Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Milan - Ajax 0-2: Holland focisuli a San Siróban

2010.12.08. 23:00 Unimuck

A Bajnokok Ligája utolsó csoport mérkőzésén a Milan otthon fogadta az Ajaxot. Az már a játéknap előtt eldőlt, hogy az olasz csapat csoport második helyen zár, így továbbjut, míg a hollandok próbálták megtartani harmadik pozíciójukat a csoportban, ami EL részvételt garantál tavasszal. Allegri, miután csapata már se előre, se hátra nem tudott lépni a tabellán, pihentette pár játékosát, így Abbiati, Nesta, Gattuso és Ibrahimovic sem került be a kezdőbe. A Milán játékára a tét nélküli találkozó rányomta a bélyegét, ugyanis az Ajax uralta a játékot az első bő húsz percben. A tizedik minutumban Sulejmani, majd a 28. percben Eriksen lövését védte bravúrral Amelia. Lassan a Milan magára talált és többet birtokolta ellenfelénél a labdát, ám ez vajnyi keveset ért. Alig-alig jutott egyáltalán a hazai csapat lövőhelyzetig. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az első félidőben a Thiago Silva - Yepes védő páros passzolt a legtöbbet.

Fordulás után a hollandok nagyobb sebességre kapcsoltak és a kapujukhoz szegezték a Milant. Tetszetős, sok passzos támadásokat vezettek a vendégek, melynek az 57. percben meg is lett az eredménye. Yepes vetődve blokkolt egy Ajax próbálkozást, ám a lepattanó De Zeeuw elé került, aki kapuval szemben, 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A vezető gól után nem vett vissza a tempóból az Ajax, a Milannál csak pillanatokra volt a labda, hiába állt be közben Ibrahimovic is. A 67. percben Suarez tört be a tizenhatoson belülre, megbolondítva Boatenget és Antoninit, majd visszapasszolt az érkező Alderweireldnek, aki irtózatosan nagy gólt ragasztott a rövid pipába.

A második gól utána a Milan próbálta megemberelni magát, a 72. percben Ibrahimovic villant egyet, ám lövését Stekelenburg szögletre tornászta. Ekkor a kaput eltaláló lövések száma 3-12 volt az Ajax javára...

A 81.percben Ibrahimovic küzdött a labdáért túlságosan is, a passzából Boateng hatalmas gólt lőtt, ám a bíró már lefújta az akciót szabálytalanság miatt.

Rá egy percre ismét csak Amelián múlott, hogy ne lett súlyosabb zakó, Suarez tekerését védte a levegőben úszva.

Érdemleges esemény már nem történt a találkozón, Amelián kívül senki nem teljesített jól a Milanból. Ronaldinhón nagyon látszott a meccshiány és a kedvetlenség, Allegrinek  ennek orvosolására majd ki kell valamit eszelnie.

A Milan továbbjutott és várhatja ellenfelét a Tottenham, Schalke, Manchester United, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Sahtar Doneck kalapból.

Milan 0-2 Ajax

G.: De Zeeuw (57'), Alderweireld (66')

Szólj hozzá!

Címkék: ajax bajnokok ligája milan bl ilan ajax 0 2

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr772503089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása