Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Prandellit csak Balzaretti teljesítménye győzhette meg az újonc teszten

2010.11.18. 08:49 Unimuck

Ahogy a legutóbbi olasz-román összecsapás 1-1-es döntetlennel ért véget, úgy a tegnap esti felkészülési mérkőzés is. A különbség csak az, hogy a 2008-as EB mérkőzésen jóval többet tettek az olaszok a győzelemért, míg most inkább a román csapat dominált. Cesare Prandelli négy újoncot is meghívott erre a találkozóra, akiket rögtön kezdőbe is rakott. 

Az egyik ilyen játékos Ranocchia volt, aki bár nem nyújtott rossz teljesítményt, az ellenfél góljánál - Bonuccival egyetemben - igen lassan reagálta le a történéseket.

Ezzel ellentétben a Palermo balhátvédje, Balzaretti kiváló teljesítményt nyújtott, jól védekezett és sokszor felfutott, segítve a támadásokat.

A pálya közepén a Lazio irányítója, Ledesma kapott első ízben bizalmat a szövetségi kapitánytól, ám nem igazán tudta mozgatni és irányítani a támadásokat.

A negyedik újonc a Brescia játékosa, Diamanti volt, akinek Prandelli a csatárok mögött, amolyan visszavont támadóként szavazott bizalmat. Sokat nem lendített a csapat játékán, szinte észrevehetetlen volt.

Az első félidő jobbára a románoké volt, többet birtokolták a labdát és veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Ennek meg is lett az eredménye a 34.percben Marica egy lőtt labdát vett le a tizenhatoson belül (leshatáron innen vagy túl) Bonucci és Ranocchia társaságában és vágta be a későn kimozduló Viviano mellett. Ebben a játékrészben az ellenfél kapujára csak Balotelli volt veszélyes.

A második félidőben Prandelli lecserélte Ledesmát, Diamantit, Santont, Rossit és Balotellit is, majd jött De Rossi, Pirlo, Gilardino, Cassani és Quagliarella. Ezzel az csapatjáték feljavult, többet birtokolta Prandelli gárdája a labdát és helyzeteket alakítottak ki. A 83. perben aztán egy szögletet követően Quagliarella csúsztatásába még a román gólszerző Marica beletette a fejét, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Prandelli a tervezett fantáziadús és lendületes fociból semmit sem láthatott viszont, egyedüli vigasz Balzaretti játéka volt az újonnan érkezettek közül, és Balotelli teljesítménye is reménykedésre adna okot, ha visszavenne egy kicsit az arcából és többet dolgozna a pályán.

Olaszország 1-1 Románia

G.: Marica (34', 83' - öngól)

 

 

2 komment

Címkék: románia olaszország squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr162456491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.11.18. 09:44:20

Kaotik volt a játék, de tesztmeccsnek kis jóindulattal elmegy. Cassano nélkül nagyon szürke ez a csapat, mint ahogy ezt már a VB-n is láthattuk. Remélem kurva gyorsan rendeződik a helyzete

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.11.18. 16:30:03

en lehet mas meccset neztem, de en azt lattam, hogy Balzaretti volt egyertelmuen az egyik gyengepont, a golban is hatalmas szerepe volt, teruletet hagyott uresen tobbszor, a romanok ezt kihasznalva szinte mindig az o teruleten tamadtak

viszont a masodik felido elejen felmerult bennem, hogy talan Gila az uj Pippo :D
süti beállítások módosítása