Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Sensiék utolsó vakációja?

2010.08.18. 09:00 popp

Ha az Olimpico bugyikék színű társbérlőjének szezon előtti buzgolkodása is szavakat érdemel ezen a blogon, akkor a szuperkupa meccsre készülő farkasokról pláne ejtünk néhányat. 

Azt tüstént leszögezhetjük, hogy az enyári mercato sem a farkasokról szól, de van némi sansz arra, hogy télen már aktív lesz a klub. Az eladósodott Sensi család nevében a klubelnök ugyanis megegyezett a hitelező bankkal, hogy áruba bocsájtják az AS Romát, azzal hogy amíg a új tulajdonost keresik, addig Rosella Sensi vezeti tovább a klubot.

A hírek két komoly vevőjelöltet emlegetnek, az egyik a Roma mezeken évek óta szereplő mobiltelefonos cég, a Wind dúsgazdag egyiptomi tulajdonosa Naguib Sawiris. Másfelől az is előfordulhat, hogy római kézben marad a klub, mert a tavalyi eladási pletykák egyik szereplője Francesco Angnellini is magáénak szeretné tudni azt. Az üzletember egy pénzügyi tanácsadó cégcsoport feje.

Ahogy Lupetto kolléga már megírta az idei nyár messze biztatóbb, mint a korábbiak. Mivel a poszt hosszan elemezte a keret változásait és a szerkezetét, ehelyütt csak az azóta bonyolódó fejleményekkel foglalkoznánk.

Miközben a klub élén váltás közeledik, a csapat vérmes reményekkel  várja a szezont. Ranieri edző, Totti kapitány, De Rossi a jövő kapitánya és az új fiú, Adriano is a scudettot emlegeti nyilatkozataiban. Az érkezésekor inkább bálnához, mint focistához hasonlító brazil edzésmunkájáról amúgy elégedetten nyilatkozik a mester, de mi csak akkor nyugszunk meg, ha emberünk elkezdi hányni a gólokat.

Motta után a jövő egy másik lehetséges olasz válogatottjáról mondtunk le tékozló nagyvonalúsággal a Samp BL és bajnoki esélyeit javítva nagyban. A tavaly nyáron a Baritól ingyen megszerzett szélsőt, Gubertit három millió euróért cserébe postáztuk Genovába. A jövőévi csapat szempontjából ez nem olyan nagy veszteség, hiszen tavalyi szezont is megoldották nélküle farkasaink és Vucsinics mellett valószínűleg kevés lehetőség jutna neki, ám a jövő Romájának meghatározó játékosát láttuk benne, sajnos hiába.

Egy Burdissot már fogtunk a nyáron. Nicolas öccsét, a szintén zenész (középhátvéd) ifjú Guillermot ötszázezer euróért kölcsönöztük ki a Rosario Centraltól vételi opcióval. Az idősebb Burdissoval kapcsolatban viszont még mindig nem egyezett meg az Inter és a Roma. Innen úgy tűnik, hogy inkább a milánói klub rágja a szart.

A játékos legszívesebben a Romában játszana, a bordósárgák immár hét  millió eurót is hajlandók volnának kifizetni érte, mely összeg lényegesen magasabb annál, amennyit az kérhetne az Inter, ha az Olimpico-beli folyamatos játék helyett a Meazzában padozott volna emberünk. Ráadásul annak idején a Roma olcsóbban adta az inkább Olaszországot preferáló Chivut Milánóba, mint amennyit a Barca fizetett volna érte.

Halovány remény még van ugyan arra, hogy a Szuperkupa döntő után enged az Inter és megegyeznek a felek, ebben bízik Burdisso is, akihez Ranieri is körömszakadtáig ragaszkodik. Mindenesetre pletykák már fölröppentek arranézvést kivel pótolhatná a klub az argentint a középhátvéd posztján. Szóba került már Luisao a Benfica brazilja és a vébén kiválóan szereplő uruguayi Lugano  a Fenerbachéből. A probléma csak annyi, hogy mindkét említett játékosnak élő szerződése van jelenlegi csapatával, tehát nyilván nem fillérekért adnák őket.

A szélsőhátvédet is akaszthatnánk még a piacról, hogy nyugodtan engedjük farkasainkat  a háromfrontos harcba. Lagújabban a firenzei Gobbi neve merült föl Riise esetleges alternatívájaként, a jobboldalon meg úgy tűnik, hogy a Casetti, Cicinho kettőssel vágunk neki, esetleg a Sienaból visszatérő Rosi kaphat szerepet jobbhátul.

Mindeközben felkészülési meccseket is játszott már a Roma. Ezek közül a Tournoi Paris összecsapásait néztük végig. A klub B csapatáttól dicséretes a Bordeux elleni 1-1-es döntetlen. A PSG ellen viszont a Simplicio, Adriano és De Rossi nélkül kifutó Romának állt a zászló, 1-0-ás vezetásnél Totti tizit is hibázott, majd a spori addig vezette a meccset, míg a párizsiak ki nem egyenlítettek a három percesre jelzett hosszabbítás hatodik minutumában.

Az Olympiakosz elleni múlt pénteki 5-1-es vereséghez szerencsére nem láttuk és nagyvonalúan nem is tulajdonítunk túl nagy jelentőséget annak. Egyik pajtásunk szerint mindössze annyi derült ki a meccsen, hogy a Valujev-klón Loriának semmi keresnivalója a Romában.

 

Szólj hozzá!

Címkék: roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr342227926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása