Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

6-0-ra nyerte EL meccsét a Lazio; a Biancoceleste újra a legnagyobbak között - mindeközben a Roma csúnyát égett Pozsonyban

2011.08.19. 08:57 lupetto

 Energikusan, láthatóan erőtől és önbizalomtól duzzadva lépett pályára tegnap este a Biancoceleste, a Rabotnicki elleni Európa Liga mérkőzésen. Reja ezúttal is a 4-2-3-1-es felállás mellett döntött, a következő kezdőcsapatot pályára küldve;

 

Marchetti; Scaloni, Biava, Dias, Radu; Brocchi, Ledesma; Mauri, Hernanes, Cissè; Klose.

A mérkőzés így több újonc számára is hivatalos debütálásként szolgált, amit a csapat igazán emlékezetessé is tett.

Az első gólra a 20.percig kellett mindössze várni, ekkor Hernanes egy szép összjáték után okos lövéssel vette be a szlovének hálóját 18-20 méterről. Néhány percre rá jött Mauri, aki fordulásból, gyönyörű mozdulattal ismét betalált, de a játékvezető (hibásan) érvénytelenítette a találatot. Sokat nem búslakodott azonban a Lazio, a 39.percben ismét Mauri következett, Klose álompasszát közelről gólra váltva.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért, mindössze 6 perccel a kezdő sípszó után már gólnak örülhettek a lazialék. Az érdem jó része ismét a végig brillírozó Klosét illeti, a német csatár kiváló labdával kínálta meg Cissét, aki gyönyörű mozdulattal csavart a kapu felső sarkába. Góljától a francia olyannyira lendületbe jött, hogy szűk negyedóra múlva ismét villant egyet, védhetetlenül fejelt a vendégcsapat kapujába. A duplázó csatár helyére a 85.percben Rocchi érkezett, s ha már pályára lépett, 2 perccel később gólt is lőtt a Lazio 9-ese, megpattanó lövésével már 5-0-ra ment a Biancoceleste. Akadt azonban valaki még a pályán, kinek mindenképpen kijárt egy gól, s a sors az utolsó pillanatokban igazságot szolgáltatott. Ezúttal Klose kapott tökéletes passzt a néhány perc alatt gólig és gólpasszig jutó Rocchitól, s a német 3 aszisztja mellett így góllal is ünnepelhette bemutatkozását, néhány méterről mattolva a Rabotnicki kapusát.

A Lazio ezzel egyetlen mérkőzés alatt döntött is a továbbjutás sorsáról, s különösen örömteli lehet mindez szurkolóik számára annak fényében, hogy mindeközben a Roma kínos vereséget szenvedett a Slovan Bratislava otthonában.

A Roma, melynek veresége mellett még aggasztóbb lehet mutatott játéka. A "mutatott játék" szóösszetétel ezúttal kicsit még hízelgő is lehet, a Farkasok ugyanis semmiféle játékot nem mutattak, elképzelés nélkül, az új rendszertől láthatóan szenvedve gyötrődtek a pályán. Ezidáig hatalmas csalódás mind a Luis Enrique által járt út, mind az új tulajdonosi éra alatt tapasztalt igazolási politika, jelen pillanatban úgy tűnik (bár hosszú még az átigazolási szezon), hogy a romanisták nem sok jóra számíthatnak az előttük álló idény során.

 

 

Lazio - Rabotnicki 6-0 (2-0)

G.: Hernanes 20., Mauri 39., Cissé 51., 65., Rocchi 87., Klose 90.

 

 

Slovan Bratislava - AS Roma 1-0 (0-0)

G.: Dobrotka 80.

2 komment

Címkék: roma el lazio slovan európa liga rabotnicki

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr883164274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LucianoDenrico 2011.08.19. 09:39:51

Ez egy elég jól összerakott Lazio lett!!! Gratula Reja mesternek! Kemény szezon elé nézünk :-)! FORZA NAPOLI

MatteoMessina 2011.08.19. 10:08:36

Eddig bizony hatalmas csalódás a Roma. Pedig nagyon nem így indult a nyár, ahogy jöttek a hírek, hogy majd az új tulaj, új edző, klasszis igazolások tömkelege, komolyan elhittem, hogy az egyik legnagyobb bajnokesélyessé léphetnek elő.
süti beállítások módosítása