Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Agüero? No, grazie!

2011.07.06. 10:55 lupetto

Sergio Agüero kétségkívül kitűnő játékos. Tehetségét már egészen fiatal korában bizonyította, s az a tény, hogy 23 évesen a spanyol bajnokság egyik legkiemelkedőbb csatáraként tartja számon a világ, önmagáért beszél.

A Juventus kétségkívül a világ egyik legkomolyabb tradíciókkal bíró klubja. Nagyságát már évtizedek óta bizonyítja, s az a tény, hogy a legtöbb olasz bajnoki címet tudhatja magáénak számtalan nemzetközi serlege mellett, önmagáért beszél.

Agüero nagyobb klubban szeretné folytatni pályafutását, egy igazi nagybetűsben.

A Juventusnak klasszisokra van szüksége újjáalakított csapatában, igazi bajnokokra.

Agüero egyértelművé tette egyesületénél távozási szándékát.

A Juventus egyértelművé tette az argentin számára vételi szándékát.

A játékos azonban ahelyett, hogy ugrana időt kér és másfelé kacsintgat. Nem elég nagy falat neki a Juventus, szíve szerint máshol folytatná.

A Juventus pedig, ha maradt még a Calciopoli után tartása, remélhetőleg beint az argentinnak és mást keres a helyére. Egy bajnokot, aki nem hezitál, ha egy olyan klub térdepel kegyeiért, ahol korábban olyan játékosok fordultak meg a legnagyobb büszkeséggel szívükben, mint Dino Zoff, Claudio Gentile, Michel Platini, Roberto Baggio, Zinedine Zidane vagy éppen Pavel Nedved, a jelen csillagait nem is említve.

Mert a Juventusnak klasszisokra van szüksége, igazi bajnokokra, de nem bárkire és bármi áron. A játékosok jelentős része még mindig fél lábát adná egy torinói szerződésért cserébe, s ha Agüero nem tartozik e táborba, magára vessen. A Juventusnak nem kellenek klasszisok minden áron, mert a Bianconeri nem Manchester City, mely csak pokoli pénzekért tudta a klubhoz kicsit sem kötődő sztárokat magához csábítani, a Juventusnak nem kell megbecsülést vásárolnia, mert az ott él címerében.

Ideje új célpont után nézni.

18 komment

Címkék: vélemény juventus agüero mercato

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr223043836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr One-Two 2011.07.06. 12:03:04

Teljesen egyet értek, a megoldás esetleg Rossi lehet, bár szerintem ő nem lesz akkora játékos, mint Del Piero, vagy éppen Baggio volt. Egy szinttel lejjebb van tőlük, de még Agüerotól is.
Persze nem lehet egyből megtalálni a dopo Del Pierót, emlékszem Baggio után 3 évet kellett várni a Baggio-utódra, Alexre.

Matrix23 2011.07.06. 12:44:16

Csak ezzel annyi a gond, hogy a Juve jelenleg nem nagy csapat, blbe se indulhat, és évek óta nem tényező európában, és ezt tény, ha tetszik ha nem.. Egy játékost meg az érdekel legkevésbé, hogy a klub amely érdeklődik iránta milyen múlttal rendelkezik, a jelen számít legjobban. Szóval érthető, hogy Agüero még más ajánlatokra is vár..

MatteoMessina 2011.07.06. 13:14:04

A Juve igen nagy handicappel indul, onnatól, hogy nincs BL, hiába egy Juventus. Ördögi körforgás ez, mert a klasszisok a Bajnokok Ligájában akarják megmutatni, hogy mit tudnak, a Juventusnak viszont klasszisokra lenne szüksége, hogy kiharcolják a bl indulást.

il_ 2011.07.06. 13:18:12

Ezt valahol a visszajutás körül cseszte el a Juve, amikor még jöttek volna könnyen a sztárok, már csak azért is mert a klubban is volt sok, a vezetőség viszont rosszul választott. Jogos a poszt, inkább Rossi, bár ő nem képes olyan médiahypera, mint Agüero, de lehet Nápoly módra is eredményesen építkezni.

