Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Gattuso is back

2010.10.03. 12:09 lupetto

 Mondhatnánk nem történt semmi különleges tegnap este, csak hozta a csapat ami tőle elvárható, de mégis egy sokkal fontosabb esemény tanúi lehettünk, ami remélhetőleg bőven túlmutat majd e fordulón. Látványosan összeszedte magát ugyanis nem is a gólja és néhány egészen zseniális passza okán Andrea Pirlo, hanem az utóbbi néhány mérkőzés alapján a csapat valódi motorja, az együttes hangulatát, elszántságát leginkább befolyásolni képes, a jó szereplést hosszú távon leginkább garantálni tudó, a középpályás védekezést sokszor egymaga megoldó Gennaro Gattuso.

Rino újból felszántja a pályát, nemcsak az ellen támadásait megakasztva, de a védők munkájába is jelentősen besegítve, mindezt úgy, hogy odaér a támadásokhoz is és bár elől különösebb extrára nem képes, mindig megjátszható és minimálisat hibázik a támadásépítések során. Ráadásul igazi kapitányként tüzeli a társakat, betartatja Allegri utasításait, konfrontálódik az ellenféllel, egyszóval legszebb éveit idézi ismét játéka. Luciano Moggi nyilatkozta nemrégen, hogy ő a Milan kapcsán igazán mindig Gattuso játékától tartott, szemében Rino sokszor egyszemélyben volt a Milan, aki képes a csapat többi tagjából kihozni mindent, ami a győzelemhez szükséges, miközben ő egymaga befutja a pálya egészét, a kevésbé látványos feladatok oroszlánrészét magára vállalva. Valahogy így történt mindez tegnap este és már a szerdai kirándulás alatt is, Rino elszánt, újra hisz a sikerben és viszi előre a csapatot és ha volt bármi plusz, ami ezidáig hiányzott a csapat játékából, akkor ez most teljesítménye révén megtaláltatott.

Mindemellé tegnap este társult egy jobb estét kifogó Andrea Pirlo is, aki hatalmas gólja mellé kiosztott egy-két szenzációs labdát is, különösen Antonelli Antonini elé rakott zsugái idézték néha a legszebb Pirlo-Grosso összjátékokat, ez pedig bőségesen elég volt a Parma két vállra fektetéséhez.

Allegri ráadásul kicsit a lapokat is kevergette, Ronaldinhót feltolta a támadósor közepére, onnan lépegetett vissza a brazil néhány egészen pazar labdát kiosztva, a két szélről helyére bemozgó Zlatan és Robinho pedig jópárszor alaposan megkavarta a sárga-kékek védelmét. Mindenesetre érdekes volt 'Dinhót új helyén látni, viszont nem tűnik egy elveszett ötletnek, veszélyesebbnek tűnt így a brazil játéka és jóval haszosabbnak is a csapat számára.

A védelem tegnap este jól állta meg helyét, klönösebb megingások nélkül bírta a hazaiak felettébb vérszegény rohamát, a támadósor pedig ezúttal ugyan nem brillírozott, de teremtett magának így is szép számmal lehetőséget, a különbség mindössze annyi volt a megszokottól, h a gólok Ibra lábában maradtak.

Parma-Milan 0-1

PARMA (4-2-3-1): Mirante; Zaccardo, Paci, Lucarelli, Antonelli; Morrone (51' Dzemaili), Gobbi; Angelo (66' Boijonov), Candreva (46' Valiani), Marques; Crespo. All. Marino
MILAN (4-3-1-2): Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini (72' Abate); Gattuso (77' Boateng), Pirlo, Seedorf; Ronaldinho; Ibrahimovic, Robinho (72' Pato)

Játékvezető: Orsato
Sárga lap: Angelo, Antonini, Gattuso, Ibrahimovic, Paci.
Gólszerző: 25' Pirlo (M)

2 komment

Címkék: milan serie a 0 1 parma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr302341374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keba 2010.10.04. 18:58:53

Szerintem Antoninit akartál mondani.
Ha Antonellinek adta volna azért nem járt vna köszönet. :)

lupetto 2010.10.04. 21:24:26

@keba: nos, van benne valami :)
süti beállítások módosítása