Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Új év, új remények! A jövő stadionjai Itáliából

2011.01.01. 22:36 Unimuck

Évek óta téma az itáliai futball háza táján, hogy meg kellene indítani egy stadion rekonstrukciós programot, ami egyrészt vonzóbb, kényelmesebb környezetet teremtene a stadionba kilátogató szurkolók számára, másrészt a legszigorúbb biztonsági feltételek is megvalósulhatnának a létesítmények átépítésével. Ennek legkézenfekvőbb és leggazdaságosabb megoldása egyértelműen egy Világ - vagy Európa - bajnokság rendezési jogának az elnyerése lenne, ám a taljánok hiába kandidáltak a 2012-es és 2016-os EB-re is, mindkétszer alul maradtak a voksoláson. 

Az UEFA fő kritériuma a 2016-os Európa - bajnokság rendezője felé (Franciaország), hogy 9 stadiont, 2 darab minimum 50 ezres, 3 darab 40 ezres és 4 darab 30 ezres létesítményt biztosítson a kontinensviadalra. Ez lesz az első EB, ahol már a korábbi 16 csapat helyett 24 válogatottra bővül a résztvevők létszáma.

Lássuk hány olasz stadion felelne meg ma az UEFA különböző szigorú előírásainak.

Négy. Mindösszesen ennyi stadionnal rendelkezik per pillanat Olaszország, ahol az UEFA előírásai és biztonsági kritériuma alapján akár ma meg lehetne rendezni egy EB mérkőzést, persze szépítgetés ezen stadionokra is ráférne. E négy létesítmény a római Olimpico, a milánói San Siro, a barii San Nicola és a genovai Ferraris stadion, ráadásul az utóbbi nem is szerepelt a lehetséges helyszínek között a 2016-os olasz EB pályázatban.

A többszöri kandidálási kudarc remélhetőleg ráébreszti a FIGC és a klubok vezetőit, hogy nem szabad a végtelenségig kivárni, míg végül Itáliára voksol a többség és egy világeseményre kerül sor a csizmán. Saját erőből el kell kezdeni építkezni, hogy a Serie A-s klubok vonzó környezetet alakítsanak ki a játékosok és a szurkolók számára.

Az első lépések megkezdődtek, Torinóban a következő szezont már új stadionjában kezdheti meg a Juventus, ami remélhetőleg további arénák építését vonza majd magával.

Terv akadt már korábban is bőven, lássunk most ezek közül néhányat remélve, hogy legtöbbjük meg is valósul. A látvány igazán imponáló.

Torino - Juventus

 

Róma - Lazio

 

Róma - AS Roma

 

Firenze - Fiorentina

 

Genova - Sampdoria

 

Udine - Udinese

 

Cagliari - Cagliari

 

6 komment

Címkék: juventus egyéb roma lazio cagliari udinese új olasz stadionok sampdiroa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr692553194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.02. 22:08:27

Ne felejtsük el, hogy Olaszországban foci is van :)

Unimuck 2011.01.02. 23:02:29

@LEG X: Szerencsére :) Igen tetszetősek a tervek amúgy, jó lenne, ha nem csak videókat nézhetnénk róluk.

Unimuck 2011.01.02. 23:03:35

A Fiorentina stadionterve mondjuk eléggé misztikus :D

arconfosom 2011.01.03. 10:06:06

Tök feleslegesek ezek
Olaszországban sem járnak annyian meccsre, hogy megtöltsék a stadionokat

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.01.03. 10:07:53

Szépek de a fenntartásuk se 2 forint lehet.

Unimuck 2011.01.03. 10:25:52

@arconfosom: Többségük kisebb lenne a jelenlegi stadionoknál. Például a Róma, a Lazio 50-60 ezres stadionokba költözne, a jelenlegi 80ezres Olimpico helyett, amit igaz már külön külön tartanának fent, ám ne felejtsük el, hogy Olaszország szerte a klubok nem tulajdonolják a "saját" stadionjaikat, hanem komoly bérleti díjakat fizetnek az önkormányzatoknak. Első ilyen klub a Juventus lesz, aki 2011 őszétől saját tulajdonában lévő létesítményben fog szerepelni és nem kell bérleti díjat fizetnie a városnak.
süti beállítások módosítása