Mr One-Two 2011.07.06. 15:19:09

A Juvénak akkoriban nem volt pénze, mert a stadionra költötte mindenét. Akkor jók voltak, 2. és 3. helyet is elcsípték.
Persze a BL nagy motiváció, de ha belegondol mondjuk Agüero, akkor azért rájöhet a Juve jövőre bőven BL-es csapat lehet, és szerintem lesz is. Most nyáron már megvették Zieglert, Lichtsteinert (+ még pár kevésbé jó játékost), és még akarnak vásárolni. Egyébként Agüero nem tudom, mit gondol, a Juvén kívül csak a Real hívja, és szerintem az Atletico oda nem adná, tehát csak Torino lehet a végállomás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.07.06. 16:21:06

Kár ilyen érzelmi síkon gondolkozni. Egy argentin gyereknek hiába mantrázod a spirito Juvét, mert nem érti és szarik is rá. Pláne, ha a mostani Juventus teszi. Ez profi futball, egy dolog számít: hogy a klub, ahova igazolni akar egy jó játékos, számára megfelelő perspektívát tudjon felmutatni. Minden más csak duma a légiósok időszakában.

Hidegen hagyja a vitrinben porosodó trófeák tömkelege és a régi dicsőség is. Az lenne a jó, ha ezt a juventinók is felismernék. Persze bőven visszatérhet egykori sikereihez a Juventus, de most most van. Kár ezért így fennhéjázni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.07.06. 16:24:33

@Mr One-Two: No offense, de te Lichtsteinertől, Zieglertől, Pirlótól és még mondhatnék pár nevet, szóval tőlük remélsz BL-t? Lesz rá sansza a Juventusnak, bár szerintem nem túl sok, de nem miattuk.

Mr One-Two 2011.07.06. 16:49:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Félre ne érts, csak azt mondom, ők betölthetik azt a lyukat, amit Grosso, Sörensen, Grygera próbált betölteni. Ők nem, hogy Juve-szintűek, de még a Genoába sem férnének be.
A csapat gerince, a Buffon-Chiellini-Krasic és Marchisio-Quagliarella tengellyel és az újakkal kiegészülve meglehet a BL, sőt szerintem meg is lesz a BL.

Az pedig számomra nagyon fájdalmas látni, hogy egy Juventus jövőre, ahogy így végiggondoltam, legfeljebb 5-6 olasszal fog felállni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.07.06. 18:26:10

@Mr One-Two: No igen, Grygera és társai, hát hozzájuk képest valóban minőségi erősítések. Én nem tartom se Kraszicsot, se Marchisiót annyira nagy számnak, mármint akikre egy csapatot fel lehet építeni, de mindenesetre az elmúlt években most mutat leginkább előre a Juventus építkezése. Igazán várom már a szezon kezdetét.

lupetto 2011.07.06. 18:28:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: inkább arról szólna mindez, hogy Agüero úgy dönt, ahogy akar, de a Juvénak nem szabadna a továbbiakban egy pillanatot sem fecsérelnie a megszerzésére. Mert a klubnak nincs szüksége olyan csatárra, akinek csak b vagy c terv a Juventus, a calciopoli ellenére is van akkora név a Juve, hogy sokan a lábukat törnék, hogy ott szerepelhessenek. Klasszisok is. És Marottáéknak ilyen játékos kell. Meg egyébként se vegyen már egy ilyen klubot hülyére egy tinisztár.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.07.06. 19:25:58

@lupetto: Hol vannak azok a klasszisok, akik lábukat törnék, hogy a Juventusba igazoljanak? És hol voltak az elmúlt években? Csak azért, mert én egyről sem tudok, ami nem azt bizonyítja, hogy nem nagy klub a Juventus, csak azt, amit a fentebbiekben mondtam a profi sportról.

