Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Totti, Ranieri - sírás lesz!

2011.01.19. 21:41 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Jobban nem is lehetne a hangolni a fiúkat a mai meccsre, csupán közölni kell velük egy fontos megállapítást, ami sajnos teljesen igaz: az utóbbi 3 derbin mind a három alkalommal a Roma győzedelmeskedett. Ezen nincs mit szépíteni, lehet morgolódni, átkozódni, szidni a romanistákat, de nem változtat a tényleges helyzeten. Ma kell bebizonyítaniuk a játékosoknak, hogy ezen utóbbi találkozók nem vették el a kedvüket, sem az önbizalmukat, és az eddigi remek szezonnak egyfajta pre-megkoronázásaként legyűrik a városi riválist, az Olasz Kupa negyeddöntőjébe jutnak, ott pedig szintén visszavághatnak a Juventusnak. Persze ne feledjük: 2 éve is a Juventus testén át vezetett az út a döntőbe. No és akkor ki volt a bianconeri vezetőedzője? Az a sarlatán, aki azt nyilatkozta a minap, "a ma esti meccs nem igazi derbi". Egy római születésű illető ilyet mond, bármikor is, egy Roma-Lazio meccsről? Ranieri, ezért is elverjük a segged.

Persze, lehet ez egyfajta mentális hadviselés, de egy olyan ember, aki azt nyilatkozza az egyik pillanatban, hogy minden trófeát meg akar nyerni, a másik pillanatban pedig lefikázza az év meccsét, mikor hálát adhatna, hogy nem csak évi kettő van belőle... Azt tudjuk, hogy inkompetens, rossz edző az öreg, de minimális ésszerűséget a demencia előtt azért elvártunk volna. Mit is nyert a Roma ezzel a remek, támadó szellemű szakemberrell...? Könyörgöm, még egy Ballardini (te atyaég...) is képes volt  trófeát nyerni a másik római csapattal! Ám a kedvenc legendám Ranieri kapcsán a következő: a romanisták büszkén állítják, edzőfejedelmük elvi okok miatt mondott nemet a Laziónak, mikor munka nélkül maradt a Juventus vezetése után. Persze, azt elfelejtik hozzátenni, hogy Ranieri és Lotito tárgyaltak a Laziós szerepvállalásról, a pénzen nem tudtak megegyezni, ezért váltak el útjaik. Egy igazi Roma szívű ember!

S egy dologra még reflektálni kell: azzal próbálnak ellenfeleink visszavágni, hogy klubszíneink milyen kigúnyolhatóak. A sport szent hazájának színei ezek, nem baj. Ám akkor mi mit mondjuk a fosbarna-száradt slejm és takony kombinációjára, ami esti ellenfeleink imádott mezén annyi ember szeme világát rontja, minden megjelenésével gyalázva a színképskálát? Elég baj ez nekik, értjük a frusztrációt. Hát könyörgöm, csak elcsalt meccseken tudtak nyerni 2011-ben, ordító szabálytalanságok révén és ők beszélnek?

Feri, ez nem lesz nagyobb

Koncentráljunk most magára a találkozóra: pontosan abból látszik, milyen fontos ez a meccs, hogy tartalékos összeállításnak egyik oldalon sincs nyoma. Így tehát a Roma is igyekszik alapcsapattal kiállni, bár Cassetti erősen fájlalja a bokáját, könnyen lehet, hogy nem tudja vállalni a játékot. Nyilván a legnevesebb hiányzóról még nem beszéltünk: Totti  eltiltását tölti, a tavalyi, Balotelli ellen irányult, rasszista töltetű, agyament rugdosódása után. Pizarro sérült.

Pár meglepetéssel Reja viszont készült: az előzetes hírek ellenére tuti, hogy nem Muslera fog a kapuban állni, lévén nincs a keretben, így Berni újra bizonyítási lehetőséget kap, Bizzarri pedig hosszú idő után a padon fog ülni. Lichtsteiner sorsa a Sampdoria elleni sárga lap után dőlt el: mivel a Bologna elleni hétvégi találkozón amúgy sem játszhatna, teljes nyugalommal kezdhet a mai este. Radu úgy néz ki felgyógyult, a Mister be is fogja rakni a csapatba, bár véleményem az, hogy az éppen csak játékra képes román helyett jobb megoldás lenne Scaloni. Utóbbi jól játszott a Samdoria ellen, Radu tovább pihenhetne, és a Bologna ellen teljesen épen és egészségesen léphetne pályára. A baloldali védő témához még: Cavanda nincs a keretben, számomra érthetetlen módon, így valószínűleg mindkét említett játékos szóhoz fog jutni.

A védelem előtt egy sorral is akad egy új játékos: Gonzalez. Az uru Maurit fogja helyettesíteni, mellette a kisebb sérülését maga mögött tudó Brocchi és Ledesma fogja az őrületbe kergetni Menezéket. Gonzalez szereplésének örülünk. A vice kapitánynak most kell is a pihenés, az uruguayi pedig végre egy igazán éles meccsen mutathatja be, mit is tud. Hernanes játéka sokáig kérdőjel volt, most azonban az a legvalószínűbb, hogy a kezdő sípszótól a pályán lesz. No és akkor eggyel előrébb az újabb meglepő húzás: Zarate mellett nem Floccari, hanem Kozák kezd.

Védhető persze a cseh játéka, reméljük be is válik, és így Floccari is pihenhet egy kicsit, aki egyébként szintén ott fog ülni a kispadon. Csakúgy, mint Sculli. Amit így előzetesen le mernék fogadni, az az, hogy mind Scaloni, mind Sculli elég nagy szerepet fog kapni, minimum csereként. A feladat tehát adott: leverni a farkalókat, farkasokat, és bemenetelni a negyeddöntőbe. Forza Lazio! A derbiről, mint jelenségről még olvashattok itt, itt és itt.

ROMA (4-3-3): 27 Julio Sergio; 77 Cassetti, 29 N. Burdisso, 4 Juan, 17 Riise; 16 De Rossi, 30 Simplicio, 20 Perrotta; 94 Menez, 22 Borriello, 9 Vucinic. Cserék: (32 Doni, 87 Rosi, 25 G. Burdisso, 5 Mexes, 23 Greco, 33 Brighi, 8 Adriano) Vezetőedző: Ranieri

Sérült: Pizarro
Eltiltott: Totti

LAZIO (4-3-1-2): 12 Berni; 2 Lichtsteiner, 3 Dias, 20 Biava, 26 Radu; 32 Brocchi, 24 Ledesma, 15 Gonzalez; 8 Hernanes; 18 Kozak, 10 Zarate. Cserék: (1 Bizzarri, 21 Diakitè, 5 Scaloni, 23 Bresciano, 6 Mauri, 22 Floccari, 77 Sculli) Vezetőedző: Reja

Sérültek:

Rocchi, Matuzalem, Garrido

Szólj hozzá!

Címkék: lazio coppa italia olasz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr922598906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása