Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Cesena - Milan, amikor arcon csap a valóság

2010.09.12. 19:36 lupetto

Sokat gondolkodtam azon, írjak-e vajon regény hosszúságú bejegyzést erről a szombat esti csúfságról, aztán arra jutottam teljesen fölösleges, néhány pontban is bőven össze lehet foglalni minden fejekbe vésendő tanulságot.

1. Attól még, hogy  néhány klasszis rohangál csatárposzton, semmivel sem lesz erősebb a gyenge közepesnek nevezhető középpályánk. Gattusót és Ambrosinit lassú, körülményes és kiszámítható előrejátéka miatt egyetlen együttes sem bírná el egyszerre a pályán, Pirlóról pedig most már hivatalosan is kiderült, teljesen mindegy milyen szarul játszik hónapról-hónapra, nincs olyan edző Milánóban, aki akár kisujjal is hozzá merne érni őnagyságához.

2. Ronaldinho továbbra is egy lutri. Egyik meccse után aranylabdát érdemelne, míg bármelyik random másik után meg maximum két kurva nagy pofont, egyszerűen képtelen tartósan jó formába lendülni.

3. Nesta hiányát nem bírja el a védelem. Gyermeteg hibákat vétettünk, főleg helyezkedésben, Thiago Silva egyszerűen nem nőtt még fel ahhoz, hogy összefogjon egy Milan szintű védelmet. Mondom ezt úgy, hogy egyik gólnál sem ő hibázott, de hát természetes valahol, hogy nem egy Papasthopoulosztól várunk csodákat (mondjuk azért ezt sem).

Sajnos amíg ez így van, különösebb extra sem kell ahhoz, hogy bárki is legyőzze az együttest, elég csak ha egyszerűen jobban jön ki neki a lépés, miközben mi szenvedgetünk. Ez a Cesena ugyan hősként és taktikusan kűzdött mindvégig, de egy igazi bajnokesélyes ezt, ha masszívan leizzadva is, de hozta volna egy 1-0-lal, vagy legrosszabb esetben, de az már tényleg az, egy dögunalmas döntetlennel.

4. Idő kell még. Mind Ibra, mind pedig különösen Robinho borzasztó idegenül mozgott még a csapatban, kell nekik néhány hét, hogy felvegyék a társak "ritmusát". Néhány mozdulatból, beindulásból látszott még csak, hogy jó lesz mindez, megéri a türelmet, páran kegyetlenül bele fognak szaladni a késünkbe az idény során, ez száz százalék.

5. Allegri jó lenne, ha az eszére hallgatna és nem Gallianiék baromságai szerint választana taktikát, kezdőcsapatot, cseréket és leginkább váltana formációt. Az egyik legjobb olasz edző, kár lenne, ha ilyen olcsón adná magát

Aki esetleg lemaradt a találkozóról, az keresgessen errefelé, szerdán BL, reméljük sokkal több sikerrel.

CESENA: Antonioli; Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Nagatomo; Appiah, Colucci, Parolo; Schelotto, Bogdani (81' Malonga), Giaccherini

Edző: Ficcadenti

MILAN: Abbiati; Bonera, Sokratis, Thiago Silva(46' Abate), Antonini; Gattuso (64' Inzaghi), Pirlo, Ambrosini; Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho (56' Robinho) 

Edző: Allegri

G.: 31' Bogdani (C), 44' Giaccherini (C)

Szólj hozzá!

Címkék: milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr932291261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása