Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A 3 pont kell, hogy a benzin ne fogyjon el

2011.02.13. 15:01 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

A mai meccs nem azért lesz elsősorban érdekes, mert a Lazio biztosan halad a kifulladás mezsgyéjén, és egy harcos kiesőjelölt otthonában egyáltalán nem egyértelmű a győzelme, hát még a döntetlen, valamint azért sem, mert mert egy újabb magyar lehet az ellen soraiban - bár Vass Ádámot a padra jelölte Iachini, de nagy eséllyel be fog állni. Szóval nem, nem ezek miatt. Reja így előre borzalmasan szar, használhatatlan taktikája miatt, azért. Csak remélni lehet, hogy ezt nem komolyan gondolta, változtatni is fog rajta, és tulajdonképpen csak az motiválta, hogy elhitesse az ellenfél taktikusaival: a Lazio alapvetően szeretné leadni ezt a meccset. Mást nem tudok elképzelni. Aztán ha bejön ez a taktika, lehet mea culpáznom, de nem fog. Egy jó hír azért akad, már akinek ez az, én örülök neki: Meghni már a cserék között lesz.

Dallamano és Sereni sérült a hazaiknál, de egyébként harca kész mindenki, aki számít, és ha kicsit bővebben ránézünk a csapatot alkotó játékosokra, kicsit meglepve tapasztaljuk, hogy ez a keret a kiesés ellen küzd. Az általában hasznosan geci Zebina, Hetemaj, Diamanti, a Lazio által is régebben keresett Eder, vagy Lanzafame. Elrontottak valamit elég erősen, a középmezőny becélozható lett volna derék módon.

Közben a Laziónál kicsivel több a sérült, és sajnos akad köztük kezdőember is, értem itt Radut, akinek a térde katasztrofális állapotban van jelenleg, viszont végre-valahára sikerült megállapodnia a klubbal, és 2015-ig meghosszabbította a szerződését, az eddiginél jóval többet, évi 1,2 millió eurót fog keresni. Rocchi már teljes értékűen edzett, de Reja még nem merte nevezni a mérkőzésre. Reméljük ez van a háttérben, és nem az, hogy végérvényesen kiszorult a pikszisből. A padon kis meglepetésre ott csücsül majd Garrido, de úgysem fog játszani, valamint a már fentebb említett Meghni is, el nem tudtam volna ezt képzelni pár hónapja.

Lássuk, miért is halálraítélt az, amivel az előrejelzések szerint próbálkozik Reja: a hátsó négyessel nincsenek gondok, még alapvetően Radu hiánya is belefér, Scaloni eddig inkább bizonyított, mint nem, de innen felfelé kezdődnek a problémák. Az elképzelt 4-2-3-1-ben Matuzalem mellett Ledesma játszik - Brocchinak fáj a foga - előttük pedig Gonzalez, Hernanes (ez mindenkinek megvan?) valamint Sculli. Legfelül, messze előretolva integet Kozák. Emlékszünk még, hogy egy-egy meccsen mennyire el tudott tűnni Floccari, mert nem kapott labdákat, egyedül meg annyira nem életképes? Mit várhatunk akkor Kozáktól?

Matuzalem és Ledesma egymás melletti játékában lehetne is spiritusz, de így kell készülni a bajnoki negyedik helyezettnek a tizennyolcadik ellen? Sculli eddig igazán nem győzött meg, de legalább annyit elért, hogy Zarate a padon. Kérdés, mennyivel tud hasznosabb lenni az argentinnál. Akárki, akármit mond, én akkor is Maurit tenném Gonzalez helyére. Egy okot tudok elképzelni, hogy ez nem így történt: elfáradt a hétközi válogatott meccsen, ahol egyébként nagyon jól játszott. Viszont, hogy tökegyedül Kozák miként fog sikert elérni... Öröm az ürümben, hogy Zebinával jól ellesznek.

BRESCIA (3-5-1-1): 1 Arcari; 5 Zebina, 6 Bega, 2 Zoboli; 28 Berardi, 33 Kone, 4 Filippini, 56 Hetemaj, 20 Accardi; 32 Diamanti; 7 Eder. Cserék: (12 Leali, 16 Mareco, 3 Daprela, 11 Cordova, 8 Vass, 36 Lanzafame, 18 Possanzini) Vezetőedző: Iachini

Sérültek: Dallamano, Sereni

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 5 Scaloni; 24 Ledesma, 11 Matzalem; 15 Gonzalez, 8 Hernanes, 77 Sculli; 18 Kozak. Cserék: (12 Berni, 14 Garrido, 32 Brocchi, 23 Bresciano, 27 Meghni, 10 Zarate, 22 Floccari) Vezetőedző: Reja

Sérültek:

Del Nero, Rocchi, Diakitè, Radu, Stendardo

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr272657960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása