi baj, most a listavezető ellen megmutathatják, hogy mit is tudnak. Dias gólja rosszkor jött. Hogy bajnok lehet-e a Lazio? Nem tudom, de az első négyben biztos hogy ott lesz!"

Most egy hetet nagyon örömködjünk, ahogy eddig is, készüljünk szépen a derbire és ki tudja, lehet hogy akkor már 7 ponttal fogják vezetni a bajnokságot... A derbi hetében - kooperálva a Roma bloggal - minden a vasárnapi találkozóról fog szólni. Forza Lazio!

2 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr182411753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.10.31. 16:16:57

Minél inkább múlik az idő és fogynak a fordulók, annál inkább tartok a Laziótól. Mikor törnek meg? most biztosan megfognak... És nem! Ha a derbyt is megnyerik, nincs cicózás, BL-es helyen végezhet a római alakulat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.31. 16:34:47

@Unimuck: Pedig biztos lesz egy - talán nem is olyan kicsi - hullámvölgy, de úgy kell játszani, hogy megfelelő ponttartalékok maradjanak akkor is. A szünetig a rangadókat leszámítva nincsenek teljesíthetetlen meccsek, ha marad ez a forma, akkor igazán rázós csak a Roma, az Inter, illetve a Juventus elleni meccsek lehetnek, ráadásul utóbbi kettő egymás után fog következni. Az az időszak lesz a végleges fordulópont.
süti beállítások módosítása