Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Öt dolog, ami döntő lehet; a Milan vagy az Inter nyeri a városi rangadót?

2011.04.02. 08:00 Unimuck

1.) Zlatan Ibrahimovic hiánya

Afelől nincs kétség, hogy a Milan számára nagyon is fog hiányozni a svéd titán. Zlatan Ibrahimovic ezidáig 14 bajnoki találatnál jár és megannyi gólpassz is szerepel a neve mellett, nem beszélve arról, hogy pusztán csak a jelenléte is riadalmat kelt az ellenfél védelmében. Ibrahimovicot még a Bari elleni találkozón állította ki a játékvezető sportszerűtlen megmozdulása miatt, minek következtében az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága először 3, később enyhítve 2 mérkőzéses eltiltásra kötelezte. Az előző fordulóban a svéd támadó nélkül Szicíliában vereséget szenvedett a Milan.

2.) A hollandok csatája

Az Inter feltámadásának egyik fő oka a téli szünet után újjászülető Wesley Sneijder parádés játéka. A holland középpályás Leonardo érkezte óta szenzációs formának örvend, és hétről hétre csapata egyik legjobbja. Azonban a Milan ellen nem lesz könnyű dolga, ugyanis honfitársa, Marc Van Bommel fogja őt őrizni. Hogy a két holland középpályás közül melyik játékos fog ki jobb napot, az nagyban befolyásolhatja majd a találkozó végkimenetelét.

3.) Feltartóztathatatlan Eto'o?

Ami a Milannak Zlatan Ibrahimovic, az az Internek Samuel Eto'o. A kameruni válogatott labdarúgó játéka legszebb Barcelónában töltött éveit idézi, megállíthatatlanul ontja a gólokat a nerazzurrók nagy örömére. A Milan két belső védője, Alessandro Nesta és Thiago Silva minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy megállítsák Eto'o, de egy biztos, nem lesz könnyű dolguk. 90 percen keresztül maximális koncentrációra lesz szüksége a Milan hátvédsorának.

4.) Bizalom Julio Cesarnak

Nem a legszerencsésebb időszakát éli meg Julio Cesar az Inter kapujában. A brazil hálóőr az utóbbi időben rengeteget hibázik, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája párharc során legalább két kapott gól az ő lelkén szárad. Látva Cesar jelenlegi formáját, nem sok önbizalma lehet mostanság, de nem engedheti meg magának, hogy szombaton újra hibázzon, hiszen az a csapata bajnoki címébe is kerülhet. 

5.) Az első gól döntő lehet

Amelyik csapat megszerzi az első találatot, az nagy valószínűséggel meg is nyeri a találkozót. Legalábbis az utóbbi öt lejátszott milánói derbi ezt mutatják. Ha a Rossoneri szerezné a találkozó első gólját, akkor az megnyugtatóan hatna a Allegri legényeire, saját kezükben tartva sorsukat. De, ha a Nerazzurri venné be előbb ellenfele kapuját, az még nagyobb önbizalmat adna az amúgy is jó formának örvendő csapat számára. Ősszel Zlatan Ibrahimovic góljával a Milan begyűjtötte mind a három pontot, ám a svéd támadó most nem léphet pályára.

1 komment

Címkék: milan inter milan inter

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr252790950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2011.04.02. 19:25:18

bő 1 óra és kezdődik!
süti beállítások módosítása