Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Öt dolog, ami miatt elbukta a Scudettót az Inter

2011.05.20. 15:00 Unimuck

A Nerazzurri története legsikeresebb évein van túl. 2006 óta zsinórban (4) 5 bajnoki cím begyűjtése mellett, 2 Olasz Kupa, 3 Olasz Szuperkupa, 1 Világkupa és 1 Bajnokok Ligája győzelmet tudhat magáénak az Inter. Az idén azonban a városi rivális Milan letaszította a Calcio trónjáról a kék-feketéket, lássuk milyen történések vezettek az Inter bukásához.

1.) Fáradság

Miután 57 mérkőzést játszott az Inter a 2009/20010-es szezonban, szinte a keret összes tagja rögtön utazhatott is a dél-afrikai világbajnokságra. Így nem volt meglepő, hogy a visszatéréskor a Nerazzurri csillagai nem a megszokott szinten teljesítettek. 

A szezon a Roma és az Atletico Madrid elleni szuperkupadöntőkkel kezdődött, míg decemberre a fél keret sérülés miatt harcképtelenné vált, a csapat irányítóját, Wesley Sneijdert is beleértve. 

2.) Nyári igazolások hiánya

Massimo Moratti és Marco Branca mikor leültek felvázolni a nyári terveket, nem vették figyelembe a játékosok extra terhelését. Ahelyett, hogy a klub megerősítésével foglalkoztak volna, Diego Milito és főként Maicon eladásáról tárgyaltak hosszú hetekig a Real Madriddal. 

Miután az új edző, Rafa Benítez nem tudta magával csábítani Javier Mascheranót Milánóba, a fiatal Philippe Coutinho és Luca Castellazzi érkezett csak a csapathoz. Hiányzott az előrelátó gondolkodás és a sérülésekkel való számolás.

3.) Rafael Benítez

Benítez szerződtetésére is rá lehet húzni a vizes lepedőt. Bár a liverpooli eredményei viszonylag jók voltak - főképp európai kupaszereplések miatt - mégis az utolsó szezonja pocsékra sikeredett a Mersey-parton. José Mourinho után nehéz egy csapatot hasonló szinten tovább irányítani, ráadásul látszólag rossz taktikát választott a spanyol tréner az Internél, amihez makacsul ragaszkodott is. 

A karácsony előtt menesztett tréner, bár két kupát így is begyűjtött az Interrel, mégis rossz döntésnek bizonyult.

4.) Leonardo edzői képességei

Egész Milánót feldúlta a döntés, a rivális Milan egykori játékosa és edzője az Intert irányítja! Egy varázslatos müncheni estén kívül Leonardo nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sőt, az említett találkozón is erősen fogta Fortuna a Nerazzurri kezét. Csakúgy, mint a Milan kispadján, az Internél is bebizonyította Leonardo, hogy a nagy csatákra még nem áll készen. 

A Palermo ellen Olasz kupagyőzelemre vezetheti csapatát, ám egy esetleges vereség könnyen az állásába kerülhet. 

5.) Hiányzik a nagy meccs mentalitás

Az Inter ebben az évben hadilábon állt a derbikkel. Hogy mi lehet a tavalyi és az idei szezon között a különbség? José Mourinho. Ő volt a legutóbbi bajnoki címek és a Bajnokok Ligája győzelem kulcsa. Az ő mentalitása hiányzik a jelenlegi csapatból. 

 

(forrás: goal.com)

Szólj hozzá!

Címkék: inter

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr512918918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása