Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Egy legyőzhetetlen nemzet: ismét csak döntetlenig jutott a német csapat

2011.02.10. 09:22 lupetto

 Döntetlen a világ pillanatnyilag egyik legerősebb válogatottja ellen nem rossz eredmény, pláne nem akkor amikor a Squadra Azzurra keretének erőssége össze sem hasonlítható korábbi emlékezetes éveivel. A németek ráadásul 5 éve készülnek a revansra, s mindent megtettek volna hogy lekűzdjék 16 éve tartó nyeretlenségi szériájukat az Azzurri ellen, s mindezen fokozottabb hangulatra még a német szövetség is igyekezett rátenni egy lapáttal a helyszín kiválasztásával.

A csapat helyt állt, remekül kűzdött, volt tartása, s már most tisztán látszik; Prandelli néhány hónapnyi munkával gyökeres változásokat ért el. Kellő szervezettséget láthattunk a védőmunkában, bár a Ranocchia - Bonucci páros sokkal inkább a jövő, mint a jelen belső párosa, sokat dolgozott a középpálya - bár itt érezhető a lemaradás, s Prandelli fejében sem állt még össze az ideális névsor - , s végre valahára a támadásokban is volt kellő lendület, kreativitás.

Sok munka vár még azonban a csapatra. Az előbb felsorolt erények ellenére a németek előrébb járnak, egyrészt mert több jó játékosuk van ebből a korosztályból, másrészt mert tudatosan építkeznek hosszú évek óta, míg az Azzurri utóbbi néhány éve e szempontból maga volt a tragédia.

De bízzunk Prandelliben és bízzunk a fiatalítás hozta lendületben, most először hosszú évek után talán újra kimondható; jó pályán van a válogatott.

A debütálók közül Thiago Motta kapott értékelhető mennyiségű játékidőt, játéka viszont elmaradt a reméltektől. Giovinco végre megmutatta magát, örüljünk neki, szereplésével új opciók teremtődtek, reméljük pályája innét már az elvártak szerint alakul, ez esetben nagyot lendíthet majd a következő éveken.

Németország-Olaszország 1-1 

Németország: Neuer; Lahm (64' Boateng), Mertesacker, Badstuber (64' Hummels), Aogo; Khedira, Schweinsteiger; Muller (46' Gotze), Ozil, Podolski; Klose (75' Grosskreutz)
Olaszország: Buffon; Cassani (54' Maggio), Ranocchia, Bonucci, Chiellini (78' Criscito); Montolivo, Thiago Motta (64' Aquilani), De Rossi; Mauri (74' Giovinco); Cassano (46' Rossi), Pazzini (46' Borriello)
Játékvezető: Braamhaar (holland)
Sárga lap: Thiago Motta

Gólszerző: 15' Klose (G), 81' Rossi (I)

kép: gazzetta.it

Szólj hozzá!

Címkék: squadra azzurra német olasz németország olaszország 1 1

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr852650998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása