Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Helyzetjelentés Firenzébõl

2010.08.09. 08:54 lupetto

 

 A firenzeiek tavaly igen rossz szezont zártak. Bár a Bajnokok Ligájában dícséretes volt, amit véghez vittek, hisz végül a döntõig menetelõ Bayern München ellen estek ki vitatott körülmények között, viszont az európai kupaszereplés súlya teljesen agyon nyomta a gárdát, és az elõzõ szezon BL-t érõ helyezése után csak a 11. helyre futotta, így még az Európa Liga indulást sem tudták kiharcolni. Ezután Cesare Prandelli öt év után (amivel a klub történetében a lehosszabb ideig munkálkodó vezetõedzõ jelenleg) úgy döntött, új kihívásokra vágyik, így elfogadta a szövetség ajánlatát, és mostmár õ az Azzuri új szövetségi kapitánya. A megürült kispadra Sinisa Mihajlovic, az egykori klasszis szabadrúgáslövõ ülhetett le. Mihajlovic tavaly emlékezetest nyújtott, amikor az utolsó helyen tanyázó Cataniat szezon közben vette át, majd egészen a középmezõnyig vezette a kiscsapatot. Közben Mourinho Interét is megverték, méghozzá 3-1-re, fõ erényük a szervezettség és a szigorú taktikai fegyelmezettség volt, tavaly az egyik legjobban játszó csapat volt.
 
Fiorentina akár jelentõsen meg is gyengülhetett volna, hisz mivel se BL, se EL indulás, a csapat legjobbjai iránt pedig nagy csapatok érdeklõdnek, simán elveszthette volna a csapat a nagyobb sztárjait. Corvino ki is jelentette, hogy senkit nem fog akarata ellenére marasztalni, szerencséjére azonban a játékosai nagyja biztosította afelõl, hogy nem fognak távozni. Vargas, Montolivo, Jovetic, Donadel, és Gilardino is biztosan jelentette ki, hogy maradni szeretnének, egyedül Frey jelezte, lehetséges, hogy távozni fog. Az Arsenal érdeklõdött is iránta, de a jelenlegi állás szerint õ is Firenzében kezdi az új idényt. Corvino viszont biztosra ment, és leigazolta Artur Borucot a Celtictõl, ha esetleg a francia mégis távozna.
 
További erõsítésként lehet elkönyvelni Gaetano D’Agostinot, az irányító tavalyi szezonja szintén nem sikerült túl fényesen az Udinesevel, de úgy gondolom, ha megint formába jön, Montolivoval félelmetes párost fognak alkotni középen, Montolivo tehermentesítése pedig csak elõnyükre válna. Továbbá egyre közelebb a megállapodás a Liverpool fiatal argentín balbekkjével, Emiliano Insuaval, illetve valószínüleg élnek majd az opciós jogukkal, és Felipet is leigazolják. A keret nagyjából patentnek mondható, viszont a napokban jött egy lesújtó hír, miszerint a fiatal zseni, Jovetic súlyosan megsérült, tavaszig biztos nem lesz bevethetõ, de ez a szezonja valószínüleg már el is úszott. Jelenleg pedig õt megfelelõen csak Mutu tudná helyettesíteni a keretbõl, õ viszont eltiltását tölti, így erre a posztra muszáj lesz igazolni valakit, ugyanis Mihajlovic rá szerette volna építeni a csapatot. Jelenleg is keresik a megfelelõ helyettest, a legfrissebb pletykák szerint erre Giuseppe Rossi a kiszemelt, jelenleg azonban a Manchester United is érdeklõdik a fiatal tehetség iránt, így ha komolyak a szándékaik, meg kell harcolni a nagy riválissal. Ha a montenegrói tehetség pótlását meg tudják oldani, a Fiorentina megcsíphet akár egy dobogós helyezést is.
 
Várható kezdõ csapat:
 
Frey – Insua (?), Gamberini, Felipe, De Silvestri – Marchionni, D’Agostino, Montolivo, Vargas – G. Rossi (?) – Gilardino
 
                                                                 - madcows -

 

6 komment

Címkék: fiorentina

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr1002208811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.08.09. 19:14:06

Gratulálok az első íráshoz! :)
Fiorentina fekete ló lesz következő szezonba nekem, mert alapvetően jó a csapat, de ha nem tudnak egy nagyon jó csatárt igazolni, akkor 6-8.helyért fognak küzdeni szerintem. Gila kevés lesz. Joveticét kár, hiszen idén kb. igazi klasszissá érhetett volna. Azt nem értem miért nem ugranak rá a nagyok Maxi Lopezre Cataniaból. Pláne Mihajlovic... Én őt a Juvéban is nagyon szívesen látnám!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.09. 20:34:42

@Unimuck: koszi :)
en Maxi Lopez-t a Palermoban tudnam elkepzelni Cavani helyettesekent
+ adalek, hogy bar ugy volt, hogy Mutut kipateroljak, Mihajlovic jelezte a vezetosegnek, hogy szeretne, ha maradna, mert szuksege van ra, szerintem helyes, annyiert ugysem tudnak eladni, amennyiert megerne, ha meg epp nem eltiltott, es jatszik, akkor egesz fasza jatekos

Unimuck 2010.08.09. 21:20:38

@madcows: Mutu nagy spíler, de amíg lisztes az orra, addig csak púp a Fio hátán. Mellette meg, ugye kapta a nagy fizukat, és most meg így beszívatta a csapatát. Mondjuk, ha marad, ezt a summát nyilván jól megollózzák. Innen a román már nagy csapathoz nem tud elmenni, a viselkedése miatt.
Meddig szól az eltiltása, nem tudod véletlenül?

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.09. 21:49:36

@Unimuck: novemberben mar jatszhat, 9 honapot kapott, de nagyreszet mar tavaly letoltotte, egeszen pontosan oktober 28.-ig szol az eltiltas

Unimuck 2010.08.09. 22:08:43

@madcows: Akkor 3 hónapról marad le, az még nem olyan para. De nagyon kell Firenzébe egy csatár még.
süti beállítások módosítása