Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Milan - Tottenham: Allegri hibája végzetes lehet

2011.02.16. 08:45 lupetto

 Sosem értettem, hogy ha egy mérkőzés 5.percétől már látszik, hogy a választott taktika / felállás / kezdőcsapat bármelyikéről kiderül, hogy az elképzeltekkel ellentétben nem fog működni, akkor miért kell egy egész félidőt várni, míg a tréner rászánja magát, hogy érdemben belenyúljon a mérkőzésbe.

Így történt ez tegnap este is, Seedorf nem bírta el a rá rakott terhet, nem bírta ezt el már egy Serie A-s bajnokin sem, nemhogy egy élete meccsét játszó angol csapat ellen a BL nyolcaddöntőjében. Pláne nem több hetes sérüléséből visszatérve. A hiba nem a hollandban keresendő, rakott ő már le eleget az asztalra, de a múló évek őt sem hagyták érintetlenül, bár ez úgy tűnik a Milanban senkinek sem szúrt szemet ezidáig.

Allegri azonban berezelt. Nem cserélt, nem váltott, pedig a kispadon végig ott ült Pato vagy akár Merkel. Így a rossoneri egy teljes félidővel ajándékozta meg a Spurst, mely végül könnyen lehet, hogy az egész párharc sorsát döntötte el. A második játékrészben ugyanis a Milan kénytelen-kelletlen kinyílt, hiszen az Inter példájából okulva tudták, Londonba utazni előny nélkül nem egy életbiztosítás, viszont nem volt idejük már kivárni a vendégek védelmének megingását, így kockáztatni kellett.

A kockáztatás pedig olykor vereséggel végződik, a Spurs Ibrahimovic amatőr hibája után meglépett egy kontrából és mattolta az egy az egyben könnyen verhető Milan védelmet.

 A vereség Allegri számlájára írandó. Egyrészt Seedorf kulcsszerepbe állítása, másrészt a játékosok első félidei motiválatlansága miatt. Pokoli nehéz lesz a visszavágó, de a Milan jobb csapat, ha képes lesz a maximumot hozni, továbbmehetnek.

MILAN-TOTTENHAM 0-1

Milan (4-3-1-2):
Abbiati (Amelia); Oddo, Nesta, Yepes, Antonini; Gattuso, Thiago Silva, Flamini; Seedorf (Pato); Ibrahimovic, Robinho
Tottenham (4-4-1-1): Gomes; Corluka (Woodgate), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto; Lennon, Sandro, Palacios, Pienaar ( Kranjcar); van der Vaart (Modric); Crouch

Játékvezető: Lannoy (Francia)
Gólszerző: 80. Crouch (T)
Sárga lap: Flamini (M), Yepes (M), Gattuso (M)

kép: CdS

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája milan bl tottenham milan tottenham 0 1

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr592664640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása