Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Genovában Inter győzelem, Róma diadal Totti pirossal és Zebra siker a San Siróban

2010.10.31. 09:59 Unimuck

Genoa 0 -1 Inter G.: Muntari (48')

A jó formában lévő Genovához látogatott a címvédő Inter, előzetesen ez volt az a találkozó, amit olasz focit nem kedvelő ismerőseimnek bátran ajánlani mertem. Nem is kellett szégyenkeznem, óriási elánnal feszültek egymásnak a csapatok, rengeteg gólhelyzetet kidolgozva szórakoztatták a nézőket. Az első félidőben a Genoa többször megszerezhette volna a vezetést, ám a Cambiasso cseréjeként beálló Muntari szerencsés találatával a milánóiak mehettek nyugodtabban pihenőre. A második játékrész ugyan ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Helyzet itt, helyzet ott, de több gól már nem esett, ezzel az Inter továbbra is tapad a listavezető Lazióra. A Genoa legalább 1 pontot megérdemelt volna a látottak alapján. Rudolfot sérülés miatt nem nevezték a találkozóra.

Genoa: (4-4-3) Eduardo - Chico (Destro 59'), Ranocchia, Dainelli, Criscito - Rossi (Boakye 79'), Milanetto, Kaladze - Rafinha, Toni, Mesto (Zuculini 59') 

Inter: (4-2-3-1) J.Cesar (Castellazzi 64') - Maicon, Lúcio, Samuel, Santon - Zanetti, Cambiasso (Muntari 19'), Biabiany (Cordoba 84') - Sneijder, Coutinho - Eto'o

 

 

Roma 2-0 Lecce G.: Burdisso (61'), Vucinic (76')

A Rómának nagy szüksége van a győzelmekre, ahogy Ranierinek is, hiszen 3 mérkőzéses ultimátumot kapott a vezetőségtől, hogy gatyába rázza csapatát. Első lépés ezen az úton hazai pályán a Lecce legyőzése volt. Az első játékrészben mind a Roma, mind a Lecce szerezhetett volna gólt, egy kapufa itt, egy kapufa ott, de találat nem született. A Roma fölényben játszott, elől Vucinic és Borriello őrületbe kergették olykor a Lecce védelmét, de a szerencse nem volt mellettük. Aztán a második félidő elején egy Riise beadást követően Burdisso gyönyörűen csúsztatott a jobb felsőbe, megszerezve ezzel a vezető találatot. Nem sokkal később egy kontratámadásból kettőre növelte előnyét a fővárosi alakulat. Totti indította Vucinicet, aki higgadtan kilőtte a hosszú alsót Rosati mellett. Az öröm nem volt felhőtlen ugyanis Tottit az indításkor Olivéra felrúgta, amit az olasz nem hagyott szó nélkül, így mindketten idő előtt mehettek zuhanyozni, valószínűleg nem kézen fogva... A Roma ezzel megszerezte a 3 pontot, ami már nagyon hiányzott a Farkasoknak.

Roma: (4-4-2) J.Sergio - Cassetti (Cicinho 46'), Burdisso, Juan, Riise - Perrotta (Simplicio 60'), De Rossi, Totti, Brighi (Menez 83') - Vucinic, Borriello

Lecce: (4-3-2-1) Rosati - Vives, Ferrario (Giuliatto 17'), Gustavo, Mesbah - Munari, Giacomazzi, Olivera - Di Michele, Piatti (Chevanton 65') - Corvia (Ofere 75')

 

 

Milan 1-2 Juventus G.: Ibrahimovic (81') ill. Quagliarella(24'), Del Piero (65')

Milánóban került sor a forduló rangadójára, ahol mondhatnánk, hogy az igazi Derby d'Itáliát rendezték meg. Mindkét fél sok sérült és eltiltott játékost nélkülözve volt kénytelen nekivágni az összecsapásnak. Milánói oldalon Ronaldinho, míg a torinóiaknál Krasic és Chiellini pótlása okozott fejtörést a mestereknek. A találkozó Milán rohamokkal és Ibrahimovic helyzetekkel kezdődött, ám a kapufa még a svédet is meg tudja viccelni. A Juve kezdeti Milan nyomást kiheverve fokozatosan javuló játékot produkálva átvette a mérkőzés irányítását és a 24.percben De Ceglie beadását követően Quagliarella szépségdíjas fejes góllal előnyhöz is juttatta a Zebrákat. A félidő vége ismét Zlatanról szólt, ám nem tudott gólt szerezni. A második játékrész elején ismét a svéd került gólhelyzetbe, de ahogy az előzőeket, úgy ezt a lehetőségét is elpuskázta. A sok Milan lehetőség elszórakozása után Aquilani adott Sissokonak egy csodás labdát, amit a Mali válogatott játékosa csodálatosan mellel maga elé tett és kapura tört a labdával, ám a lövést mókás módon, már-már mondhatnák, hogy Sissokós módra elbénázta, de szerencsére Del Piero jött és pontott tett a támadás végére, 0-2. A Zebrák csapatkapitánya ezzel mindenidők legtöbb gólt jegyző zebra mezes legendává vált! Stílusosan döntötte meg ezt a csúcsot Alex, jobbkor nem is lehet volna! A milánóiak próbálkoztak pontot szerezni, de csak a szépítésre futotta. A több mérkőzésre elegendő helyzetet kihagyó Ibrahimovic végül betalált, sovány vigaszt nyújtva a Milan drukkereknek. 

Milan: (4-3-1-2) Abbiati - Bonera (Abate 35'), Sokratis, Neste, Antonini - Gattuso, Pirlo, Boateng (Seedorf 70') - Robinho, Pato (Inzaghi 75), Ibrahimovic

Juventus: (4-1-3-2) Storari - Motta, Bonucci, Legrottalie, De Ceglie (Pepe 41') - Melo - Martínez (Sissoko 56'), Aquilani, Marchisio - Del Piero (Amauri 86') - Quagliarella

 

Szólj hozzá!

Címkék: juventus roma milan inter serie a genoa lecce

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr252411213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása