Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Derby d'Italia; Juventus - Inter beharangozó

2011.02.13. 18:45 Unimuck

Ma este a tavaszi szezon egyik legjobban várt ütközetére kerül sor, a 182. Derby d'Italiára a Juventus és az Inter között. Az örökstatisztika a Juventus felé billenti a mérleg nyelvét, a közel kétszáz találkozóból 80 a Binaconeri és csak 56 a Nerazzurri győzelmem született. Az Inter legutóbb 2005. áprilisában Cruz góljával tudta legyőzni Torinóban a Zebrákat, míg döntetlen a Juventus pályaválasztásával utoljára 2001. októberében született a két csapat között.

A torinóiak, amilyen szép őszi szezont produkáltak, annyira rosszul teljesítettek januárban. A csapat elfelejtheti a Scudetto köré szőtt álmait és minden erejével azért kell mostantól harcolnia, hogy elérje valahogy a negyedik, Bajnokok Ligáját érő helyezést. Ellenben az Interrel, a tavalyi mesebeli triplázás után Rafa Benítez ősszel megfojtotta a csapat eredményes játékát, minek edzőváltás lett a vége. A spanyol trénert Leonardo, a városi rivális Milan volt edzője váltotta, kinek irányítása alatt a Nerazzurri szárnyakra kapott az őszi szezonban, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 8 mérkőzéséből 7-et megnyert újdonsült együttesével. Legutóbb parádés találkozón 5-3-ra végeztek az AS Roma ellen. 

Mindkét edzőnek meg kell küzdenie a sérültek pótlásával, nem áll Delneri rendelkezésére Rinaudo, De Ceglie, Traoré, Motta, Iaquinta és Quagliarella, míg Leonardo Stankovic, Mariga, Lucio, Samuel és Milito játékára nem számíthat. A találkozóról csak Chivu fog hiányozni eltiltás miatt.

Leonardo irányításával az Inter ugyan rengeteg gólt lő, de szép számban kap is. Legutóbbi 8 találkozóján 21-11-es a Nerazzurri gólkülönbsége és csak egy mérkőzésen, a Bari elleni összecsapáson maradt érintetlen a kapuja. A Juventusnak ezen találkozókon 8-13-as a gólaránya, ami a rettentően gyenge újévi kezdést is jól tükrözi, viszont az előző fordulóban Marti duplájával és Toni fejesével biztató győzelmet aratott a torinói alakulat Szardínián.

Delneri legényeinek talán a középpályán lesz a legtöbb dolguk, itt kell ugyanis majd megakasztaniuk Eto'oék gyors támadásait és a sérüléséből bomba formában visszatérő Sneijdert semlegesíteni. Felipe Melo személyében lelkes kísérőre számíthat ezen az estén a holland játékmester. 

A milánóiaknak főként Aquilanit és Krasicot kell megfogniuk, amivel szinte teljesen meg tudnák fojtani a hazaiak támadójátékát. A Kharja-Motta-Cambiasso hármason sok fog múlni, és a bizonytalankodó védelemnek is fel kell készülnie a szélről belőtt labdákra, amik Toni és Matri fejét fogják keresni. 

 

JUVENTUS - INTER

20:45, Stadio Olimpico - Torino

Juventus: (4-4-2) Buffon - Sorensen, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Krasic, Melo, Aquilani, Marchisio - Matri, Toni

Inter: (4-3-1-2) J.Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti - Kharja, Motta, Cambiasso - Sneijder - Eto'o, Pazzini

5 komment

Címkék: juventus inter serie a olasz foci olasz labdarúgás calcio derby ditalia juventus inter juventus vs inter debry

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr352657996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2011.02.13. 21:06:03

meglepően szervezettnek tűntök, bár ez még nagyon az eleje

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.02.13. 21:18:40

Gooooool!!! MAtri!!!! Sorensen mekkora golpasszt adott, te jo eg!

lupetto 2011.02.13. 21:23:10

az Inter egyelőre nagyon szenved, de ez a ti dícséretetek is egyben.
Cordoba hova ugrott..

Unimuck 2011.02.13. 21:36:07

Hohhóóó, eddig csinos. Sorensen jól tekerte be, Matri meg az új Trezególunk. Irányítjuk a meccset, az van amit a Juve akar, legyen ez továbbra is így! Forza!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.02.13. 22:05:42

Valami olyan minőségi javulást hozott Matri a Juventus támadójátékában, hogy az hihetetlen.
Megjegyzem, érdekes gondolatkísérlet azért, hogy hol tartana a Juventus, ha az elmúlt években lettek volna csatárai.
süti beállítások módosítása