Unimuck 2011.07.06. 19:37:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nyilván a Serie B után nem lehet pikkpakk sztárokat igazolni, de pl. Krasic visszautasította a ManCity-t, mert ő a Juventusban szeretett volna játszani.

Mr One-Two 2011.07.06. 19:38:40

Legfőképp olaszok azok, akik a lábukat törnék, hogy a Juvéba focizzanak, sokkal kevesebb külföldi "érzi át" a Spirito Juvét. Persze lehetne sorolni a példákat: Zidane, Nedved, Trezeguet, de ma már ez nem számít valóban egy külföldinek.

Sajnos egyre inkább futballkurvák a játékosok, a hűség szép lassan eltűnik ebből a sportból. Ezért is legyünk büszkék, és tiszteljük a Del Pierókat, a Di Caniókat, a Giggseket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.07.06. 20:01:40

@Mr One-Two: Rettentő fájó ezt mondanom, de ebbe a hármasba én nem tudom tiszta szívvel behelyezni Di Caniót, pedig örökre a top3-ban szereplő focistám marad.

@Unimuck: Azért a feljutásnak már 4 éve, repkednek a sok tízmilliók, és ha csak egy Kraszics a példa, az nem éppen biztató. Csak arra akartam célozni az egésszel, hogy kár elvárni olyan érzelmeket egy futballistától, amelyeket alapból nem érezhet át.

Unimuck 2011.07.06. 20:53:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Abszolút oké, teljesen nyilvánvaló, hogy nem itt kellene tartania már a Juvénak, a vezetők elbaszták. Csak ezzel arra akartam utalni, hogy nyilván vannak olyan játékosok, aki nem a pénz miatt igazol ide vagy oda, hanem mert konkrétan abban a klubban akarnak játszani.
Amúgy az Agüero-Juve ügyet szerintem csak a sajtó pörgeti, az argentin nyilván a hazai rendezésű Copa Americara figyel. Lemegy a torna és rá pár napra meg is lesz az új klub, amit már nyilván előtte lehet már majd tudni. Marotta elméletileg 32 millió €-t és Tigaot ajánlotta az Atleticonak, amit visszadobott a spanyol klub. Szerintem még kb 5 millióval megfejelné ezt és belemennének, de akkor sem leszek szomorú, ha egy Rossi jönne. Ám most az lenne az elsődleges, hogy a sok felesleges játékoson túladjon a Juve. Utána jöhet a nagy hal.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.08. 14:55:01

@lupetto: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: vannak meg jatekosok, akiknek ketsegtetobb perspektiva egy ugymond "b kategorias" nagy multu sztarcsapat kezdoje, mint egy felfuttatott, vagy eppen toppon levo sztarcsapat kispadja sok penzert, nem kevesen, foleg ha megnezzuk, kik nem fertek be a Barca kezdojebe az elmult evekben (Ibrahimovic, Krkic, Mascherano, Afellay, Yaya Toure)

persze kockara lehet tenni egy fenyesen ivelo karriert, es akar be is johet, csak hat van, aki nem kockaztat, hanem a biztosra tesz, Bastos is azt nyilatkozta meg regebben, hogy bar hizelgo a Barca erdeklodese, nem ferne be nagy valoszinuseggel a kezdobe, ezzel szemben a Juveban szivesen jatszana, szinte ugyanezt modnta kesobb Pastore is, de Neymar is mondott olyant, hogy ha valasztania kellene az Inter es a Juve kozt, utobbiba menne

szoval minden klasszis nem fog a Realhoz, a Cityhez, vagy a Barcahoz igazolni, esetleg az Interhez (ezeket neveznem ugymond "a kategorias" csapatnak, ez a kategorizalast foleg -de nem csak elsosorban - penzugyileg ertem, ezek azok a csapatok, akik elmeletben barkit meg tudnak szerezni)
süti beállítások módosítása