Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

3 kiállítás, Samp győzelem

2011.01.09. 15:00 Unimuck

A 19. forduló nyitómérkőzésére Genovában került sor, ahol a bukdácsoló Sampdoria a lassacskán magára találó Rómát fogadta. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Koman és Pozzi előtt is adódott lehetőség, ám találat nem született egyik kísérletből sem. A Samp helyzeteire a Roma góllal válaszolt, az 18. percben Vucinic lépett meg a jobb szélen, egy megkerülős csellel maga mögött hagyta Gastadellót, majd Curci mellet kilőtt a hosszú felsőt. A folytatásban a fővárosiak találata megfogta a hazaiakat, Curcinak többször is a helyén kellett lennie, igaz a félidő vége felé egyenlíthett is volna a Samp, de Marilungo Palombo remek passza után gyatrán találta el a labdát.

A fordulás után nem alakult jól a találkozó római szemszögből. Először Mexest kellett lecserélnie Ranierinek sérülés miatt, majd a francia hátvéd helyére beálló Juan Palombónak "adott" egy remek labdát, amit a Samp csk-ja Julio Sergio mellett megtolt, ám a brazil elkaszálta a lábát, így a bíró kiállította a portást és jogos büntetőt ítélt a hazaiak javára. Pozzi magabiztosan a léc alá vágta a büntetőt, az immár becserélt Doninak esélye sem volt hárítani. 

A gól után a Róma beállt védekezni, a Samp pedig ezzel sokáig nem is tudott mit kezdeni. A 77. percben a Manchester Unitedtől kölcsönbe érkező Macheda is pályára lépett, erősítve a hazaiak támadójátékát. Aztán a mérkőzés hajrájában a Roma kapuja előtt egy beadást követően az addig is negatív hősnek számító Juan szerencsétlenkedett, melyet Guberti szemfülesen kihasználva megszerezte csapatának a vezetést. 

A folytatásban még kétszer villant a piros lap, a hazaiak közül Lucchini és Gastadello is begyűjtötte második sárgáját, így idő előtt mehettek zuhanyozni, de ez már az eredményen nem változtatott. Két vereség után ismét győzni tudott a Sampdoria.

 

Sampdoria 2-1 Roma

G.: Pozzi (58'), Guberti (84') ill. Vucinic (18')

 

Szólj hozzá!

Címkék: roma serie a sampdoria calcio azzurri blog sampdoria roma 2 1 pozzi guberti vucinic

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr582571835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása