Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Európa Liga play-off visszavágó: Juventus - Sturm Graz

2010.08.26. 10:14 Unimuck

Del Neri legényei viszonylag megnyugtató előnnyel vághatnak neki a Sturm elleni visszavágónak, annak ellenére, hogy igen csak akadozott Grazban a Zebrák játéka. Végül az utolsó pillanatokban Amaurinak sikerült gólt fejelnie, amivel kialakult a 2-1-es Juve siker. Kétség nem fér hozzá, hogy az idei szezon első hazai pályán megvívott találkozóján jóval többet várnak a szurkolók Del Pieroéktól, reménykedjünk, hogy nem is kell majd csalódnunk. De, ahogy egy héttel ezelőtt sem a Sturm elleni meccs volt a fő téma a szurkolók körében, úgy most sem, ismét megerősödtek ugyanis azok a híresztelések, hogy már csak órákig mondhatja el magáról Diego és Trezeguet, hogy a Juventus játékosai. A 32 éves argentín-francia csatárt a Serie A-ból is többen csábítják, legfőképp a Napoli és a Lazio csapata, ám a spanyol és angol ligából is akadnak érdeklődők, míg a brazil játékmesterért a Wolfsburg tett egy 15-20m €-os végső ajánlatot, amit állítólag Marottaék el is fogadtak és már csak Diego aláírása hiányzik a papírról. Az is elképzelhető, hogy ebbe a transferbe belevonják a Farkasok Andrea Barzaglit is, ami még nagyobb valóságalapot ad az egész üzletnek, hiszen a Juve még egy belső és egy bal oldali védőt is szerződtetni óhajt augusztus 31-ig. Nem mellesleg Burdisso is a kiszemeltek között van erre a posztra.

Fájó szívvel írom, de hogy e két játékos a csapatnál maradjon, ahhoz már valamiféle csodának kellene bekövetkeznie, ugyanis Del Neri a mai Európa Liga mérkőzésre egyik játékost sem nevezte! Több olasz újság is tudni véli a távozók helyetteseit, nevezetesen Trezeguet helyére a BL selejtezőn elhulló Samp csatára Pazzini érkezhet, míg Diego alternatívája Di Natale lehet, az Udinese és Serie A tavalyi gólkirálya. Őszintén megvallva Trezeguet távozását még csak-csak megértem, hiszen a francia gólvágó a felkészülési meccsek során csak harmadik számú csatár volt Del Nerinél(úgy, hogy Iaquinta sérült!) és egy Világ és Európa-bajnok támadó nyilván többre vágyik, még ha az idők folyamán kicsit meg is kopott a játéka, de hogy egy Diego kaliberű focista, aki messze a legjobb és legtechnikásabb játékos a támadószekcióban, aki szívesen játszik a Juventusban és nem akarja elhagyni együttesét, aki felkészülési meccseken árnyékékként nagyon jól mozgott, gólpasszokat adott, gólt lőtt, lelkesen, lendületesen játszott, látszott rajta, hogy élvezi a futballt,... szóval egy ilyen játékost miért kell eladni aprópénzért?! Osztok, szorzok, mérlegelek, de sehogy sem jön ki nálam az, hogy ez nekünk, Juve drukkereknek és a klubnak miért lenne jó húzás?! Mindenesetre az elkövetkezendő órákban, napokban pont kerül az összes ügylet végére.

No, de visszakanyarodva a ma esti találkozóhoz, az említetteken kívül nincs meglepetés a keretben, mindenki, aki él és mozog, ott van Luigi listáján. Az új szerzeményekről, azaz Krasicról és Aquilaniról annyit tudni kell, hogy a szerb szélső nem lépett pályára idén az EL-ben (Juvéval előrehaladott tárgyalások miatt, gáláns CSZKA vezetőség), így őt a csoportközdelmekre már nevezni lehet, míg Aquilani már játszott a Liverpool színeiben a Rabitnicki ellen, ezáltal, ha a Pool bejut az EL csoportkörébe (első mérkőzésen Liverpool 1-0 Trabzonspor), akkor az őszi EL találkozókon az olasz középpályás nem szerepelhet, míg angol kudarc esetén Aquilani szabadon játszhat már a csoportmérkőzéseken is. 

Ma este egy könnyed, gálamérkőzést várok felszabadult játékkal, hiszen ki már ellen remélhetné ezt az ember, mint egy jóval gyengébb kvalitású osztrák kiscsapat ellen, és ezt minden lebecsülés és megbántás nélkül írom. Egyszerűen csak szeretném brillírozni látni a Juventust, hosszúra sikeredett ez a tavalyi böjt. Na jó, Szabics 4-0-nál vállalhat egy szépítő gólt, csak, hogy ne legyek szőrösszívű.

Várható kezdőcsapatok:

Juventus: Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Lanzafame, Sissoko, Marchisio, Pepe - Del Piero - Amauri

Sturm Graz: Gratzei - Strandfest, Schildenfeld, Feldhofer, Purcher - Weber - Holzl, Bukva, Muratovic - Kienast, Szabics

VÉGEREDMÉNY: Juventus 1-0 Sturm Graz Gól: Del Piero(53) tj.: Juventus (3-1)

16 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr982248879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.08.26. 13:12:51

Német lapok szerint Diego átesett az orvosi vizsgálaton a Wolfsburgnál és 14 órakor kezdődő sajtótájékoztatón jelenthetik be a leigazolását. Állítólag négy éves szerződést ír majd alá a brazil, évi 6m €-s fizetéssel.
:(

Unimuck 2010.08.26. 13:46:27

15m €-t fizet a Wolfsburg a Juventusnak Diegoért, és ha bejutnak a Bajnokok Ligájába további 2m €-t. Egész jó üzlet volt... Egy év alatt 10milliót buktunk rajt. Érthetetlen!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.26. 13:54:07

nagyon durvan valosaggal rettegek, frissitgetem a hiroldalakat, es gorcsben a gyomrom, nehogy valahol felvillanjon a "Hivatalos" felirat :( kb Diego az esz a jatekunkban, nelkule egy eleg fantaziatlan csapat lesz, en meg abban remenykedem, hogy Di Natale nem jon, es alternativa hianyaban marad :( Marottat kurvara leirtam, ha eladja (foleg ennyiert, es foleg a Wolfsburgnak, azok utan, mit baszakodtak velunk Dzekoval)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.26. 13:56:07

allitolag Van der Vaart erkezik, hat a kurva anyjat Marottanak

Unimuck 2010.08.26. 14:04:53

@madcows: Jaja, én is ezt teszem, feszülök olasz, német, mittudomén milyen oldalakon, olyan nyelveket értelmezek már amit nem is ismerek, de ezt sajnos barátom buktuk... Diego el... De ha szarul játszott volna árnyékékként a felkészülési meccseken, akkor azt mondom, okés, h eladják(persze nem ennyiért)de szerintem kurva jó volt, gól, gólpassz, szép játék, minden volt... és ez sem elég. VdV meg maradni akar a Realba, Mourinho is azt mondta megtartaná, szóval érdekes lenne, ha ő jönne. De miért kell kicserélni egy Diegot egy VdV-ra?! Nem tudok már mondani erre, mint előbb... ÉRTHETETLEN!
Eddig olyan szépen igazolgattak Marottáék, miért basszák el a végén...

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.26. 14:10:34

@Unimuck: jaja, es az az erdekes, hogy a tavaly szezonben messze o jatszott a legjobban, szoval ezt a nagy leegest se nagyon ertettem az ujsagok reszerol, akart, neha villogott is, az, h mindig ot kerestek a vedok, az a szarul felepitett csapat + taktika hibaja volt (most komolyan, 3 vkp, elottuk egy tkp?!), es kb a jatekunknak iden o adott stilust, kb minden tamadasban reszt vett, szinte minden masodik golban, a felkeszules alatt o volt a legjobb (asszem keszul az a poszt)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.26. 14:14:31

de amugy is, ha el akarjak passzolni, miert nem kolcsonbe? messze tobbert lehetne ertekesiteni, de ha maradna, es jovoben akarnak eladni, fogadok, akkor is tobbert (akar 30-35-ert is), es az fog bosszantani, hogyha megy, majd a Wolfsburgban nyom egy olyan szezont, hogy mindenki osszeszarja magat, jovore elviszi egy masik nagy csapat, es a vilag legjobbjai kozt fogjak majd szamon tartani, mi meg szivjuk a fogunkat (es kepzeletben csapkodjuk a falhoz Marotta fejet)

lupetto 2010.08.26. 14:21:28

Ki az a Diego?
Nem kell egyébként már sokat aggódnotok. Éppen Wolfsburgban vizsgálják gumikesztyűben és már a fizetésében is megállapodtak.
Várhatóan holnapra hivatalos

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.26. 14:22:50

@lupetto: mi a helyzet Burdissoval, marad az Interben, vagy jon a Juveba? :D na azert :D

Unimuck 2010.08.26. 16:07:50

Quagliarella érkezhet kölcsönbe 4m €-ért, év végi 12m€ opciós joggal. Rossit nem engedi a Villareal. Balhátvédnek pedig Capdevillaért kopogtatnak Marottáék.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.26. 19:35:25

Azt a fogadós kurva mindenemet, beindul nekem megint a verkli, ti raktok valakikre ma este? Nekem egy Juventus-Stuttgart-Manchester City-Lille-FC Porto kombó beficcen.

Unimuck 2010.08.26. 20:09:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Portoba nem vagyok biztos, amúgy szerintem ok :)

Unimuck 2010.08.27. 10:27:46

Diego hivatalosan is a Wolfsburg játékosa. Quagliarella ma írhat alá a Juvéhoz.

Unimuck 2010.08.27. 20:17:58

@Unimuck: Hivatalos Kvájárella :)
süti beállítások módosítása