Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Catania - Juventus 1-3: Eredményesség, karakter, minőség

2010.12.06. 09:00 Unimuck

Tegnap este Cataniában lépett pályára a Juventus csapata. Előzetesen nem tűnt egy könnyű találkozónak egyik oldalról sem ez az összecsapás, a Juve dobogósként utazott Szicíliába, míg a Catania addig hazai pályán veretlen volt. A kezdő sípszó után a vendéglátók vették kezükbe a kezdeményezést, míg a Juve kicsit beszorulva a kapuja elé, hárította a cataniai rohamokat.  Az első percekben éppen Morimoto tört a vendégek tizenhatosán belülre, a fiatal Sorensen ugyan szerelte a japán légióst, de nem feltétlenül szabályos keretek között, mindenesetre a bíró sípja néma maradt. Negyed óra után kezdett magához térni a torinói alakulat, Krasic lecsúszott beadását kellett először védenie Andújárnak. Több helyzet alakult ki mindkét kapu előtt, ám gól sokáig nem esett.

A jó iramú találkozó 35. percében tört meg aztán a gólcsend, Iaquinta kanalazta középre a labdát, amire Pepe robbant rá és kilőtte a rövid alsót. A Catania portásának esélye sem volt hárítani. A torinóiak öröme azonban nem tarthatott sokáig, rá két percre a Zebrák védelme szerencsétlenkedett egy sort, melyet Morimoto góllal büntetett. Hogy a pihenőre mégis előnnyel mehessen a Juve, arról Quagliarella gondoskodott, illetve gondoskodott volna. Krasic beadását követően a csatár lövése a felső lécről lepattanva bőven a gólvonal mögé esett, de a partjelző és a bíró továbbot intett. Nem adta fel a gólszerzést az olasz válogatott játékos, és a 43. percben már a bíró szerint is szabályos találatot jegyzett. A gólpassz kiosztója ismét Iaquinta volt. Így a szünetben 2-1-es vendég vezetés állt az eredményjelzőn.

A második félidőt már sokkal jobban kezdte a Juve, domináltak és a harcosságnak meg is lett az eredménye. Az 58. percben kettőre nőtt az Öreg Hölgy előnye, miután Biagianti túl hamar feladta a harcot Quagliarellával szemben, aki így megszerezte a második szabályos gólját is. Ezt követően a vendégek visszább álltak, átengedve a hazaiaknak a területet, de helyzeteket csak a mérkőzés vége felé látott ismét a publikum. Ekkor a Catania előtt adódott pár lehetőség a szépítésre, de nem tudott élni velük. A találkozó végén a torinóiak majdnem bevitték a kegyelem döfést, kontrával megugró Del Piero egyedül vezethette kapura a labdát, ám döntő pillanatban rosszul tolta meg, így passza, az akciót kísérő Krasic elé sem volt a legtökéletesebb, ám megfelelő koncentrációval azért ezt is be lehetett volna rúgni a szerb játékosnak. Maradt ezzel a 3-1-es Juventus siker, mellyel dobogós helyezésen áll továbbra is a csapat.

 

Catania 1-3 Juventus

G.: Morimoto (37') ill. Pepe (35'), Quagliarella (43', 58')

Szólj hozzá!

Címkék: juventus serie a catania azzurri blog catania juventus 1 3

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr382496069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása