Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Lassan, de biztosan épül a Napoli

2010.08.15. 02:09 mrscottpilgrim

Az olasz filmproducer, Aurelio De Laurentiis szinte a nulláról építette újjá a gárdát. Napoli meg szépen lépte azokat a bizonyos lépcsõfokokat, jelenleg pedig már ott tart, hogy játékosaikat nagy klubok csábítják sikertelenül, tavaly pedig 6. helyezést értek el a bajnokságban, így ha tovább jutnak a svéd Elfsborg ellen, bejutnak az Európa Liga fõtáblájára. A most kezdõdõ szezonban szeretnének szintet lépni, De Laurentiis ugyanis kijelentette, szeretnének az elsõ négyben végezni, és kiharcolni a Bajnokok Ligája indulást. A célok megvalósíthatóak, és reálisnak mondhatóak, bár idén az EL miatt plusz teher is lesz a gárdán.

A világoskékek legfontosabbnak tartották, hogy igazoljanak egy gólvágó centert. Felmerült a neve potenciális jelöltként Toninak, Frednek, Matrinak, Di Natalenak, a fiatal tehetség Acquafrescanak, de még (Super)Mario Balotellinek is. Végül lecsaptak Edison Cavanira, a VB negyedik uruguayi válogatott támadójára, aki a szintén EL induló Palermotól érkezett 17 millió euró ellenében. Ez az üzlet azonban egyre valószínübb, hogy German Denis távozását is jelenti, ugyanis az argentín csatár nem szeretne padozni, már szinte biztos, hogy az Udinesenél folytatja. Helyette valószínü, hogy a Parma támadója, Lucarelli érkezik majd, aki korábban már dolgozott Mazzarival. Cigarini a Sevillahoz ment kölcsönbe, de opciós joga van a spanyol csapatnak leigazolni szezon végén. Továbbá kölcsönbe ment még a fiatal osztrák tehetség, Erwin Hoffer a Kaiserslauternhez, illetve az argentín Jesus Datolo is az Espanyolhoz. Felmerült Gökham Inler neve is a középpálya megerõsítésére, De Laurentiis azonban jelezte, nem tudják megfizetni, így sajnos nem fogják tudni leigazolni. A keret egész jónak mondható, annak ellenére, hogy a védelem és a középpálya nem a legacélosabb, de nagyon erõs a csapategység, a csapat magja pedig ugyanaz maradt. A kérdés az, hogy mennyire fogja majd hátráltatni a csapatot az EL szereplés a bajnokságban, agyon fogja-e nyomni az európai kupateher? Idén sokat várok Mazzaritól, meg a legénységétõl, fognak szerintem meglepetéseket okozni a szezon során.

Várható kezdõ:

De Sanctis - Campagnaro, P.Cannavaro, Dossena – Zuniga, Gargano, Hamsik, Maggio – Lavezzi, Cavani, Quagliarella

6 komment

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr12222451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.15. 18:15:48

Jó keret, jó kezdő, de szerintem ezúttal sem fogják tudni túllépni az árnyékukat, a Genoa se bírta példának okáért tavaly az EL-t. Nyilván a nápolyiak be fognak jutni a csoportkörbe.
Jövőre egy újabb EL-indulási jogot jelentő pozícióra komoly sanszuk van.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.16. 10:48:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem jók lesznek, erősebbek, mint a tavalyi Genoa.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.16. 11:51:56

mondjuk azert szerintem iden joval erosebb lesz a mezony :P iden mar nem lesz eleg annyi, mint tavaly egy EL helyhez (remelem)

lupetto 2010.08.16. 13:13:31

Én is max egy idei újabb EL helyet jósolok, egy-egy nagy skalpjával kiegészítve.
A középmezőny durván erős lesz idén

Unimuck 2010.08.16. 17:44:38

Így van, masszív lesz a BL és EL-ért folytatott harc, féltem is kicsit a Juvét. Még egy ilyen pocsék szezont nem bírna el a csapat. Napoli nagyon jól igazolgat, kár, hogy Cigarini nincs ebbe a társaságba.
süti beállítások módosítása