Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A sas nem fog leszállni

2010.10.24. 19:47 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

...és akkor még mindig nem akart leszállni. A kabalaállat, de mondjuk sokkal szebben inkább totemnek ott keringett az Olimpico egén, percről-percre betöltve az egész stadiont. Ezek után nem lehetett pesszimistán nekiállni a szurkolásnak, nemcsak a lelkesítő intermezzo miatt, hanem azért is, mert ha ez alkalommal is nyer a Lazio - és nyert - akkor a klub története során ez a sorozat válik a legjobb bajnoki kezdésé. Bizony, még a két bajnokcsapatnál is jobban állunk most, 8 forduló után! A továbbiakban nézzük a játékosok értékelését és nem egy érdekességet.

Muslera: Több dolga volt, mint a legutóbbi meccsek során, de a Cagliari helyezése ellenére is jobb csapat mint a Bari vagy a Brescia. Sajnos nem sikerült a góltalanságot sem tovább növelni, 350 percnél megszakadt a sorozat. Ez legyen a legkevesebb probléma, amúgy végig biztos pont volt, nem tehetett a gólról. Ki emlékszik már arra, hogy milyen bizonytalan volt a vb-n és ha emlékszik is rá valaki, kit érdekel? A jövő nagy Laziójának egyik alapjátékosa.

Lichtsteiner: Legjobb formája teljében van, bár ma kevesebbet segítette a támadásokat, mint amúgy szokta, de volt is erre oka, Cossura figyelni nem gyerekjáték. Óvatosan és biztosan védekezett.

Biava: A szokásos betonbiztos pont a védelemben. Nem mellesleg az egyik legnagyobb titka is a Lazio sikerességének Biava sallangmentes és tökéletes belső munkája. Matrinak villanásai se nagyon voltak.

Dias: Ezúttal is jól működött együtt Biavával, most nem volt semmi emlékezetes tette sem. Ez az ő posztján pozitívum is.

Radu: Nem volt olyan jó mint egy hete a Bari ellen, de még így is magasan a szezon eleji formája felett van. Hibázott a Cagliari góljánál, de jól végezte a feladatát.

Brocchi: Az a baj, hogy esetében csak szimplán mindig másolni kéne az előző héten írt jellemzést. Egy örökmozgó a fickó, sosem áll le, a pálya minden pontján ott van. Született harcos, ha nem lenne egy ilyen munkás játékos a csapatban, most nem a Serie A tetején foglalnának helyet.

Ledesma: Az első félórában eléggé szenvedett és nem nagyon tudta tartani a lépést Cossuval. Aztán főleg a második félidőben egyre többet vállalkozott és tudott javítani, de Matuzalem ha egészséges, színesebb és jobb teljesítményre képes.

Zarate: Látni kell, hogy sokkal önzetlenebb, mióta Reja vezeti a csapatot és fizikailag is nagyszerű állapotban van, de egyszerűen nem sikerül - vagy csak nagyon ritkán - gólt szereznie. A Chievo ellen 3 pontot ért ugyan a találata és hasznos is, csak az a pár találat hiányzik, hogy beindítsa a gólvágást.

Hernanes: Talán most volt a leggyengébb Rómába érkezése óta. Talán túlzás a tabellát vezető csapat egyik agya esetében hullámvölgyről beszélni, de egy kicsit abban van, főleg ha az augusztusi, kora őszi formáját nézzük. Kicsit több kell tőle, ez nem elég.

Mauri: Meglep még valakit, hogy megint ő volt a mérkőzés legjobbja? Ki merem mondani: a legjobb formában lévő olasz játékosok egyike. Ez most az ő ideje, válogatott és klubszinten is. Gólpasszt adott, majd gólt lőtt. Az sem mellékes, hogy Rocchi mellőzésével gyakorlatilag most már ő a kapitány. Fantasztikus amit csinál.

Floccari: 8 meccsén a harmadik gólját lőtte, végig hasznos volt eddig is, de most már a gólok számában is kezdi ott folytatni, ahol tavasszal befejezte. Komoly munkát végzett mint center, sokat mozgott. Ha majd pár év múlva a Lazio nagy korszaka utáni igazolásokat fogjuk nézni, biztos hogy ott lesz a top 3-ban.

Pályára lépett még Matuzalem Hernanes helyett, aki sérülése után még nem volt hiba nélküli, de megmutatta, hogy ha ép és egészséges, akkor a kezdőben a helye, Rocchi Zarate helyén, akiről nem tudjuk megint megjegyezni, hogy nem érdemel ilyen keveset és még így majdnem 3-1-re növelte az eredményt. Olyan karizmája van a Capitanónak, hogy az még 10 perc alatt is érezteti a hatását. Talán nem ártott volna több időt is hagyni neki a velencei bombázónak a Cagliari az egyik kedvenc ellenfele. Illetve kapott 3 percet Stendardo is, Biava helyén.

Reja rögtön a meccs után így foglalta össze csapata teljesítményét: "A Cagliari ellen nem könnyű játszani, bennük is volt egy kis félelem a második félidő egy részében. Ne tekintsünk még nagyon a jövőbe, 19 pontunk van, biztosan vezetjük a Serie A-t, szerencsénk is van, de sokkal fontosabb az, hogy mindezek az eredmények főleg az elvégzett munkánk gyümölcséből táplálkoznak."

Mauri, akit a meccs legjobbjának választott a Sky Sports, szintén hasonlóan látja: "Nagyon boldog vagyok, hogy elértük ezt a csodás rekordot! Az egész csapatnál elsöprő az öröm és az optimizmus, de nem gondolunk másra csak arra, hogy 19-ből 22 pont legyen a jövő héten!"

Lotito a RAI számára sem mondott nagyon mást: "Megvannak a céljaink és megyünk előre! Nagy pillanatokat él át a klub!"

Mindennél többet mond, hogy az ellenfél játékosai is - így Matri, Canini, Biondini, Lazzari vagy Cossu - egytől-egyig megjegyezték: a Lazio nagy csapat és ilyen ellenfélhez hasonlóval eddig csak eggyel találkoztak, az Interrel.

A végére csupán pár gondolat, amit minden laziale fogadjon jó szívvel és gyakran gondoljon rá: a csapat remek, életveszélyes, szerencsés és büszke. Okkal vezeti a bajnokságot, megérdemli hogy ott van, ahol és joggal pályázik arra, hogy a BL-helyekért küzdjön. Aztán ha a nagy kalandból még ennél is több lesz, mi nem tiltakozunk.

3 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr372395850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.24. 19:49:10

Amúgy itt is vitára bocsátom, de szerintem nem járok messze az igazságtól: Mauri jelenleg a legjobb formában lévő olasz játékosok közé tartozik.

Unimuck 2010.10.25. 09:48:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Gondolom ezt nem a góljának tudatosságával édemelte ki. :) Amúgy óriási, amit a Lazio művel, de jókora szerencse kellett ehhez. Persze most az irigység is szól belőlem. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.25. 20:48:19

@Unimuck: Nyilván nem a mostani góljára gondoltam, hanem az egész eddigi formájára. :) A szerencsét is megérdemlik, a tavalyi szezon után, mikor elképesztő balszerencse is kísérte a csapatot, most kicsit visszajár.
Ha ma nem nyer a Milan, akkor biztos hogy első helyen lesz a csapat a derbi idején.
süti beállítások módosítása