Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Pokoli délután elébe nézünk; fókuszban a kiesőjelöltek és az utolsó kiadó BL-hely

2011.05.15. 12:16 lupetto

 Fiorentina - Bologna találkozóval indul a mai mérkőzésdömping, mely várhatóan nem izgalmaival fog minket a képernyő elé szegezni. A két csapat a bajnokság hajrájában teljesen más utakat jár, hiszen míg a hazaiak korábbi önmagukat idézve újra szórakoztató és eredményes játékot produkálnak hétről-hétre, úgy a vendégek játékán alaposan érződik a klub körül kialakult bizonytalanság, valamint a bennmaradás már hetekkel ezelőtt biztosított kivívása. Di Vaioék 8 mérkőzéssel ezelőtt nyertek utoljára tétmérkőzést, meglepő lenne, ha most törnék meg sorozatukat.

Mint ahogy Cesenában sem valószínű, hogy túl sok babér terem majd a már kiesett bresciaiaknak. A hazaiaknak győzniük kell, s ha nem borul hatalmasat a papírforma győzni is fognak, a várhatóan Vass Ádámmal a kezdősoraiban felálló vendégegyüttes ellen.

A Palermo Delio Rossi újboli színrelépésével visszatalált korábbi útjára. A rosaneri hétközben valóra váltotta álmait, s a Milan kiverésével bemasírozott a Coppa Italia döntőjébe, mellyel egyúttal jövő évi Európa Ligás szereplését is biztosította. A játékosok most kicsit hátradőlhetnek, készülhetnek a két hét múlva rendezendő visszavágóra, addig pedig olyan vereségek is beleférnek majd, mint amilyen a mai is lesz, az életéért kűzdő Sampdoria otthonában. Már ha a blucerchiati egyáltalán elhiszi, hogy maradt még esélye Serie A-s tagságának meghosszabbítására, mi mindenesetre azon sem lepődnénk meg, ha egy már megtört genovai együttes futna ki a Marassi gyepére, várhatóan Laczkóval a kezdőcsapatban és Komannal a kispadon.

A Bari - Lecce derby könnyen beleilleszkehetne a korábbi sorba, hiszen egyik csapat számára akad már csak tét, míg a másik kudarcával teljes letargiába zuhant, mindenfajta motivációt végérvényesen elvesztve. Ami miatt ez mégsem így van, az pont a motiváció megléte, a baresék valami hasonlóra készülnek mint a Genoa-Samp derbyn a griffónék, szeretnék ők bevinni a végső döfést ősi riválisuk haláltusáján, ezzel tulajdonképpen magukkal is rántva ellenségüket a Serie B gőzölgő bugyraiba.

Az Udinese mostmár csak saját maga énekelheti ki önnön szájából azt a bizonyos sajtot, Di Natale-ék múltheti győzelmükkel álmaik beteljesülésének kapujába kerültek. Nincs is ma délután semmi különösebb dolguk, minthogy hozzák a kötelezőt, s legyőzzék a várhatóan túl nagy ellenállást nem tanúsító verónaiakat. Ellenérv lehetne, hogy utolsó hazai mérkőzésén minden csapat kettőzött erővel küzd a saját szurkolói előtti méltó búcsúzásért, hogy egy esetleges vereség ne ronthassa el a lefújást követő tömeges fiesztát, de hát a Chievoról beszélünk, ahol a szurkolók jelenléte nem rontja el különösebbképpen a csapat nyugalmát..

A Romanak nincs sok dolga már a hátralévő két mérkőzésen, mint begyűjteni a hat pontot és imádkozni, hogy a friulianik ne tegyék mindezt, ehhez első lépésben pedig ma győzniük kellene Tottiéknak Cataniában. A két klub egymás iránti őszinte gyűlölete miatt komoly nehézségeket hozhat a fővárosiak számára ez a ma délutáni kirándulás, ráadásul De Rossi, Perrotta és Brighi kiesése a középpályáról csak tovább fokozhatja Montella aggodalmait. Nem fogadnánk komolyabb összeggel semmilyen végkimenetelre e mérkőzés kapcsán.

Végül ejtsünk néhány szót még a Parma - Juventus összecsapásról, mely kellemes vasárnap délutáni kikapcsolódást ígér. Aki nem vágyik a tét súlyától eltorzult játékosarcokra, aki nem szeretné hallani a kiesés elkerüléséért vagy a BL-helyekért kűzdők fogcsikorgatását, aki nem tudná végighallgatni a kétségbeesett szurkolók utolsó kiáltásait, az válassza a Bianconeri pármai fellépését, ahol garantáltan nem lesz szem és fültanúja semmilyen drámai pillanatnak. Az egyedüli tulajdonképpeni kuriózumot (természetesen azért az EL helyek ezidáig még eldöntetlen sorsa mellett) Amauri és Giovinco személye szolgáltatná, de azúttal be kell érjük utóbbival a brazil sérülése miatt, kérdés hogy Atomanti móresre tanítja-e megint excsapatát, mint ahogyan azt tette 4 hónappal ezelőtt.

 

Retro:

 

 

A várható kezdőcsapatokról ide kattintva találjátok

Szólj hozzá!

Címkék: juventus roma serie a 37.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr852905113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása