Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Juventus: Bastos a fő kiszemelt balszélre, de Dzsudzsák és Ribery is számításba jöhet

2011.05.27. 13:15 Unimuck

Ahogy a Milan, úgy a Juventus is szeretné megerősíteni következő idényre középpályája bal oldalát, melynek érdekében már a szezon közben komoly erőfeszítéseket tett a torinói klub sportigazgatója, Beppe Marotta, ugyanis tárgyalásokat kezdett az Olympique Lyonnal Michel Bastos megszerzése ügyében. A brazil játékos is pozitívan állt a kérdéshez, hiszen mint nyilatkozta szívesen költözne családjával Olaszországba és büszkén viselné a Juventus mezét, és bár minden jel arra mutatott, hogy végül találkozik is a két fél álláspontja, koránt sem biztos még a megállapodás. Nem csoda, hogy a napokban Ribery-t is szóba hozták a Zebrákkal, mint balszélre egy lehetséges alternatívát, ám a mai Tuttosportban megjelenő cikk sokkal inkább Dzsudszák Balázs mellett szóló érveket sorakoztatott fel és a magyar középpályást említette Bastos legkomolyabb riválisának.

Mint ismert, az olasz futballtörvények egy évben csak egy EU-n kívüli játékost engednek meg a kluboknak igazolni, és mivel a 27 éves brazil szélső nem rendelkezik európai papírokkal, leigazolása esetén a Juventus hamar kijátszaná az EU-n kívüli "kártyáját". Továbbá Bastos vételára elérheti, sőt túl is lépheti a 20 millió €-t, ami nem nevezhető olcsó üzletnek. 

A másik nagy név, Franck Ribery, aki a hírek szerint nincs kibékülve a Bayern München új vezetésével, így nem kizárt, hogy szívesen odébbállna a bajor klubtól, ugyanakkor, ha Bastos nem olcsó, akkor Ribery nagyon is drága mulatság lenne. A 28 éves franciáért megközelítőleg 40 millió €-t kellene kicsengetnie a Juventusnak, pont emiatt a gall Torinóba költözésére sok remény nem mutatkozik.

Így került képbe az olasz óriásnál újfent Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott labdarúgó mellett szól, hogy Bastosszal ellentétben ő rendelkezik EU-s útlevéllel, valamint a még csak 24 éves ballábas szélső vételára 15 millió € körül mozog, ami kétség kívül jobban hangzik az előbb említett játékosok árainál. Dzsudzsákot korábban már többször is szóba hozták a Juventusszal, igaz, a két fél között ezidáig még hivatalos tárgyalásokról nem beszélhettünk, de nem kizárt, hogy végül erre is sor kerül.

Szólj hozzá!

Címkék: juventus dzsudzsák ribery mercato bastos

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr842936351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása