Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Ide nekünk a Romát, január 12-én újabb derbi!

2010.11.26. 14:45 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Sikerült és most csak ez a lényeg. Ne arra gondoljunk, amit egy kommentelőnk is megvilágított, hogy egy ilyen, a várakozásoknál is jóval gyengébb csapat ellen a 85. percig nem sikerült akciógólt szerezni, ne is arra, hogy Bresciano és Foggia bizonyították, mennyire jól is látom a formájukat és helyzetüket és azt is hagyjuk figyelmen kívül, hogy Rocchi nem most játszotta be magát a csapatba, mert amit ki lehetett hagyni, azt kihagyta. Egy pörgős, szerencsésebb csapat egy hatossal küldte volna haza a leffeieket. Ám mindez csak szájtépés. A Lazio, érvényesítve erejét, 3-0-ra legyőzte az Albinoleffét és január tizenkettedikén a Roma pályaválasztása mellett egy újabb városi derbire készülhet, a Coppa Italia nyolcaddöntőjében! A játékosok értékelésével folytatom.

Berni: Semmi, de semmi dolga nem akadt. Sörözgethetett is volna a tizenhatos bármelyik pontján.

Scaloni: Azon ritka alkalmakat, mikor kap 2-3 percet a bajnokikon, kupaszereplésekkel egészíti ki, egész ügyesen.

Stendardo: Kis bizonytalanságokkal kezdett, de szemfüles gólt szerzett és onnantól nem volt gondja se neki, se a csapatnak.

Diakité: Okosan játszott, az ilyen szereplésekkel tehet arról, hogy Reja komolyabban számoljon vele a bajnokikon is.

Garrido: Igazán szép szabadrúgásgólt szerzett és ezen túl is jól játszott. Nem ártana, ha végre lenne Radunak alternatívája, nem csak azért, mert nem az a román igazi posztja, ahol jelenleg játszik, de ha ő megsérül és nincs egy jó Garrido, akkor meg van lőve a csapat. Így tovább.

Gonzalez: Talán a meccs legjobbja volt és igazán nagy kár, hogy nem illik bele Reja elképzeléseibe, ezért van rá esély, hogy már a télen távozik. Csak akkor minek igazolták le? Sokat dolgozott, igazi motorja volt a középpályának.

Ledesma: Az egyetlen olyan tagja volt a kezdőcsapatnak, aki bajnokin is kezdene. Semmit sem vitt túlzásba, az alkotó munkát nagylelkűen Gonzalezre bízta. Hozta a kötelezőt.

Bresciano: Nem is volt olyan rossz az első játékrészben, de következőre csak akkor kezdjen, ha egy minden mindegy mérkőzés lesz. Egyszerűen próbált mindent megoldani, szorgalmas volt, viszonylag jól megértették egymást Foggiával.

Foggia: Mutatja a vendégek erejét, hogy többször is veszélyes tudott lenni a kapujukra. Szép labdái voltak, de nem hiszem hogy bárkit is meggyőzött.

Rocchi: Sokat mozgott, nagyon akart, de semmire sem volt elég. Szomorú volt ennyire fogalmatlannak látni, remélem lesz lehetősége javítani.

Kozak: Valamivel jobb volt, mint a Capitano, jól alakította a torony szerepét, de ő se most győzte meg Reját. Most ennyi is elég volt.

Pályára lépett még Del Nero Ledesma helyett, akivel többet nem nagyon fogunk találkozni, viszont szépen búcsúzott, 1-2 szép csellel és egy góllal, valamint Brocchi Foggia helyén.

Rocchi így nyilatkozott a meccs után: "Örülök annak, hogy simán győztünk, annak pedig még inkább, hogy egy derbi a jutalmunk. Remélem a szurkolóinkat ezúttal egy Roma elleni győzelemmel is meg tudjuk örvendeztetni. Nem most adtuk életünk legjobbját, de a lényeg, hogy továbbjutottunk!"

Del Nero érthetően boldog volt: "Miután annyi vasárnapot töltöttem már a lelátón, végre bizonyíthattam, hogy én is létezem még! Jó fizikai állapotban vagyok, remélem hogy a derbin is szóhoz juthatok majd. A csapatnak lehetősége van arra, hogy mind a bajnokságba, mind a kupában megmutassa igazi erejét. Egyébként szerintem most jön el az igazi választóvonal a bajnoki szereplés tekintetében: ha a Catania, az Inter és a Juventus ellen jól fogunk szerepelni, akkor minden lehetséges! Ez az igazság pillanat."

Diakité ügynöke, Ulisse Savini üdvözölte Rejának azt a lépését, hogy mostanában több lehetőséget kap védence: "Jó ez a tendencia. Januárban eljön az ideje, hogy mindent megbeszéljünk a klubbal, de egyértelmű Mobido célja: maradni szeretne!"

Mit jegyezhetünk meg így az értékelés végén? Pontosan azt, amit a legutóbbi kupaértékelésünkben: ennél nehezebb dolga ne legyen soha a csapatnak. Lévén hogy a bajnokságban nehéz sorozat jön, a kupában pedig a Roma, csak azt mondhatjuk: ennél bizony csak nehezebb lesz. Szép meccs volt, a 3-0-ás sorminta folytatódhat a Roma ellen is!

Szólj hozzá!

Címkék: lazio olasz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr732474825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása