Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Lassan egy legendával kevesebbek leszünk; Pippot nem nevezte a BL-re a Milan

2011.09.02. 13:45 Unimuck

Miután 2009-ben az olasz labdarúgás két emblematikus figurája, Paolo Maldini és Christian Vieri is bejelentette visszavonulását, az egyetemes futball, és vele együtt a Calcio szerelmesei is két legendás játékossal lettek kevesebbek. Most egy újabb kiváló olasz játékos közeledik karrierje végéhez, nevezetesen Filippo Inzaghi, amelyet mi sem tükröz jobban, minthogy a 38 éves gólvágóra már nem számít a Milan az idei Bajnokok Ligája sorozatban. Eljár lassan az örökifjú Pippo felett is az idő, de ki tudná feledni azokat a tömérdek mennyiségű találatokat, melyek nem egyszer kupagyőzelmet jelentettek aktuális klubjának. Idézzük most fel a BL-től búcsúzi Inzaghi legemlékezetesebb találkozóját.

Természetesen a 2007-es athéni döntőről van szó, ahol a Milan visszavágni készült a 2005-ös fináléban elszenvedett fiaskóért a Liverpoolnak. Az első játékrész hosszabbításában egy Pirlo szabadrúgás telibe találta Inzaghit, akiről természetesen az ellenfél kapujába vándorolt a labda. Megszerezte a vezetést a Rossoneri, Pippora oly jellemző, klasszikus találattal. A mérkőzés hajrájában Kaká adott egy remek kiugratást Filipponak, aki higgadtan eltolta a kapujából kimozduló Pepe Reina mellett a játékszert, majd a hálóba gurította azt. A találkozó végén még szépíteni tudott az angol együttes, de ez mit sem változtatott az egészen. A Milan ötödik, Inzaghi második Bajnokok Ligája győzelmét szerezte meg, aki mind a mai napig a legrangosabb európai kupasorozat második legeredményesebb labdarúgója a maga 70 találatával.

2 komment

Címkék: juventus milan inzaghi

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr243197667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LucianoDenrico 2011.09.02. 14:04:24

Nagyon nagy játékos volt! Megérdemelné hogy "nyugdíjazzák" a 9-es mezszámát!!! Jól is illene a sorba, 3-as Maldini, 6-os Baresi, 9-es Pippo!!!!

Unimuck 2011.09.02. 14:54:51

Pippo a támadók istene! Eszméletlen milyen gólokra képes ez a pali, csetlik, botlik, aztán valahogy mindig a kapuban köt ki a labda. És azok az ütemtelen lövései... Kapusok rémálma. Nagyon fogom sajnálni, mikor visszavonul.
süti beállítások módosítása