Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Körömrágás helyett - megmondjuk mit várj a Serie A idei szezonjától + szavazás zuhatag

2010.09.09. 09:18 _azzurri

 A nyári igazolásokra tekintve hosszú és izgalmas szezon vár minden vérmes tifosira, többszereplős versenyfutás a bajnoki címért, a tavalyihoz hasonló küzdelem a BL és EL helyekért és a kiesésre is akad legalább 4-5 titkos esélyesünk. Elmondható tehát, hogy idén szinte minden találkozó a még szokottnál is nagyobb téttel bír, egy-egy nem várt pontvesztés pedig könnyen szezon végi nagy sírás-rívással végződhet.

Mivel mi is komoly lázban égünk, megpróbáltuk hát összeszedni mégis mit várható az idei idénytől a
 
- hogyan értékeled csapatod nyári játékosmozgását
- hányadik helyre várod idén a klubot
- mit vársz a kupacsapatok idei európai szereplésétől
- tipp az első 4-re, illetve utolsó 3-ra
 
kérdéskör mentén. Erősen szubjektív vélemények alant, a végén szavazás csokorral és természetesen a kérdéssel, nektek mik a megérzéseitek?
PS: több írás még a Samp BL selejtezői előtt készült, így olvassátok
 
Esti Kornél (Lazio)
 
Az utóbbi évek úgy teltek, hogy egy-egy nagy fogás is erősen másodvonalbeli focistát jelentet a Lazio háza táján. Kérem, ennek most vége. Nem csak a nagy ígéret és európai gigacsapatok által keresett Hernanes miatt, - ami ugye szép válasz a Roma imperátori (hahaha!) igazolására - hanem a többiek is mind új reményt jelentenek. Hiába, egy Kolarov-féle üzlet eddig csak Wengerre volt jellemző - megveszünk egy játékost és eladjuk pár év múlva több mint tízszeres pénzért - de most ügyesen élt vele a Lazio és annak gonosz vigyorú maffiózója, Lotito.

A védelem stabilnak néz ki most is, ne feledjük, nem a hátvédek miatt volt ott a Lazio tavaly, ahol, annyi kapott góllal a BL sem lett volna elérhetetlen, az előrejáték volt kritikán aluli. A középpályát nyugodtan nevezhetjük klasszisnak, melyen gyémántként csillog Hernanes, tényleg pazar ott középen a helyzet. Elől pedig ott a megbízhatóan sokat termelő Floccari (mennyit köszönhetett neki tavasszal a csapat!), a most már egészen biztosan kivételes kvalitásait megcsillogtató Zarate, a mindig nagyot harcoló Rocchi és a friss ember Kozak, aki nem csak saját nevelés, de nagyszerűen mutatta meg magát a felkészülési időszakban. Könyörgöm, ne adjátok se el, se kölcsönbe!

Maradjunk egyúttal a realitások talaján: egy ötödik vagy hatodik helyezés simán kinézhet a klubnak, ha erejéhez mérten teljesít. A BL-ben egyelőre nem bíznék, bár a legutóbbi BL szereplés idején egyértelműen gyengébb volt a keret. Ugyanakkor a jövendőbeli EL szereplés több mint esetleges lehetőség: konkrét cél.

Nézzük távolabbra Lazio tartománytól: az Inter idén nagy kérdés. Egy ilyen taktikába belegubózó, kupaspecialista szaki mint Benitez kevés van, kérdés ez mire lesz elég. Kis szerencsével BL-elődöntőre. Miután Adrianót harmadszor is kizárta a keretből a kedves és tehetetlen ember, mert már az öltözőbe is kurvákat vitt, és a pezsgőfürdőt szó szerint használta, természetesen változnak a célok is. Kiesés a csoportkörből, az EL-ben pedig az aktuális belga vagy görög csapat megmutatja, hogy a helyük. Csakúgy, mint tavaly. Milan, te nagy talány! Abbiati vagány, negyeddöntő talán. Lehet pesszimista vagyok, de a Sampdoria idén maximum az EL-ben fog vitézkedni, ha azonban komolyan veszi - nem fogja - akkor meglepetést is okozhat. Palermo, Napoli, Juventus, nagy kérdés hogy mennyire lesz prioritás a kisebb kupa.

Baromira elszaladt velem a karaktertündér, gyorsan a kiesőket: Brescia - nem rossz ha van egy aktuális komcsi csapat, de arrivederci - , Cesena - kár pedig értük, valamint a Roma. Ranieri még a télen lemond, Totti visszavonul, De Rossi a Real Madridba igazol, a csapatkapitány pedig Taddei lesz.

Az első négy nehezen lehet kérdés: Inter a bajnok, ki más, második a Juventus - ha most sem, akkor soha - , Milan - megint lesz egy 2 hónapos fellángolás - , negyedikként pedig a Fiorentina fut be. Én megmondtam!
 
Popp (Roma) 
 
Az várható volt, hogy nem a Roma lesz a mercato bajnoka. Simplicio és Adriano megszerzése mindenképpen erősítés, még ha a Dagi II. zsákbamacska is. Ingyen és jól körül bástyázott szerződéssel megér egy próbát, ha nem is a Barcában. Sajnálom Motta és Guberti elkótya-vetyélését és remélem, hogy sikerül húznunk egy csere balhátvédet. Na és mindenki hozzon magával még egy Burdissot!
 
A Core de Roma azt súgja nekem, hogy tíz év után a bajnokok lesznek a farkasok, az Internek most a második hely jut, harmadik lesz a Juve, negyedik pedig a Napoli. Mindenképpen római továbbjutást várok a bl-csoportkörből és ha a téli mercatoig meg lesz a klub új tőkeerős tulajdonosa, jó igazolásokkal még egy elődöntőt sem tartok elképzelhetetlennek.
 
Az Inter akár meg is védheti címét, Benitez amúgy is jobban érzi a Bl-t, mint a Serie A-t. Az öregecskedő Milan rutinból hozza a Bl-csoportkört, de az első erősebb ellenfél kivágja őket az egyenes kiesésben. Ha a Samp mégis kiveri az Brement, akkor is az EL-ben találja magát tavaszra, amit az aktuális bajnoki helyezésétől függően nem vesz majd igazán komolyan. Ha már őszre is az EL-be pottyannak, akkor a csoportkörből még talán továbbjuthatnak, ha Cassano odateszi magát.
 
A Juve viszont komolyan veszi az EL-t és elég soktig, talán a végéig is eljuthat. A Napolinak is lehet esélye ebben a sorozatban. Zamparinit meg nem értem, kulcsembereken ad túl az áhított nemzetközi kupaindulás előtt. Simplicio, Kjear, Cavani és Bresciano távozása óriási veszteség. Tartok tőle, hogy Pastore és Miccoli önmagukban még az EL csoportkör bevételéhez is kevesek lesznek.
 
madcows (Fiorentina)
 
Hogyan értékeled csapatod nyári játékosmozgását?
 
A Fiorentinanál nem volt nagy játékosmozgás, kevés érkezõ volt, de nagy dologként említeném meg, hogy a gyászos szezon ellenére a csapat teljesen egyben maradt, hiába koslattak Montolivo, Frey, Vargas, vagy Jovetic után. Az igazolások pedig nagyon ügyesek voltak. Boruc talán túl jó is második számu kapusnak. Ljajic-csal már megint belenyúltak a tutiba, és már megint szereztek egy potenciális világsztárt, ugyanis nagyon Jovetic szaga van a dolognak, a montenegrói sérülése miatt pedig pont kiharcolhatja magának a kezdõ helyet. D’Agostino pedig egy kivételes irányító, Montolivo-val párban nagyon profi lesz a szervezés hátulról. Kicsit talán a védelem rászorult volna az erõsítésre, de nem lesznek nagy gondok ott idén se. A legnagyobb igazolás határozottan Mihajlovic persze, tavalyi szezonja alapján legalábbis.
 
Hányadik helyre várod idén a klubot?
 
Azt hiszem, reálisan az alapelvárás a hatodik, vagy annál jobb hely megszerzése, de simán jó ez a csapat egy 4. helyre is, vagy akár dobogóra, idén ráadásul csak a bajnokságra kell koncentráljanak.
Mit vársz a kupacsapatok idei európai szereplésétõl?
Az Inter idén tuti nem fog duplázni, egy negyeddöntõ benne van a pakliban, de nem várok sokat tõlük. A Roma-val az lesz valószínüleg, mint tavaly az EL-ben, vagyis egy darabig szépen menetelnek, aztán beáldozzák a Scudettoért folytatott harcban a BL-t, mondjuk egy negyeddöntõ simán bennük van. A Milan mehet talán a legtovább, persze elég lutri rájuk fogadni. Jó sorsolással elmehetnek az elõdöntõig, de számítani lehet rá, hogy az elõ combosabb csapat kiejti. Az EL csapatoktól sokat várok, a Sampdoria és a Juventus esélyes a végsõ gyõzelemre is, a Napoli ott lehet a legjobb nyolcban, kis szerencsével a négyben is, a Palermo pedig szépen fog menetelni, de nem sokáig, a csoportból azért tovább megy. Egy olasz csapat legalább lesz a legjobb négyben, erre most merek fogadni.
 
Tipp az elsõ 4re, illetve az utolsó 3ra.
 
Az elsõ helyezettre tett tippem inkább drukk, mint jóslat, de azt mondom, veszni fog az Inter végre, Allegri nyom egy c-c-c-combo breakert. Szégyen lenne, ha egy ilyen nemes rekordot egy ilyen alja kamuolasz tolvajbanda döntene meg, bízok Benitezben. Megint csak elfogult leszek, megszólal bennem a drukker, és rábökök a Juventusra, mint a dobogó harmadik fokának majdani birtokosára. Aztán ott van az a bizonyos utolsó BL hely, amiért idén 3 csapat fog küzdeni, a Fiorentina, a Genoa, meg a Sampdoria. Jó keret, meg edzõ adott mindegyiknél, de az összeszokottság miatt a Fiorentinara teszem a voksom. Kiesõ helyekre a Catania-t várom, mert Mihajlovic nélkül ez nem fog menni idén, a másik kettõ meg újonc lesz, mondjuk a Lecce, meg a Cesena, de a Chievo is sanszos, hogy összeomlik Di Carlo nélkül. Tehát: 1.Milan 2.Inter 3.Juventus 4.Fiorentina … 18.Chievo/Cesena 19.Catania 20.Lecce
 
Unimuck (Juve)
 
Jöjjön most a Serie A fekete levese, azaz a Juventus. Nagy játékos mozgás volt a csapat háza táján nyáron, szerencsére inkább érkeztek ezúttal az aranylábúak, minthogy távoztak volna. Az új vezérkar ténykedése eddig számomra nagyon is tetszik. Marotta próbálta a csapat gyenge pontjait megerősíteni, és a feleslegessé vált, nagy fizetéssel bíró játékosokat meggyőzni a távozásról.
A gárda megerősítése igen jól sikerült. Végre valahára a hátvédsor fiatalos lendületet kap Bonucci és Motta révén, a középpálya olyan játékosokkal erősödött, mint Krasic, Aquilani vagy éppen Pepe, mindemellett a cserepad minőségi labdarúgókkal lett feltöltve (Lanzafame, Martínez, Storari), előző idényhez képest nagyobb merítési lehetősége lesz Del Nerinek. Hiányérzetem a nyári játékosmozgások során Giovinco és Diego eligazolása és megfelelő balhátvéd érkezése híján van. Ám alapvetően mindenképp úgy érzem, hogy a csapat erősödött, legfőképp a kreatív (támadó-)középpályások jelenthetnek áttörést a tavalyi szezonhoz viszonyítva.
 
