Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Allegri nagy feladata

2010.09.26. 14:18 lupetto

 Egészen kivételes helyzetben van Massimiliano Allegri, ugyanis nem kell különösebb taktikai bravúrokon törje fejét, nem kell váratlant húzzon, nem kell meglepje ellenfelét, elég, ha kellőképp stabillá teszi a védekezést és viszonylag működőképessé a középpályát, elöl úgyis ott rohangál Ibrahimovics, aki különösebb helyzet nélkül is összekapar egy gólt mérkőzésenként, ami kis szerencsével elég is a három pont megszerzéséhez. Valahogy így történt ez tegnap este is.

Szép és jó persze mindez, de semmivel sem kerültünk közelebb a problémák megoldásához , egy-egy ilyen győzelem után is ugyanúgy fennáll, hogy ez a csapat jelen szerkezetében a sok nagy név egyidejű szerepeltetése ellenére sem fog nyerni semmit. Hacsak Allegri nem mer az évek óta érinthetetlen szent teheneknek is nekimenni. Nem mintha különösebben nagy mozgástere lenne e téren, mert bár ki lehet hagyni a csapatból Gattusót, Ambrosinit, Pirlót és akár Seedorfot is, minek utána tulajdonképpen egyikőjüknek sincs valódi alternatívája, így különösen sok értelme nem lenne mindennek. Mégis meg kell húzzon valami hasonlót, leginkább lélektani okokból, mint ahogyan azt annyiszor megtette korábban Fabio Capello is (ld Montella, Del Piero), egy-egy odáig kihagyhatatlannak vélt játékoson történő példastatuálás ugyanis kegyetlenül képes magához téríteni minden elkényelmesedett, jóllakott, alibiző, korábban már bizonyított játékost.

 Ez az, amire e pillanatban szükség lenne, néhány hatalmas pofon kiosztásával felrázni a csapatot, mert képességek alapján ez az együttes az utóbbi sok-sok év legkiemelkedőbb Milanja, mindamellett, hogy határozottan a legnagyobb falat is éppen regnáló edzője számára.

Mondom ezt mindamellett, hogy tegnap este Zlatanon kívül a Milan két legjobbja Pirlo és Gattuso volt, akik néha már-már legszebb éveikre emlékeztettek. Jó lenne így látni őket a szezon hátralévő részében is, remélhetőleg Allegri felnő ehhez a feladathoz, képes lesz motiválni korábban már mindent megnyert játékosait.

MILAN-GENOA 1-0

Gólszerző: 49' Ibrahimovic (M)

MILAN (4-3-3): Abbiati, Antonini, Nesta, Thiago Silva, Abate, Pirlo, Gattuso (66' Flamini), Boateng, Robinho, Ronaldinho (71' Seedorf), Ibrahimovic

GENOA (3-4-3): Eduardo, Chico (58' Sculli), Dainelli, Ranocchia, Rafinha, Kharja, Miguel Veloso (65' Milanetto), Criscito, Mesto, Palacio (83' Rudolf), Toni

Játékvezető: Valeri

Sárga lap: Pirlo (M), Rafinha, Sculli (G)

1 komment

Címkék: milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr482324347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása