Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Valakinek biztosan fájni fog, Roma - Juventus derby a forduló zárómérkőzésén

2011.04.03. 19:00 Unimuck

A Serie A 31. fordulójának zárásaként Rómára figyel minden olasz futballrajongó, ahol a Roma - Juventus derbire kerül sor. A Giallorossi körüli tulajdonoskeringő a napokban úgy tűnik végül sikeresen zárult és a csapat is magára talált Vincenzo Montella irányítása alatt. Ugyan a fővárosi klub kiesett a Bajnokok Ligájából, de a bajnokságban öt meccs alatt három győzelmet és két döntetlent tudhat magáénak az egykori római gólgyáros vezénylésével. A túloldalon Luigi Delneri már nem büszkélkedhet ilyen sorozattal a közelmúltból, a Juventus három vereség és egy döntetlen után az előző fordulóban azért a Brescia ellen már csak-csak nyerni tudott, lezárva egy rossz sorozatot.

A Farkasok a tabella 6. helyén tanyáznak 6 ponttal lemaradva a BL indulást érő 4. pozíciótól, míg a Zebrák a előbb említett rossz eredményeiknek köszönhetően már rég lemondhattak a legrangosabb európai kupasorozatban való indulásról. A torinóiak 5 ponttal leszakadva a Roma mögött a 7. helyezést foglalják el a bajnoki táblázaton. 

Hazai oldalon csupán Julio Segio nem áll Montella rendelkezésére ezúttal, ellenben a vendégeknél jóval bővebb a sérültek listája. Delneri Chiellini, Iaquinta, Quagliarella, Sissoko, Del Piero, Martínez, Rinaudo, De Ceglie és Traoré játékára sem számíthat. Kétség kívül a védelemből Chiellini, a támadósorból pedig Del Piero nagyon hiányozhat majd az Öreg Hölgy számára. 

A két csapat őszi randevúján, egy szórakoztató mérkőzésen 1-1-es döntetlen született. A találatokat Iaquinta és Totti jegyezték. A Farkasok kapitánya ismét kirobbanó formában, könnyen előfordulhat, hogy ismét döntőnek bizonyul majd pályán mutatott teljesítménye. A Juventínók Del Piero távollétében ezzel szemben leginkább egy friss igazolásban, Matriban bízhatnak, aki a válogatottban Ukrajna ellen góllal debütált, továbbá megszerzése óta 8 mérkőzés alatt 5 találatnál jár. 

 

AS ROMA - JUVENTUS

20:45, Stadio Olimpico - Róma

Várható kezdők:

Roma: Doni; Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta; Vucinic, Totti

Juventus: Buffon; Sorensen, Bonucci, Barzagli, Traore; Krasic, Melo, Aquilani, Marchisio; Matri, Toni

1 komment

Címkék: juventus roma olasz foci olasz labdarúgás calcio azzurri roma juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr432795689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2011.04.03. 21:39:25

Storari.. minek Buffon oda,ahol ő véd
süti beállítások módosítása