Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Kozákos rohamok

2011.01.29. 20:22 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Kezdjük a negatívumokkal, mert ma szerencsére határozottan azokból volt a kevesebb. Kozák még kevés ahhoz, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, mondom ezt annak ellenére, hogy joggal lett ő a meccs embere, erről nem nagyon lehet vita. Már most látszik, hogy komoly érzéke van a befejezésekhez, tökös gyerek, mert be is vágja az ellene megítélt büntetőt, ráadásul fiatal, és majdhogynem saját nevelés. Pár év kell neki, talán egy, ahol egy kisebb csapatban alapember lehet, és utána hosszú időre megoldhatja a Lazio centerproblémáit. A másik negatívum még látványosabb volt, és már beszéltem is róla. Mauri döbbenetesen lassú, de komolyan, az ember csodálkozik, hogy ezen a szinten, ilyen tét és játékosok mellett, hogyan lehet ilyen sebességgel játszani. Pedig a vice-kapitány így is hétről-hétre szerepet kap, és amíg ezt kivéve remek volt a formája, ez nem is volt annyira feltűnő, van Rómában egy másik játékos is, aki a beteg lajhár mozgásával halad, aztán a labdával mégis tud egy-két dolgot. Ezek után - végre-valahára - dicsérjünk, van miért!

A Bologna elleni vereség után pontosan azt vártam, ami az első 60 percet jellemezte: kilátástalan, fantáziátlan játék, a megvillanás reménye nélkül. Ugyanazok a jelzők, amiket hetek óta rá lehet aggatni a csapatra. Zarate és Dias alapból nem játszhatott, Rocchi továbbra is maródik, Sculli teljesen biztos, hogy a padra is csak erősen begyógyszerezve kerülhetett, Floccari pedig még az első félidőben megsérült. Így alakult ki az eddig legfeljebb edzésen találkozó, de ott sem igazán összeszokott - és finoman fogalmaztam - Kozák-Sculli páros. És megnyerték nekünk a mérkőzést.

Persze az első gólnál nem felejthetjük el Radu érdemeit, akit nem is értem, hogy miért szidnak hétről-hétre lazialék. Úgy látja el többnyire hibátlanul a balszélső posztot, hogy ahhoz alapból semmi köze, különösebben nem is ügyes, és mégis, akadnak remek megindulásai, ahogy most is, a gól előtt. Hirtelen előretört, ő adta a labdát Kozáknak, akinek felvágása után teljesen megérdemelt volt a büntető. Kétlem, hogy a cseh volt a kijelölt személy, de mondtam, helyén vannak a mogyorói, ebben a rendkívül kiélezett helyzetben elvállalta, és magabiztosan lőtte be a kapuba. Itt már csak arra kellett vigyázni, hogy az amúgy nagyon vérszegény vendégek nehogy véletlenül borsot törjenek az orrunk alá. Nem tették, egy nem sokkal később következő megindulás után pedig Sculli pontosan ívelt Kozák fejére, aki köszönte, és Boruc mellett elegánsan bólintott a hálóba. Valahol itt ért véget a meccs.

Komoly hiányzókkal, végül is magabiztosan nyert a Lazio, egy nevekben mindenképpen veszélyes ellenfél ellen. Ha lehet mondani, éppen a legjobbkor jön a Milan elleni mérkőzés, meglehetősen jól le lehet majd mérni, hogy akkor mennyit is ér a csapat. A véleményem tartom: hosszútávon ez komoly sikerekre nem lehet elég, de ha az ilyen meccseket hozná az együttes, és a kicsik ellen is kevesebbet balfaszkodna, akkor igenis komoly esély van a BL-re. Szép volt srácok, mással nem is zárhatnám a posztot. A firenzeiek teljesen veszélytelenek voltak, ha ilyen játékkal hoztak el egy pontot Nápolyból, akkor ellenük sem lehet majd sok félnivalónk. Köszönet a szép estéért!

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr292623874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása