Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Halandó Capitano és bukdácsoló Roma

2010.09.20. 12:00 popp

Azért akkora baj talán még nincs, de tény, hogy fokozódik a helyzet Rómában. Azt még valahogy csak megemésztettük, hogy ember- és gólhátrányban lévő csapatunkat végül kitömi a Cagliari. Itt még bevethető az ilyenkor szokásos terelő duma, miszerint más is megizzad még Szardínián.

Azt is sejtettük a lelkünk mélyén, hogy Münchenben zakó lesz a vége. A Bl-ezüstérmesétől -bármennyire is utáljuk őket a magunk részéről - egy 2-0-ás verség még bele is férne idegenben: ha mondjuk vetettünk volna legalább néhány sanda pillantást a kapujuk felé és nem Julio Sergio bravúrjai kellettek volna egy bővebb ruha elkerüléséhez. Totti kapitány neki is ment Ranieri mesternek a meccs után, jelezve, hogy marhára nem tetszik neki ez a 'catenaccio'. Mindennek a teteje mégis a tegnapi meccs volt még látatlanban is. 2-0-ás előnyt eladni hazai pályán egy Bologna ellen az már több, mint zsenánt.

Egy szombati kimaradás gyötrelmes utózöngéit elszenvedve csak a nyolcvanadik perc környékén ébredtünk. Akkor, amikor 2-1-re vezetett a Roma. Jól van azért meg lesz ez -gondoltuk tüstént nézve támagadgató farkasokat. És akkor a 90.-ik percben az ex-lazios Mundingay  (kevés ennél hülyébb nevet hallottunk) levitte az alapvonalig és a visszagurítását bekotorta Di Vaio, meg duplázva azzal jó tíz perccel korábban Rosi mellől szerzett gólját. Éreztük ahogy tolul a vér az agyunkba és bár zúzni azért nem kezdtünk, de cirkalmas káromkodásunk betöltötte Újbudát.

A legvészjóslóbb talán az, hogy a Bologna ellen nem is játszott rosszul a brigád. Az ordas nagy foci közhely szerint az igazi bajnok, akkor is nyer ha szarul játszik, ahogy Roma gyengén játszva is tudott nyerni tavasszal. Megfordítva a dolgot, bazi nagy gödröt áshat magának az az egylet, amelyik jól játszva sem tud nyerni.

Boriello egy negyven méteres Pizarro indítás után szerezte meg első gólját Roma-mezben a meccs elején, aztán Totti lőtt akkora lécet harmincról, hogy még a vakok és gyengénlátók is elvezték, de helyzetbe került Rosi is és Juan is eljutott a kapufáig, A második félidő elején egy öngóllal még növelték az előnyt bordósárgáink, aztán parti utolsó szűk negyedórájában nyelték be Di Vaío dupláját.

Persze mondhatnánk, hogy tavaly is milyen gyengén rajtoltunk, aztán novemberben úgy megindultunk, hogy meg sem álltunk májusig. Csak most a papíron kedvező sorsolás miatt az elején is nyeregetni kellene ám. Ebből a három meccsből hét pontot össze kellett volna szedni, ehhez képest van kettő.

Aggódhatunk még a Totti metamorfózisa miatt is, melyben a dicsőséges Capitanoból szép lassan sértődős szent tehén lesz. Persze benne van még a gól és a gólpassz a játékában, azt az ellenállhatatlan lendületet meg, amely a kilencvenesek végén, 2000-esek elején jellemezte nem is várhatjuk tőle vastagon a harminc felett.

Az viszont nem mindegy a csapat szempontjából, hogy míg két-három éve még nemcsak összehúzott öt védőt ha hozzákerült a labda, hanem tízből hatszor ki is játszotta közüllük, háromszor szabit kaptunk ezekből és csak egyszer tudta megszerezni az ellenfél, sokszor csak a bíró segítségével. Míg Madridban két és fél éve éppen azzal nyertünk, hogy Totti rendre kijátszotta a zsugákat három-négy-öt ember közül is, addig a müncheni meccsen a sok lúd többször győzött disznót, mint fordítva.

Tehát abban, hogy szinte az egész müncheni meccset kénytelenek voltunk a saját térfelünkön tölteni, bőven benne volt a Capitano gyengébb teljesítménye. Mégis ő rohant neki Ranierinek a védekező taktika miatt. Beszólt a misternek akivel két hete még szerződést akartak hosszabbítani a vezetők, de elég volt négy rosszul sikerült meccs és már a menesztése is szóba került.

Fenti borongásunk ellenére, azért csak nem eszik olyan forrón a kását, De Rossi is kilábal előbb-utóbb gyengébb formájából. És bár mi sem értjük kristálytisztán mit akar ezzel a 4-4-2-vel Claudio, de a rossz eredményekben gazdagon benne van a tavaly félelmetes Riise-Vucsinics baloldali tandem teljes hiánya. 

9 komment

Címkék: roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr552309647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.20. 17:33:34

Bocs ulver, véletlenül kimoderáltam a hsz-edet, amely egyébként így szólt:
"Mikor nyertünk utoljára tétmeccset?

Ha már egyszer kénytelen vagyok szakadozott streameket nézni, legalább ne fájna látni a játékot, de ez eddig elég silány."

Válaszolok is, a májusi utsó fordulóban a Veronában, a Chievo ellen. Idén eddig öt tétmeccsből három zakó és két döntetlen.

lupetto 2010.09.20. 17:47:28

A stream tényleg egy gyötrelem, én konkrétan nem találtam értékelhetőt a Bologna ellen.
Reméltem, h nem hat ki majd a csapatra a tulajváltás körüli bizonytalanság, de úgy tűnik érezteti hatását. Legalábbis másra nem igazán tudok tippelni. Ranieri óta elkerültek minket az ehhez hasonló hullámvölgyek, nem lett kicserélve a fél csapat, verhetőek voltak az eddigi ellenfelek és mégis..

Unimuck 2010.09.20. 17:51:55

Elnézve az összefoglalót, a Romára hízelgő az iksz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.20. 17:52:28

@lupetto: Benne van Riise és Vucs sérülése is, meg az, hogy Ranieri átkonvertálta a csapatot 4-4-2-re. Na meg a nyári nyilatkozatokból kiindulva kicsit elszaladt az arc is. Meg lehet, hogy a tavalyi menetelés kicsit azért erőn felül volt.

Amúgy most kaphatna lehetőséget akár Guberti, akár Cerci. Na mindegy!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.20. 17:53:10

@Unimuck: Naaa! Rudnevset mikor igazoljátok le?

Unimuck 2010.09.20. 17:56:50

@popp: És ti a fél Panatinaikost? :) de félre téve a viccet, nem láttam a meccset, összefoglaló alapján mondom ezt. Bolognai öngól, Bologna kapufa, Sergio nagy védések. egyik nagynak se megy zökkenőmentesen az idény eleje...

lupetto 2010.09.20. 18:01:18

@Unimuck: azért volt ott római kapufa is, de veled most nem vitatkozom, megfogadtam hogy amíg nem nyer valamelyik csapatod 6-0-ra békén hagylak :)
@popp: mindkettő miatt fáj a szívem, reméltem, h legalább Cerci maradni fog. Rosi viszont bizonyíthatna, ez most rajta ment el..
A nagy arc jogos lehet. Szerdán Brescia, jobb is, h a szurkolók nem lepik el a várost a korábbi évek alapján

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.20. 18:21:01

@Unimuck: Volt két kapufa nálunk is, meg rengeteg utolsó passzt rontottunk.
süti beállítások módosítása