Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Non mollare mai

2010.08.17. 08:00 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Hogy is kezdhetné egy laziale első posztját e blogon, egyben szíve csapatának bemutatását? Csakis a legnagyobb tisztelettel. Így hát köszöntök mindenkit, nézzük milyen változások voltak eddig Róma világoskék felében.

Az elmúlt szezonra sok szót nem fogok vesztegetni, volt már ennél rosszabb is, de komoly és mély nyomokat hagyott a szurkolókban az a tény, hogy nem egy fordulót a kieső helyek valamelyikén kezdett a csapat. Túl vagyunk egy alapos morális válságon, a klub történetének egyik legrosszabb edzőjén és szokás szerint elvesztettek egy tehetséges fiatalt. Miben lehet bízni?

Meglepő hírrel kezdem: az elmúlt évek szokásával szemben kifejezetten kecsegtető igazolásokat sikerült eddig nyélbe ütni és bőven van még idő folytatni a jó sorozatot. Ugyanakkor távozók is szép számmal vannak a csapattól, a legnagyobb név egyértelműen Cruz, aki azért érkezett Rómába hogy még utoljára kivágja a rezet, de enyhén szólva nem sikerült neki. Sokat volt sérült, ha játszott is csak csereként, sajnálatos módon ő sem tudta a tragikus szereplést jó teljesítménnyel ellensúlyozni, az egész bajnoki évad során 4 (!) pontot hoztak a góljai. A Kertész a Laziótól vonult vissza.

Simone Inzaghi, Siviglia és nagy eséllyel Dabo is visszavonult, a kis Inzaghi az utóbbi 4 évben egy azaz 1 gólt szerzett tétmeccsen, de a kutyafáját, akkor is hiányozni fog, ő volt az utolsó aktív résztvevője és szemtanúja a 2000-es Grande Laziónak. Egy távozóval kell még részletesebben foglalkoznunk, ő pedig Kolarov.

A Real Madrid egy idő után nem volt partner Lotito elnök úr játszadozásaihoz, de a Manchester City most azt a korszakát éli, amikor minden mindegy így megközelítőleg 19 millió euróért kerül Angliába a szerb védő. Még pár ilyen üzlet és minden gondja megoldódik a Laziónak, ezen összeg kevesebb mint tizedéért érkezett anno Rómába Kolarov.

Lássuk az érkezők listáját: Pablo Pintos a San Lorenzótól, aki az EU-n kívüli játékosok szigorú létszámhatára miatt lehet, hogy rögtön kölcsönbe is kerül, mellesleg az uruguayi kommunát bővíti a fiatal védő. Álvaro Gonzalez szintén honfitársa, a 25 éves jobbszélső válogatott játékos. A vb-n nem volt ott, de Tabarez számít rá, a legutóbbi válogatott mérkőzésen is tagja volt a keretnek. Sikerült egy nagy öreget is szerződtetni, ráadásul ingyen: Bresciano nem fiatal és nem gyors, viszont nem jön zavarba a labdától, zakatol mint Brocchi és a felkészülési meccseken végig remekül teljesít, hasznos egy ilyen tapasztalt harcos.

Nem véletlenül hagytam a végére 3 nevet: Floccari, Garrido és ( tárárárá! ) Hernanes a legnagyobb erősítések lehetnek. Floccari nyílván csak hivatalosan új, hisz az elmúlt szezon második részét a Laziónál töltötte, de hivatalosan is a klubé 2014-ig. Mindenki meg fogja látni, hogy ez milyen nagyszerű szerződtetés volt. Garrido, a bátor baszk bal bekk Kolarov pótlására érkezett, baráti összegért ( nem hiába Mancini a City edzője ), itt megmutathatja hogy mit tud. Hernanes pedig a jelenkori labdarúgás - nem túlzok - egyik legnagyobb ígérete. A brazil bajnokság aranylabdása, az elmúlt 3 évben a brazil bajnokság álomcsapatának a tagja, szorgalmas, szimpatikus és főleg elképesztően tehetséges fiatalember. Természetesen Európában minden más, de ez az igazolás hosszú évek óta - Zaratét nem számítva - a legnagyobb dobása a Laziónak.

A vezetőség gőzerővel dolgozik az erősítéseken és hosszú idő után ezt a munkát komolyan is lehet venni. Reja egy dörzsölt öreg róka, a keret jó képességű és bevallott cél odaérni valamely nemzetközi kupás helyre. A realitásokat nézve ez sikerülhet is.

A várható legjobb kezdő a keret mostani állása szerint, Reja legjobban kedvelt 3-5-2-jét megtartva: Muslera - Radu, Stendardo, Dias - Lichtsteiner, Gonzalez, Matuzalem, Hernanes, Garrido - Floccari, Zarate.

Alant pedig az - eddigi - új szerzemények:

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr982227036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása