Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

7 biztos jel, hogy rossz bajnokságból választottál csapatot

2011.02.24. 09:29 lupetto

 Olasz csapatnak szurkolni az utóbbi évek alapján határozottan nem menő és amikor már kezdene az ember mégis valami csodálatos higgadtsággal, a mindentudók kéjes magabiztosságával mosolyogni, hogy láttunk mi már sok mindent, ennél már úgy sem lehet rosszabb, ennél már úgy sincs lejjebb, idén végre jöhet valami kellemes meglepetés, na akkor kiderül, hogy mégiscsak van mélység amit még nem jártunk meg, a meglepetés még ha lesz is, azt senki sem fogja megköszönni.

Túl hosszan fejtegetni mi miért történik jelenleg úgy érzem abszolút felesleges, egyrészt nincs kedve az embernek minden tavasz alkalmából ezen lelkizni, másrészt meg már olyan szinten lerágott csont, hogy újat mondani úgyis lehetetlen. Mindenesetre igyekeztünk a más nemzetek valamely együtteséért rajongókra gondolni ezúttal, nekünk is jól jött volna néhány évvel ezelőtt, ha valaki szól, hogy mégis minek nézünk elébe.

Íme néhány jel, ami biztosan mutatja rossz országból választottál magadnak csapatot, s ha ezeket véled felfedezni kedvenc országod klubjain, jobb ha felkészülsz az elolaszosodásra;

1. Hirtelen ellepik a ligát a magyar játékosok

A legbiztosabb jele a bukásnak. Anno így volt ez a Bundesligával, most ugyanez zajlik a Serie A-val is. Minden tiszteletünk a kint játszóké, de nincs annyi versenyképes magyar focista, hogy ilyen számban képviseljék nemzetünket egy topligában.

2. A bajnokság messze legjobb együttesében szinte nullával egyenlő az adott országot képviselő játékosok száma, meg egyébként sem nyertek volna korábban az életben soha bajnokságot ha nincs bunda / totó / tippmix / calciopoli botrány.

3. Még a németek legyőzése is problémát jelent a csapatok számára

Ez azt hiszem önmagáért beszél. Amennyiben ez rendszeressé válik, jobb ha új sportágat választasz magadnak.

4. Az év legnagyobb igazolásai másutt leszerepelt sztárok megszerzéseit jelentik

Ronaldinho, Robinho, Baptista, Cicinho, Sissoko, órákig tudnánk sorolni, de egy perc is sok rájuk.

5. Már a kieséses BL-meccsekre sem jön össze a teltház

35 ezer néző a Roma-Shakhtar meccsen mindennél beszédesebb. Amikor már a legfanatikusabbak sem tudják elhitetni magukkal, hogy az este bármilyen szinte szórakozást jelent majd számukra, akkor már nagy a baj

6. Senki sem lepődik meg igazán, ha az EL-ben az induló mezőny 90 %-a a csoportból sem jut tovább

Mindig van kifogás persze, hogy ez mért van épp így. Mindenesetre az, hogy a Juve győzelem nélkül végzett csoportjában, a Metalist meg akkora ellenfél évek óta, hogy Cassano és Pazzini egy csapatban sem képes velük felvenni a versenyt, miközben a Leverkusen mondjuk egy 4-est rúg nekik idegenben... na, sose becsüld le az EL-t,mert remekül mutatja a liga zömét alkotó csapatok erősségét. És ne feledd, minden kifogás bullshit.

7. Az év együttese bármely tetszőleges évben az a csapat, mely valahogyan továbblép az aktuális BL kiírás nyolcaddöntőjéből

Idén az olaszoknál nem lesz ilyen, így közfelkiáltásra az Európa Ligában hazai pályán döntetlent kiharcoló Napoli-é mindenki respectje.

 

PS: A tegnapi meccsel az utóbbi napok fényében már nem volt túl sok kedvünk foglalkozni, így aki beszámolóra vágyik ezúttal kattintson ide.

1 komment

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr342686865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása