Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Lech Poznan - Juventus: Az utolsó esély

2010.12.01. 10:20 Unimuck

Nem nehéz megállapítani, hogy az olasz csapatok már sok-sok éve tesznek a második számú európai kupasorozatra. Mondván kevés a pénz benne, kisebb a dicsfény, a szurkolókat se vonzzák túlságosan a mérkőzések és emiatt a talján gárdák "próbálnak" minél előbb kiesni az EL-ből, hogy utána csak a bajnokságra kelljen összpontosítani és talán jövőre meglesz a hőn áhított BL szereplés. Hogy ez jó vagy rossz szemlélet, mindenki döntse el maga, mindenestere nekünk a tökünk tele ezzel a látványos vergődéssel. Egy biztos, ez a hozzáállás  a legfőbb oka annak, hogy az olasz csapatoktól már közel sem tartanak  túlzottan Európában és  elszállóban a 4. Bajnokok Ligáját érő hely is. A német csapatok kezdenek ismét megerősödni, noha a BL-ben még inkább az olasz nagyok dominálnak, az EL-ben már sokkal jobban muzsikálnak a germánok.

Itt van a tavalyi szezonban tovább épülő, ám végül térdre kényszerülő Juventus, ahol óriási változások történtek, 12 új játékossal frissült a keret, új vezetőség irányítja a csapatot és úgy tűnik, kezd beérni ennek gyümölcse. A bajnokságban a 3. helyen áll Delneri legénysége, ám itt az Európa Liga, az olasz csapatok "mumusa"...

A Juventus az idei sorozatban még nem tudott mérkőzést nyerni, úgy hogy papíron a leggyengébb Salzburggal már oda-vissza játszott, noha ki sem kapott a csapat, így 4 döntetlennel a csoport 3. helyén áll, 3 ponttal leszakadva a listavezető Lech Poznan és Manchester City mögött.

Ma este épp a lengyel éllovas otthonában lép pályára az Öreg Hölgy, ahol mindenképpen győznie kell, különben minimálisra csökken a továbbjutási esélye, vagy akár el is úszhat. A 3 pont megszerzése nem lesz egyszerű Del Pieróék számára, mivel a Poznan már Torinóban is megmutatta, hogy masszív csapat, sőt, előző fordulóban a Manchester Cityt fektették két vállra. Hazai környezetben eddig mindkét mérkőzését megnyerte a Poznan, e két találkozón a gólaránya 5-1.

A lengyel csapat előnyére szolgálhat majd a farkasordító hideg. Az előrejelzések szerint a mérkőzés időpontjára már mínusz 10-15 fokra fog lehűlni a hőmérséklet. Nyilván Torinó sem egy mediterrán hely, de biztosan még a Juventínóknak is szokatlanul hideg lesz. A Poznan másik fórja a Juve tartalékos kerete. Delneri 21 fős utazó névsort hirdetett ki, melyből 8 játékos Primavérás. A rengeteg sérült mellett Aquilanira és Quagliarellára sem számíthat a mester, mivel őket már nem nevezhették az EL-re.

Luigi Delneri legfőbb gondja a rengeteg sérült hátvéd pótlása. A keretben mindösszesen 5 védő szerepel, plusz szükség esetén még Pepe is besegíthet hátul. Minden bizonnyal jobb hátvédként Camilleri fog kezdeni, aki bár még csak 18 éves, a Regginában már pályára lépett felnőtt csapatban és az olasz U16-os és U17-es válogatottban is szerephez jutott párszor. A középpályán Melót pihentetné a mester, így Sissoko játszhat a helyén, míg a csatársorban nincs nagy variálási lehetőség Amauri és Quagliarella távollétében, Iaquinta és Del Piero fog kezdeni.

Nem könnyű a Juventus helyzete, hiszen a klub múltjából kifolyólag nem engedheti meg magának a csapat azt, hogy egy EL csoportkörből nem jut tovább, ugyanakkor a szurkolók többsége nem bánná, ha imádott csapatuk ugyan most kiesne, de a szezon végén még mindig harcban lenne a Scudettóért. Megjegyzem, azért ez a két dolog nem üti egymást, de ha már így gondolkoznak Torinóban, akkor lehetne ezt az Európa Liga elhanyagolást szebben és elegánsabban is megejteni, hogy ne egy Lech Poznan szintű csapat ellen búcsúzzon a Juventus.

Lech Poznan - Juventus

2010.12.01. 21:05

Poznan

3 komment

Címkék: juventus zebrák el öreg hölgy lech poznan 5.forduló európa liga bianconeri

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr422485233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.12.01. 21:27:44

Úgy tűnik a döntetlen is bravúr lesz a végén :)

Unimuck 2010.12.01. 21:53:44

Nagyon durva a szitu, nem látom a labdát, annyira esik a hó Lengyelországban. Gól szögletből volt, Rudnevs... Azóta is mi dominálunk, Bonucci kihagyott egy nagy lehetőséget, amúgy azon kívül nagyon nincs semmi. Nincs igazi gól helyzet.

Unimuck 2010.12.01. 21:55:21

A poznani stadion EB stadion, arra építették, lehetséges, h nem fűthető a pálya? :O
süti beállítások módosítása