Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Edzőkérdés Milánóban: Megkapta első kosarát az Inter

2011.04.08. 10:21 lupetto

  A Nerazzurri kedd esti veresége óta folyamatos témát szolgáltat az olasz sajtó számára az Inter kispadja. Leonardo idényvégi távoztát szinte minden újság tényként kezeli, így jelenleg mindenki a brazil utódját próbálja megjövendölni. Egyből felmerült eshetőségként Guardiola neve, aki nemrég megpendítette, lassan lejár az ideje Barcelonában, s ráadásul mint tudjuk erősen kötődik Olaszországhoz, így logikus lenne, hogy az Internél folytassa pályafutását. Neve mellett szóba került természetesen José Mourinho is, aki állítólag továbbra sem érzi jól magát Madridban, a Interisták pedig visszavárják klubjukhoz, mely továbbra is a portugál szíve csücske.

Akad tehát érv mindkét tréner érkezte mellett, mi azonban túl nagy esélyt azért egyik forgatókönyvnek sem adnánk. Guardiolát ugyan el tudjuk képzelni egy napon az Inter kispadján, de nem gondolnánk, hogy ez a nap idén nyáron jönne el, míg a portugál visszatánca teljesen elképzelhetetlen, tökéletesen ellentmondana José Mourinho eddigi teljes életútjának. Maradjunk annyiban, hogy e két jelölt leginkább a sajtó döntése volt, remekül el lehet adni nevükkel az olasz újságokat, ráadásul az El Classico is közeleg, így még az aktualitás sem hibádzik.

Harmadik eshetőség után kell hát nézni, egy igazi jelöltet kutatva, s mivel a napokban sokan említették a Porto edzőjének, Villas Boasnak nevét is, így hát ideje őt is komolyan számba venni. A szakember elsőre remek ötletnek tűnik, megvan hát az első valódi komolyabb aspiráns. Évekig dolgozott Mourinho mellett, remek eredményeket ér el klubjával, s pillanatnyilag egész Európa a nevétől hangos. Ráadásul Milánóba csábítása sem tűnik lehetetlennek, ám a szakember, tegnapi nyilatkozata alapján, ezt másként gondolja.

"Olaszországban edzősködni? E pillanatban a jövőm a Portoé, a szülővárosomé."

Ez elég egyértelmű nemnek tűnik, így tehát sokkal közelebb a megoldáshoz egyelőre nem kerültünk, hacsak három favorit kizárása nem tekinthető annak. Folytatódhat tehát a keresgélés, s bár idény végéig még sok idő van hátra, azért az óra ketyeg, s nincs könnyű helyzetben Moratti, ha nem akar ismét csúnyán mellényúlni, mint ahogy azt a BL győzelem óta már kétszer is elkövette.

Szólj hozzá!

Címkék: inter mourinho guardiola boas

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr72809012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása