Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A FIGC plusz egy EU-n kívüli játékos igazolását tette lehetővé az olasz kluboknak

2011.07.06. 08:30 Unimuck

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) tegnapi ülésén a döntéshozók egyhangú szavazata alapján a liga klubjai mostantól nem egy, hanem két EU-n kívüli játékost igazolhatnak évente. Bár a korábbi korlátozás az olasz utánpótlás védelme mellett szólt, mégis más európai egyesületekkel szemben hátrányt jelentett a talján csapatok számára. A mostani EU-n kívüli játékosigazolási korlát enyhítése új kapukat nyit meg az olasz futball előtt, ám továbbra is megtartja a szabályozás korábbi értelmét.

"Megvan a döntéshozatal, mindenki egyetértett. Az évenkénti két EU-n kívüli játékos igazolásának lehetősége versenyképesebbé teszi az olasz futballt." - nyilatkozta az ülés után Maurizio Beretta, a liga elnöke.

A szabályzatnak köszönhetően szinte minden klub előtt új lehetőségek nyílnak, gondoljunk csak az AC Milan vagy a Juventus esetére. A Rossonerihez Taiwo személyében már érkezett egy EU-n kívüli játékos, így a korábbi szabály értelmében az egyesület nagy kiszemeltje, Ganso papíron is csak jövőre lehetne a milánói csapat játékosa. Vagy a Juventus ezen döntés tudatában végre nyugodt szívvel leigazolhatja a csak brazil útlevéllel rendelkező Michel Bastost és még így is marad egy plusz EU-n kívüli kártyája. Egy szóval a határozat mindenképpen pozitív, már ami a Serie A minőségét illeti, az utánpótlás szempontjából meg túl sok változást idén sem érezhettünk, már ami a fiatalok nagyobb szerephez jutását érintette volna..

Szólj hozzá!

Címkék: juventus egyéb roma milan inter lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr643042599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása