Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Teltház várható Rómában, mégis a végén a Milan öröme lehet a nagyobb

2011.05.07. 17:00 Unimuck

Hiába játszik az Inter a Fiorentinával vagy az Udinese a Lazióval, a 36. fordulóból kétség kívül kiemelkedik a Roma - Milan összecsapás, ahol a Farkasok a BL indulásért, a Rossonérók a bajnoki aranyért lépnek pályára.

Igen kiélezett a 4. helyért folytatott harc, melyet jelen pillanatban a Lazio foglal el, de ott van szorosan a nyomában az Udinese és a Roma, sőt talán még a Juventus is lövőtávon belül van, így létfontosságú lenne a Giallorossinak megnyernie a mai derbit. A Milan-nak csupán egy pontra van szüksége, hogy matematikailag is bajnok legyen, ám egy római győzelem még édesebbé tenné a 18. Scudetto ünneplését. 

A Roma legutóbbi 5 mérkőzéséből hármat megnyert, utoljára épp a másik milánói csapat, az Inter tudta legyőzni Montella legényeit az Olimpicóban. A Milan a 30. fordulóban veszített utoljára mérkőzést a Campionatóban, azóta zsinórban 5 bajnokit nyert meg Allegri együttese. 

Két csapat legutóbbi találkozóját Borriello gólja döntötte el a San Siróban, míg a felek utoljára Rómában 0-0-ás döntetlent játszottak egymással. 

Hazai oldalról Mexes sérülés, De Rossi és Perrotta eltiltás miatt fog hiányozni, míg a túloldalon Jankulovskira nem számíthat Allegri. 

A Giallorossók az utóbbi hetekben remek formának örvendő Totti vezérletében bízhatnak, míg a Milan amúgy is remek játékán az eltiltásából visszatérő Ibrahimovic lendíthet még egyet. 

ROMA - MILAN

20:45, Stadio Olimpico

Várható kezdők:

Roma: (4-2-3-1) Doni; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Pizarro, Brighi; Taddei, Simplicio, Vucninc; Totti

Milan: (4-3-1-2) Abbiati; Abate, Nesta, T.Silva, Zambrotta; Gattuso, Van Bommel, Seedorf; Boateng; Robinho, Ibrahimovic

2004-ben, 17. bajnoki címét a Milan épp a Roma ellen ünnepelhette, íme egy kis emlékeztető:

4 komment

Címkék: roma milan serie a olasz foci olasz labdarúgás calcio roma milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr972884701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.07. 18:23:28

Nem hiszem, hogy kiemelkedik a ma esti összecsapás. Az Udinese-Lazio a szezon egyik legfontosabb meccse, mert a jó ideig utolsó BL-selejtező helyéről dönt. Ezért sem értem, hogy egy Juventus-Chievo külön helyet kaphatott, külön napon, este, de ezt a roppant fontos meccset délután rendezik. Röhej.

Unimuck 2011.05.07. 18:40:44

Fontosságra sem utolsó a mai mérkőzés, de ezt a találkozót kb 3-4 X többen fogják figyelemmel kísérni, mint bármelyiket is ebben a fordulóban. A BL-selejtezős 4. hely sorsa pedig szerintem csak az utolsó fordulóban fog eldőlni, elnézve a sorsolásokat, bár a Lazió nagy sansza előtt áll. Ha holnap nyer, akkor a nagy semmiben lógó Genoa hazai pályán kötelező megverni és az utolsó fordulóban a Leccéhez lehet úgy utazik, hogy a hazaiak már kiestek, így nem fogják összetörni magukat. De aztán ki tudja mit hoz még a hátra lévő 3 forduló. :)

MatteoMessina 2011.05.07. 19:40:30

Egyébként tényleg méltatlanul el van feledve az Udinese-Lazio. Minimum egy vasárnap 20:45-ös kezdésre tettem volna be.

lupetto 2011.05.07. 20:24:51

vegyétek fel és nézzétek meg akkor ;)
süti beállítások módosítása