Juve drukkerhez híven nem lehet más elvárásom a bajnokság kezdetén, mint a Scudetto visszahódítása, ám reálisan nézve a dolgokat, ennek a csapatnak adni kell egy évet, hogy tökéletesen összeszokjon, így marad az ezüst, de alább nem adom.
Idén, (rossz) szokásunkhoz híven  csapattól nem várhatunk sokat az Európa Ligában, de meg mondom őszintén, nem is érdekel különösebben. Teljesítsék a játékosok a minimális elvárást, jussanak tovább az EL csoportból, onnantól kezdve nem érdekel, ha kiesnek, viszont ennek fejében üssék le végre az Intert a trónról.
 
A BL-ben a milánói kék-feketék Benítezzel várhatóan jól fognak szerepelni, meglepődnék, ha nem lennének ott a legjobb négyben. A Milan csoportmeccseket talán túléli, míg a Romát bármire képesnek tartom.
EL-ben semmi komolyra nem számítok az olaszoktól, legjobb nyolc csapat között egy sem lesz.
Végül az általam megálmodott Serie A végkimenetele idénre.
Visszaáll a világ rendje, BAJNOK A JUVENTUS, leszorítva a trónról az Intert. Bronzra jó lesz a Roma. Negyedik helyre pedig a Napolit várom.
Idén feljutó csapatoknak nem sok jót jósolok, a Cesena és a Lecce villámlátogatást tesz csak az elsőosztályban és a Chievoval karöltve elhullanak.
 
lupetto (Milan)
 
Hosszú évek után először ült némi mosoly a szám szélére a mercato zárása után, az utolsó pillanatokban történt igazolások jelentősen megszépítették a nyári nagy nihilt. Ibrahimovics teli találat, Robinho szintén az lehetne, ha nem játszana már az együttesben Ronaldinho, akivel el nem tudom képzelni pillanatnyilag milyen szisztéma szerint rotálják majd úgy egymást, hogy abból nem lesz október végére nagy brazilos hiszti roham legalább az egyik hazautazásával,Papastathopoulos, Amelia és Boateng pedig a régóta várt vérfrissítés / fiatalítás első bíztató hulláma.
 
A nyár így a City pénzszórása mellett abszolút rólunk szólt, így nem is várhatok mást, mint hogy az erősítések az eredményeken is megmutatkoznak majd. A campionatóban végre trónfosztást várok, ha esetleg nem mi, hát majd a Roma varrja fel év végén a Scudettót, Benitez ugyanis kevésnek tűnik a Serie A-hoz, év végén / közben Moratti lapátra is teszi majd, egyedül egy jó BL szereplés mentheti majd meg a spanyolt, amire azért látok némi esélyt kupafétise miatt. Mint ahogy az olasz klubok komplett BL szárnyalására is, nyilván sorsolás függő, de én mindhárom együttest legalább a legjobb 8-ba tippelem, s ebből kettőtől minimálisan is elődöntőt várok. Az EL-ben minden a Serie A állásának függvénye lesz legalábbis a Sampnál, a Juventusnál és a Palermónál biztosan, a Napoli szerintem szurkolói miatt mindeképpen csapatja, amíg csak erővel bírja, ez akár a legvégsőkig is elég lehet, de reálisan a tavaszt megéli mindenki és majd mérlegel mennyire gondolja komolyan.
Ami a kiesést illeti nagy meglepetést nem várok, a három feljutó ahogy érkezett, úgy távozik is év végén, egyikük sem üti meg az első osztály színvonalát.

 

2 komment

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr102282196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.09. 12:13:03

Amióta ezt írtam változott egy-két dolog: a Milan megszerezte Ibrát és Robinhot, a Roma Boriellot, a Juve eladta Diegot. Szóval változtatnék a tippemen: bajnok lesz a Roma, második az Inter, harmadik a Milan és negyedik a Juve.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.05. 23:57:54

Így visszanézve a Cesena és a Brescia előrejelzésén kívül bejött mind Hernanes tündöklése, Kozak remeklése, és a Roma kálváriája is, nem beszélve a Juventus egyre jobb szerepléséről. Ha már ebben igazam lett, akkor a Lazio tekintetében most erősen remélem, hogy alábecsültek voltak a várakozásaim.
süti beállítások módosítása